דחיינות

Nandn09

New member
דחיינות

היי
האם לדעתכם ניתן לטפל בבעיית דחיינות ע"י אימון או שזה משהו שאמורים לטפל בו לעומק ?

אני רואה שדחיינות ) נובעת אצלי לא מעצלות אלא משהו אחר, בפירוש אני אדם ממש לא עצלן ושיש לי מטרה חשובה אני ממש עושה הכל כדי שתצליח עם כל המאמצים הנדרשים, אבל יש הרבה דברים בנוגע לכספים ניירת והתמודדות עם ברוקרטיות, סדר בבית , לסדר דברים מקולקלים, כל הקשור בסדר וארגון בדברים האישיים שלי , אני מתחילה לסדר את הבית ואחרי שעה שעתיים אני מואסת בזה ולא מסוגלת יותר, רוב הזמן הבית ממש מבולגן, חסימה רגשית שלא מאפשרת לי בכלל להתמודד ולרצות לדעת אפילו למה אני עושה את זה, אני יודעת שזאת בעיה, אולי זה גם קשור גם לADD,

זה קטע כי אני ממש לא אדם עצלן וכמה שאני מציבה לעצמי מטרות ויעדים להשלים את הדברים האלה זה פשוט לא עובד אני מתעלמת במכוון , "אני חייבת לעשות את זה" אני אומרת לעצמי בראש אבל זה לא עובד . קיבלתי את המסר מילדות שלהיות מסודר זה אחד הגורמים להצלחה והייתה עליי הרבה ביקורת על זה, אבל אני פשוט לא מצליחה להגיע להיות מצב שאני מסודרת ועומדת בזמנים ואני מאמינה שזה עוצר אותי בחיים.
ניסיתי הכל, בחיי שניסיתי מלא רעיונות, לרשום לעצמי רישומים לדחוף את עצמי, לומר שעכשיו זה הזמן, להכניס סדר יום קשוח, לשים תזכורות אינסופיות, הכל...מה לא ניסיתי.

שאני בסופו של דבר משלימה את אותה משימה שקשורה בסדר אני מרגישה שירדה לי אבן מהלב אבל אז יש עוד משהו שאני לא מסיימת, תמיד נשאר איזה משהו, זה גוזל ממני טונות של אנרגיה להגיע למצב שאני בכלל מניעה את עצמי לשם. ותמיד חייב לקרות משהו, למשל להעביר פקסים לבנק אחרי שבוע אני מתקשרת לוודא כי הפקיד בבנק לא ענה, והוא אומר לי שלא קיבל אז אני מחכה עוד הרבה זמן עד שאני שולחת שוב. בינתיים אני מגלה כמה דברים שלא הייתי רוצה לדעת עליהם כמו חיובים שלא היו צריכים להיות בבנק וכאלה.ואז אני נכנסת ללחץ ומתקשרת שוב לבנק מחוסר ברירה ואז שוב זה נגרר...זה פשוט לופ אינסופי ומתיש.

תשובה לא מקצועית

היי, אין לי מושג אם זה דורש טיפול עמוק או לא, בכל מקרה אשיב לך, ותבחני בעצמך עד כמה זה פותר את הבעיה.

את מעידה על עצמך שאינך עצלנית, אבל לא מסוגלת להתמיד במטרות ויעדים, זה נשמע לי שהבעיה היא שאינך יודעת להציב מטרה ויעד.
מטרה ויעד צריכים להיות תכליתיים ולהציע תמורה. לדוגמה אם אומר לעצמי "קומי סדרי את הבית הכל בלאגן...", זה לא יקרה
גם אם אומר לעצמי, "אוקי יש לך רבע שעה לתקתק את הבית אחרת הכל ימשיך להיראות כמו ברדק שלם..." גם זה לא יעזור.

אבל . ונסי לבדוק האם זה עוזר לך, אם האורחים בדרך, החברה, אמא, וכיו"ב , ואת אומרת לעצמך, "קדימה לסדר את הבית החברייה בדרך" - כניראה שזו תיהיה מטרה מספיק תכליתית בשבילך כדי שתצליחי לעשות את זה כאן ועכשיו. אל תמדדי בסטופר כמה זמן זה לקח לך אלא מדדי את עצם היותך דרוכה ומוכנה לבצע את המשימה ללא התייאשות.

כלומר מטרה ויעד צריכים להיות משולבים בתמורה - ולא באיום, בחובה, במסגרת, בקשיחות. נסי להציב לעצמך יעדים תוך הצבת תמורה במקביל וראי אם זה פותר את הבעיה.

בהצלחה !!

קרןשמש10

New member
דחיינות

קודם כל לשאלתך - כן, אימון יכול בהחלט להועיל לנושא הזה.
יש כאן שני מרכיבים, נושא הדחיינות - לדחות דברים שלא בא לך לעשות, אבל להשאיר אותם בראש, זה ממשיך להעסיק אותך עד שזה קורה. ז"א שאת מודעת למה שאת צריכה לעשות, ובעצם מתחילה לעשות אותם כבר המון פעמים בראש.
הנושא השני הוא ניהול זמן, לעשות אבחנה בין דחוף לחשוב, לנהל דברים בצורה נכונה לך - לא כל שיטה מתאימה לכל אדם, ומאמן יוכל לעזור לך בלתת לך כלים שיתאימו עבורך ושתרגישי איתם שלמה וממוקדת, ומשם עד לעשייה ולתוצאות הדרך לא צריכה להיות ארוכה במיוחד...
אגב - בדחיינות יש רווח גדול שצריך להיות מודעים אליו. באופן כללי, בכל מצב שאנחנו נמצאים בו יש רווח, אחרת לא היינו נמצאים בו. בדחיינות יש עבורך איזה רווח, את יכולה לחשוב מה את מרוויחה מהמצב הזה?

קרן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
דחיינות ואימון

שלום יקירה,
אימון הוא אחת השיטות הטובות להתמודד עם דחיינות, במיוחד אם היא קשורה לבעיות קשב וריכוז. אני לא יודעת מה את מתכוונת ב"לטפל לעומק" - לא תמיד יש סיבות עומק לדחיינות. הרבה פעמים זו הצטברות של קשיים ומחסומים ומחסור בהרגלים מועילים.
יש המון דרכים להתמודד עם דחיינות, אבל כדי לעזור לך צריך להבין ולפרום את הקשיים, וקשה לעשות זאת מעל גבי הפורום. בסופו של דבר מוצאים את הדרכים שמניעות אותך ומאפשרות לך.

דחיינות ואימון ...

הי
בהחלט ניתן לטפל בדחיינות על ידי אימון אישי דרך יציאה לפעולות קטנות אשר יובילו להשגת היעדים.
בהצלחה.

דחיינות- מה עושים?

מתוך דברייך אני מגלה שעיקר הדברים שאת דוחה קשורים בעריכת סדר.
קראי את המיפוי של אדיג'ס לגבי טיפוסי אנשים: הוא חילק את האנשים ל-4: מנהלתי (פקידים, אוהבי סדר) יזם (שיווק, בונה אתרים, בעל עסק) מנהל (מפעיל אנשים, דובק במשימות) ויחסי אנוש (מישהו שחשוב לו יחסים יותר מלהניע את העבודה קדימה)
אז את בטוח לא מנהלתית, ולא תהיי כזו בחיים. "היהפוך נמר חברבורותיו"?- קבלי זאת. קחי עוזרת בית. קחי מישהו שיתכנן לך איך לאחסן.
אולי את טובה ומצויינת ביחסי אנוש ואנשים מתים עלייך? אז קצת מפוזרת?
אולי את חרוצה ועושה המון דברים בעת ובעונה אחת- בחיים הבית לא יהיה מסודר כמו אישה עקרת בית שבודקת את נקיון הכלים בכיור 10 פעמים ביום!
עד כמה זה מפריע לך?
בחרי מה שהכי מפריע- ותתאמצי רק שם.
אחר כך הבא בתור.
כול פעם דבר אחד.
אימון יעזור בעיקר בתקופת האימון - אז אם יש משהו שחשוב לך לסיים עכשיו ואת לא מצליחה לבד- קחי אימון קואקטיבי ממוקד מטרה.
האם בטוח את רוצה לשנות את עצמך?
אחרים אוהבים אותך ככה? את לא יכולה לאהוב את עצמך ככה כמו האחרים?
קודם תנסי ללמוד מהאוהבים אותך לאהוב את עצמך, אחר כך תלכי ללמוד זאת מאנשי מקצוע....
ואני אשת מקצוע ואומרת לך זאת!!!!
נשמע לי שזה לא נורא בכלל!!!

למעלה