דחוף !!!

רן1000

New member
דחוף !!!

הבן שלי בן 14.5 שוקל כ- 45 ק"ג. הוא התחיל היום ריטאלין LA 40 מ"ג. לטענתו גם זה אינו משפיע עליו בצורה טובה ובטח לא כפי שטענו ל-12 ש'. הכדור משפיע חלקית משעה 8 עד 13:30 לערך וגם בצורה חלקית ביותר. 1. האם מותר לו לקחת עוד כדור בשעה 15:00 של ריטאלין 10 מ"ג ???? 2. אנחנו לא מוצאים כבר זמן רב את המינון הנכון, מה עושים ?????

zivadina

New member
המינון הנכון

צריך לברר הרבה דברים לפני שמשנים מינון, היות שעל פניו המינון הזה סביר. 1. מהן הציפיות של הילד בתחום הריכוז? לפי מה הוא קובע שזה לא משפיע? 2. מינון של LA40 זאת מנה בגודל 15 מ"ג שמשפיעה 6-8 שעות. היות שכל אדם מגיב אחרת לכל סוג של כדור, ניתן לנסות את המינונים המקבילים לפני שמתחילים להוסיף או להוריד מינון: א. כדור וחצי של ריטלין "רגיל, 10 מ"ג, השפעה עד 4 שעות. ב. שני כדורים של ריטלין SR = מנה של 16 מ"ג למשך 6-8 שעות. ג. כדור אחד של קונצרטה 54 מ"ג = מנה של 15 מ"ג למשך 10-12 שעות. כל שינוי תרופתי חייב להיות בפיקוח הרופא המטפל. נשמח לקרוא עדכונים שלך.

05 מיכל

New member
LA

תראה, רטלין LA הוא מאוד עדין. היתרון הוא למי שסובל מתופעות לוואי. החיסרון הוא שלחלק זה פשוט עדין וחלש מדי. כשזה רק יצא לשוק היצרנים טענט שזה ל 12 שעות. זה לא. היום אומרים שזה כנראה ל 6-8 שעות (יש מי שטוען 8-10). כשאני שאלתי את דר' מנור אם אפשר אחה"צ לתת תוספת של רגיל היא אמרה שכן. מה שכן, 40 מ"ג לא מקביל ל 10 מ"ג של קצר. הוא מקביל ל 16 מ"ג קצר. אז אם הייתי מוסיפה אחה"צ (מה שאני כמובן לא מוסמכת להמליץ כי אני לא רופאה) הייתי נותנתר כדור וחצי של 10. אולי תתאר לנו את המינונים השונים שניסיתם, ומה היו הבעיות עם כל אחד מהם? אולי יהיה לנו משהו לחדש לך...

רן1000

New member
תגובה

הסיפור הוא כזה: המינון שהועיל מאוד היה 20SR ו+ 10 מ"ג רגיל בשעה 7:30 בבוקר. בשעה 15:00 לקח עוד 10 מ"ג וזה היה מצוין אך החזיק מס' חודשים בודדים. הילד טען שהריכוז שלו ירד וקשה לו להקשיב בכיתה ובהמשך אף טען שה- 10 מ"ג לא משפיע עליו היטב בהכנת שיעורי בית ומבחנים. לפני כשבוע עבר לריטאלין 30 מ"ג LA + כדור 10 מ"ג בצהריים שלא השפיעו טוב והיום עבר ל-40 מ"ג + כדור 10 מ"ג שגם אינם משפיעים היטב. זה הסיפור פחות או יותר. אולי הפיתרון כפי שאני מבין הוא שני כדורים 20 מ"ג SR בבוקר השאלה היא מה קורה אחה"צ. אני לא רוצה לעבור מינון שיכול להזיק !!!! אשמח מאוד לקבל עצתכם !!!!

למעלה