דחוף

yotic and oren

New member
דחוף

יש לי עץ פיקוס שבינתים הוא רק גזע ללא ענפים ועלים. מה לעשות? * מתי לגזום את השורשים... חשוב לציין שהשורשים לא נגזמו לעולם והעץ הוא עוד לא בונזאי אלא שתיל * תוך כמה זמן בארך כבר הראה צמיחה * באיזה עופן כדאי לי לדעתכם לתפל בעץ מכדי שהראה צמיכה במהירות המירבית * איזה עיצוב לדעתכם מתעים לעץ פיקוס שהתכיל ממצב של גזע בלבד.... תודה מראש , אורן מזרחי ויותם דור.

סן תאי

New member
שלום אורן ויותם

על מנת לתת ייעוץ לטיפול בעץ שלכם, נחוצים פרטים נוספים. מהו מקור העץ? האם נעקר לאחרונה? האם זהו שתיל ממשתלה בעציץ? כיצד הגיע למצב שנותר ללא ענפים ועלווה? רצוי מאוד לצרף צילום של העץ. סוף שבוע נעים סן תאי

yotic and oren

New member
כאן יש יותר מידע

שלום סאן תאי *מקור העץ:קניתי אותו במשתלה והוא היה עץ פיקוס גבוה אבל עים גזע יחסית דק *האם נעקר לאחרונה: לא העץ לא נעקר *האם זהו שתיל ממשתלה בעציץ:כן זהוא שתיל שכניתי במשתלה והוא בעציץ פלסטיק *כיצד הגיע למצב שנותר ללא ענפים ועלווה:אני גזמתי אותו כמה סנתימתרים מעל עין מסויימת ביגלל שהוא היה גבוה עים עלים גדולים למעלה. תודה אורן ויותם

סן תאי

New member
אז כך..

לא כל הפיקוסים פורצים לאחר גיזום אגרסיבי כפי שביצעתם, אם אינכם יודעים את זן הפיקוס, תאלצו להמתין ולראות. מעבר לכך כל המאפיינים שציינתם מעידים על כך שהפיקוס הלז אינו חומר גלם מתאים לבונסאי - גזע דק וגבוה, עלים גדולים... אני מציע לכם להגיע לאחד ממפגשי הפורום, להתרשם מעצים שהם חומר גלם פוטנציאלי טוב, לקבל יותר פרטים על תהליכי ההכנה של העצים לקראת עיצוב וכיוצ"ב. מידע על המפגשים מתפרסם בפורום מעת לעת. בהצלחה

yotic and oren

New member
סוג הפיקוס ועוד

שלום לך סאן תאי ותודה שעזרת סוג הפיקוס הוא:פיקוס בינימיני בהיר והגזע עכשיו עבה בגזימה שהשינו הורדנו את החלק הדק תודה אורן ויותם

סן תאי

New member
חזרה להתחלה

נראה לי שאתם ממש לא בכיוון הנכון. אם אתם מעוניינים לעשות צעדים ממשיים באמנות הבונסאי אני מציע לקחת שני צעדים לאחור, להתחיל בקריאת כל מאמרי הפורום, להגיע למפגשים ורצוי אף להירשם לקורס מתחילים מטעם חוג הבונסאי הישראלי. לחילופין אני מציע שבפעם הבאה בה תרכשו צמח במשתלה, תעלו צילום שלו לפורום לפני שתבצעו בו פעולה כלשהי - קבלו ייעוץ מסודר והתקדמו צעד אחר צעד. בהצלחה

למעלה