דחיינות כרונית

Yellow Fever

New member
דחיינות כרונית

איך פותרים את הבעייה המעיקה הזו
מהדברים הקטנים שצריך לעשות בבית ועד הדברים הגדולים יותר כמו בריאות (ללכת לקופ"ח כדי למלא טופס לבדיקה חשובה), לימודים (ללכת לבית ספר שלמדתי בשביל להוציא תעודת בגרות) ועד לעניינים חשובים בעבודה ... זה מתחיל בדבר קטן שאני דוחה כל הזמן בתירוצים טיפשיים וזה גודל להיות בעיה שלפעמים מאוחר מידי. ה"דחייה הכרונית" הזו עכבה לי המון דברים שרציתי .. הקיצוני בינהם היה לפני שנה וחצי שפספסתי הרשמה לפסיכומטרי (מי שמבין יודע שמדובר בעוד כמה חודשים של המתנה).. אשמח לכל טיפ שיש!! אני כבר נואשת :(((

yanivgal1

New member
דחיינות כרונית

שלום וערב טוב ראשית. ייאוש זה השם השני של הדחיינות לא כך?הוכל להמליץ לך שניה של שקט והחלטה אמיתית אחת לקחת!! אני לא דוחה שום דבר יותר מהקטן ועד הגדול. תתחיל עם רישום וסידור הדברים על הדף,תמשיכי עם תליה על המקרר ודרך תזכורות בפלא', נכון שזה לא יפתר מחר בבוקר אבל תתחיל דרך, הפיתרון הוא להטמיע וללמוד הרגלים חדשי ואחרים.

יש פתרון!

לדחיינית שלום, קודם כל עצם העובדה שכתבת כאן בפורום וביקשת עזרה בפתרון הבעיה שהגדרת כ"דחיינות כרונית", היא עניין מבורך ותחילתו של הפתרון. דבר ראשון עלייך לרצות באמת להשתנות. לדעתי, את צריכה לחשוב על שני כיוונים מרכזיים בתהליך פתרון הבעיה: 1. דמייני ורשמי לעצמך איך יראו החיים שלך, כאשר תעשי את כל הנדרש ממך בזמן. 2. נסי לחשוב ולרשום לפחות 3 דברים שאת מרוויחה מזה שאת דוחה דברים בחיים. למשל: "כשאני דוחה את ההרשמה לפסיכומטרי אני מרוויחה עוד שנה של חופש לפני הלימודים..." כשתדעי מהם הדברים הללו ניתן לנסות למצוא להם פתרון תחליפי ולא תצטרכי לדחות דברים בשבילם. אשמח להמשיך ולסייע לך, כאן בפורום או באופן אישי. בהצלחה, ניבה

bridges

New member
רווחים והפסדים...

אני מבין אותך ומכיר היטב את נושא הדחיינות (גם עליי). וזה ברור לי שפתרונות של כתיבת הדברים ביומן לא עובדים (לפחות לא בשלב הזה) משום שזה שכתבת לא אומר שתבצעי את הפעולה וגם את הכתיבה אנחנו נוטים לדחות. אז, בהמשך להזמנה של ניבה אני רוצה להזמין אותך להסתכל על רווחים והמחירים אבל בכיוון שונה. אני מזמין אותך להסתכל על מה המחירים שאת משלמת כשאת אומרת לעצמך: "למה אני כזאת דחיינית?" אח"כ תסתכלי מה את מרוויחה (לא מהדחיינות אלא מהאמירה עצמה). אני מאמין שתגלי דברים שיפתיעו אותך. אם תרצי נוכל להמשיך משם. רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מאיפה זה בא

כדי להבין ולהתקדם עם הנושא אפשר ללכת מכיוון התוצאות או מכיוון הגורמים. מכיוון התוצאות - כיצד לזכור וליצור מערכת שתגרום לך לזכור, ולכיוון זה כתב לך יניב. מכיוון הגורמים - מה גורם לדחיינות? ראשית אומר שברוב המקרים דחיינות קשורה להפרעות קשב וריכוז ADHD. האם את מכירה את הנושא? האם אובחנת או יש לך דיעה בנושא? בדרך כלל הדחיינות נובעת מקושי לשנות מצב, קושי לעשות. יותר קל להמשיך את הדבר שאני עושה כרגע מלעשות משהו חשוב אך משעמם/קשה/מלחיץ. גם המחשבות על הדבר והקושי בו גורמות הרבה פעמים לדחיית העשייה. ממה שאת מתארת נשמע שאת דוחה בעיקר דברים פרוצדורליים. מה קורה לך עם הדברים האלו? מה גורם לך לא לרצות לעשות אותם? התשובה לא חייבת להיות הגיונית - יש משהו שמרתיע אותך בזה, גם אם זה נשמע מטופש.

ogold1

New member
דחיינות

היי מסכימה עם הדברים שנאמרו כאן. בנוסף, אני מעוניינת להציע לך טכניקות שונות מהעולם הטיפולי שיוכלו לסייע לך. בכדי להפסיק לדחות מטלות עלייך לערוך רשימה של הפסדים משמעותיים וחוויות לא נעימות שהתרחשו בעקבות הדחיינות הכרונית שלך. תעצמי עיניים ותנסי לחשוב מה היתה הרגשתך ביום בו פספסת את ההרשמה לאוניברסיטה, מה חשבת על עצמך באותו היום, איך הדחיינות הרסה את תוכניותייך. מה חשת באותו היום? כעס? שנאה עצמית? חשת אשמה? לא אחראית? תחשבי על כל התכונות והרגשות שעלו וצפו בעקבות חוויה זו ואירועים נוספים שהתרחשו עקב הדחיינות. תדמייני, תנשמי ותרגישי את מה שחשת לגבי עצמך לגבי כל אחד מהמקרים שרשמת על הנייר. היכן את חשה את הכאב והתסכול? היכן התחושות הלא נעימות יושבות בגופך? תעצמי עיניים, תדמייני ותרגישי. רק אם תקשרי כאב עז לתכונה זו, תגיעי להחלטה אמיצה להשתחרר ממנה. יש תכונות שאנו לא אוהבים בעצמינו, אך התרגלנו להתנהג כך. ולפעמים צריך "זעזוע פנימי" בכדי לגרום לשינוי. זו הדרך המאתגרת. אך ישנה גם דרך קלה יותר. אני ממליצה לך על טיפול בפרחי באך. ישנה תמצית המועילה במקרים של עייפות מנטאלית (תמצית הורנבים) וייתכן שזה מה שאת צריכה כרגע. אני מכירה אנשים רבים שהתמצית עזרה להם לקום בבוקר ולהתחיל לבצע מטלות שלפני כן הם לא היו מסוגלים לבצע (עקב עייפות מנטאלית, דחיינות כרונית)התייעצי עם מטפל בפרחי בך, ייתכן שהוא ימצא לנכון לטפל בתמציות נוספות. קחי בחשבון שתמצית זו יעילה כל עוד לוקחים אותה. אך ברגע שתפסיקי, יש סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו. בכל מקרה, תבדקי עם עצמך עד כמה התכונה הזו פוגעת באיכות חייך ואם היא פוגעת במידה רבה, התחילי לטפל בעניין באופן רציני. בהצלחה

ישנה סיבה לכך שאת דוחה דברים.

המערכת המשוכללת הזאת (אדם) לא דוחה סתם כך, כי בא לה. כאשר אנו דוחים את עשייתה שלפעולה מסויימת, יש לזה סיבה. בהסבר של כמה מילים : יש לנו דמיון אודות כל פעולה שאנו עומדים לעשות. כאשר הפעולה אותה אנו רוצים לעשות מדומיינת כלא מהנה, או ככזאת שתדרוש מאיתנו מאמץ, או שזה לא יהיה כיף או שזה יהיה מפחיד או כל דמיון לא נעים אחר => התוצאה של ברירת המחדל במערכת היא להעדיף פעולה אחרת (למשל, לא שמעתי על אדם שדוחה צפייה בטלוויזיה
) ישנן דרכים לעבוד עם הרגלי הדמיון הפנימיים האלו, ובכלל עם כל הרגל פנימי. זה דורש תרגול, כמו שרכשת את ההרגל לדחות דברים.

למשל

במקום להכין עבודה (דמיון של עצמנו יושבים מתאמצים, אוי זה קשה, מאמץ, ריכוז וכו'), מופיע דמיון אחר (ברירת המחדל) כיפי יותר כגון: צפייה בטלוויזיה, מנוחה, או עשייה של משהו אחר בעל דמיון מהנה יותר.

למעלה