דחיינות

פינקית

New member
דחיינות ../images/Emo53.gif

שאלתי בעוד מקומות, אבל החלטתי לשאול גם פה.. (אולי גם אלמד משהו על עצמי..) יש לי בעיה שאני תמיד, אבל תמייייייייד דוחה את מה שאני חייבת לעשות במיוחד ללמוד/לעשות שיעורים/עבודות אך גם דברים כמו סידור החדר/שטיפת כלים במקום זה אני מעדיפה לעשות דברים שלא מועילים לי בכלל ואני אומרת לעצמי: עוד 5 דקות, עוד רבע שעה ולבסוף לא עושה כלום ממה שהייתי צריכה לעשות.. ואני מאוד רוצה להפסיק עם זה, ולהתחיל לעשות את מה שאני צריכה נדמה לי שקוראים לזה דחיינות. מקווה שתוכלו לעוץ לי עצות

תעשי ניסיון

הרי את כבר טובה בדחינות, למה שלא תאמרי לעצמך ברגע שאת באה לעשות משהו מהדברים שלא מועילים לך בכלל תאמרי "עוד חמש דקות, עוד רבע שעה" וכד' ? גם ההודעה "לשמור על ריכוז" יכולה לתת לך מגוון כלים. דבר נוסף הוא: להפסיק להשתמש בפועל "צריכה" או "חייבת" על הדברים כגון לימודים, ש"ב, עבודות, שטיפת כלים, סידור החדר. ובמקום תשתמשי בפועל "רוצה לעשות" דבר נוסף נוסף הוא שיטת הביסים הקטנים. ללכת לשטוף כלים זו פעולה גדולה מאוד מאוד עם הרבה דברים קטנים בדרך. תגידי לעצמך אני רוצה לקום עכשיו. וקומי. ואז תגידי ועכשיו אני רוצה ללכת למטבח, ולכי למטבח, ואם את כבר במטבח אז תגידי לעצמך עכשיו אני רוצה רק לפתוח את הברז, זה הכל, רק לפתוח את הברז, ותפתחי את הברז, ואם כבר הברז פתוח אז תגידי לעצמך: אני רוצה לשטוף צלחת אחת בלבד ואז אני אחזור לטמבליזיה או לכל עיסוק אחר, ותשטפי צלחת אחת, ואז רק אם את כבר שם ויש לך חשק לשטוף עוד כוס, אז רק עוד כוס, וככה, ביס קטן אחרי ביס קטן פתאום תגלי שגמרת את כל הכלים. בהצלחה רוח מדבר

רוח מדבר ../images/Emo23.gif

התיאוריה שאתה מציג כאן, היא תהליך מציאותי שאני עברתי עם עצמי בנוגע לדחיינות... זה פשוט עובד... עובד יופי.. שיטה מעולה.. עוזרת לשנות הרגלי דחייה ומובילה אותנו לתנועה ועשייה... ההרגשה שמתקבלת בזרימת העשייה והתנועה היא הרגשה טובה, וההרגשה שמתקבלת כשאנו מסיימים את שרצינו לעשות היא הרגשה של סיפוק ושל שלווה... באהבה..

izabu

New member
../images/Emo12.gifמעולה,מצויין,נהדר אבל.....

אני קוראת ויודעת והכל טוב ויפה ומאוד נכון,לא רק ההודעה הזו. ואז אני יודעת ומייעצת,אבל מפה ועד לעשות א כל זה בעצמי מפרידים הר ונהר,אז מה יהיה? איך אני אביא לידי יישום את כל מה שאני יודעת ומאמינה? ואפרופו אני אצטט את חליל ג´בראן : "מעט ידע הפועל,שווה אלפי מונים מהרבה ידע שאינו פועל"

אם את במצב שאת לא יכולה

לעשות את הדבר הכי פשוט מתוך כל מה שהוצג. אולי כדאי לך לקחת מאמן אישי. מישהו שתוכלי להיות עימו בקשר טלפוני/SMSי ולעבוד מולו כך שהוא יניע אותך בהתחלה... אחרי שתתרגלי להרגלים החדשים יהיה לך הרבה יותר קל ולא תזדקקי למאמן אישי. מיק. רוח מדבר

izabu

New member
כן אבל אני מדבר על דפוס התנהגות

ואני לא יכולה להיצמד למישהו כל החיים. אני לא יודעת..אין איזה שרביט להטמעה של דברים? סתם ..צוחקת

א. גם דפוסים ניתן לשנות

ב. יש דברים שהם הרגלים ויש שהם דפוסים. זה ממש לא מחייב שאצלך זה דפוס התנהגותי! ועד שלא תעשי הבחנה מדוייקת יותר יהיה קשה לומר אם זה דפוס או הרגל. ג. זה לא להצמד למישהו כל החיים, זה לעבוד עם מאמן אישי לתקופה קצרה שיכולה לנוע מגג שנה ועד לחודש ימים בלבד, וזה רק בכדי ליצור הרגלים חדשים ומקדמים במקום ההרגלים הישנים והמגבילים. הרגלים הם כמו גלגל בירידה, ברגע שמתחילים לגלגל אותם הם מתגלגלים בשלב מסוים מכוח האינרציה... רוח

נועיק

New member
ומה את חושבת?

בטוח יש משהו שאת יודעת שיכול לעזור, אבל לא בא לך לנסות אותו כי הוא באמת יעזור. עצות יכולים לתת לך כולם יש לי הרגשה שאת מכירה 90% מהן ולכן כל שנשאר לך הוא להחליט מה נכון לך ולעשות. כן, הפעם לקחת את עצמך ברצינות לשם שינוי ולא לדחות את הקיום שלך מעצמך. עד כמה את חשובה לך?

למעלה