דחוף

feil1

New member
דחוף

טוב יש לי בעיה ממש רצינית ואני כבר לא יודעת מה לעשות יותר. לפני שהתגייסתי הלכתי לרופאה [לפני 3 חודשים] עקב גירוד מוזר... לאחר בדיקה היא אמרה לי שיש לי פטרייה וטיפלתי בזה עם נרות ומשחה של אגיסטן. הטיפול לא עזר... ולאחר חודש וחצי שראיתי שהמצב לא משתפר, אלא רק מחמיר ומציק יותר- הלכתי שוב פעם לרופאה אחרת [אזרחית- צבאית] שלאחר בדיקה אמרה שיש לי פשוט דלקת ושגם אם הייתי ממשיכה שנה עם הטיפול של אגיסטן- הבעיה לא נפתרת. כ"כ שמחתי שסוף סוף גילו את הבעיה, הלכתי לבית מרקחת וקניתי את האנטיביוטיקה שהיא רשמה לי- זו מין משחה כזו שמחדירים אותה לנרתיק בעזרת מקל פלסטיק. הטיפול ארך 7 ימים... ובאמת במשך שבוע- שבועיים הכל היה יותר טוב, לעולם לא 100% בסדר. אבל עכשיו זה רק מחמיר... אם חבר שלי עושה לי ביד, מגרד לי בטירוף במשך ימים! ויוצאות המון הפרשות... בדר"כ זה נרגע אחרי איזה שבוע בערך. אותה רופאה כבר לא מקבלת יותר חיילות ושוב פעם אני אצטרך ללכת לרופאה אחרת. מה אני אעשה עם האבחנות השגויות האלה?! הגירוד הזה ממש מציק לי וזה ממש לא נעים!!!! יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?!

../images/Emo24.gifהאם זה קשור רק ליחסי מין

או מגע ידני , או שזה מציק לך כל הזמן אפילו ללא קשר למין עידן מיליצ'ר

feil1

New member
כן הא?

אני יודעת שזה נשמע נורא מוזר... מכבי! זה למה כ"כ מוזר לי כל הטעויות הנוראיות האלה. כשאני בצבא זה לא מפריע לי בדר"כ... רק כשהוא עושה לי ביד, או הכי נורא אם אנחנו שוכבים- זה הופך להיות מציק בטירוף! אבל גם כשאני בצבא זה אף פעם לא 100% בסדר.. מה אתה אומר?

../images/Emo24.gifוסטיבוליטיס

וסטיבוליטיס – דלקת מבוא העריה זוהי אחת מהסיבות השכיחות ביותר לכאב בזמן קיום יחסי מין בנשים צעירות. זוהי תגובת כאב למגע באזור הכניסה לנרתיק. הנשים סובלות מכאב בדרך כלל בעל אופי שורף, או צורב בזמן קיום יחסי מין או אפילו החדרת טמפון. במצבים קשים קיימים אי נוחות או כאב כל הזמן ללא קשר ליחסי מין או חדירה. התופעה מאפיינת בדרך כלל באוכלוסיית נשים צעירות בגילאי 20 – 30 ושכיחותה כ – 15% מכלל הנשים שבאות לבדיקה גינקולוגית. מחלקים את הוסטיבוליטיס לראשוני - PVVS כשתמיד היו כאבים בזמן ניסיונות ל קיום יחסי מין, ולמשני – SVVS ,כשבעבר האישה קימה יחסי מין ללא כאבים ומסיבה כלשהי פתחה כאבים בזמן קיום יחסי מין באזור מבוא העריה. זה המקרה אותו את מתארת! הסיבות לא ברורות אך מזכירים את הגורמים הבאים: • נמצא קשר לזיהומים נרתיקיים כמו פטריות או וירוסים שונים (פפילומה, הרפס (קשר גם לדלקות בדרכי השתן. • נמצא קשר הורמונאלי, ( גלולות, לידות , החמרה בכאבים לקראת מחזור או בזמן מחזור) כנראה עקב השפעת הורמון הפרוגסטרון. • הועלו השערות על הפרשת יתר של מלחי אוקסלט בשתן. • נמצא גם קשר גנטי , יש שכיחות מוגברת של וסטיבוליטיס בין אחיות או אמהות ובנות. • הפרעות במנגנון החיסוני. • הפרעות במערכת העצבית עם רגישות יתר כללית של העצבים בגוף. • ההשארה הרווחת לאחרונה מתייחסת לבעיה כתסמונת כאב כרוני כמו שיש כאב גב כרוני, או כאב ראש כרוני, הרי ישנו גם כאב כרוני באזור מבוא העריה • בנשים עם וסטיבוליטיס ( ראשוני בעקר) נמצא קשר לתופעות של המעי הרגיז IBS ,תלונות שונות בדרכי השתן החל מתכיפות ודחיפות בהשתנה ועד למצב של דלקת כרונית של רירית השלפוחית ותסמונת פיברומיאלגיה שהיא כאבים בשרירים וברקמות חיבור במקומות שונים בגוף. האבחנה : במגע ישיר עדין ניתן לעורר את הכאב באזור מבוא העריה מסביב לפתח הנרתיק. בעיקר בחלקו התחתון של הנרתיק. לעתים קרובות רואים אודם בדרגות שונות באזור זה. התלונות של האישה אופייניות: היא מספרת על כאב שורף בזמן ניסיונות לקיום יחסי מין המופיע עם תחילת החדירה,או נמשך כל האקט המיני, או במקרים קלים יותר מופיע לאחר תום יחסי המין. טיפול בוסטיבוליטיס: מתחלק ל3- סוגים שונים עם הצלחות לכל סוג טיפול: • טיפול התנהגותי נפשי המתבצע במרפאות לטיפול מיני העובד על מרכיבים פסיכולוגיים המבטאים את התופעה, טכניקות הרפיה בשלוב עם שמנים שונים, טיפולים מניעתיים לפטריות, ומשחות מקומיות כמו מאלחשים בזמן קיום יחסי מין . • טיפול בביופידבק המתבצע על ידי פיזיותרפיסטיות המומחיות בטיפול בשרירי רצפת האגן, על פי שיטת גלזר . • כריתה ניתוחית של העור הרגיש ) ניתוח הנקרא וסטיבולקטומיה ופרינאורפיה)– הצלחה של 60% – 90% כאשר ההצלחה טובה יותר בוסטיבוליטיס משני ופחות בראשוני. חשוב לציין, שאם האישה סובלת עדיין ולמרות הניתוח מכאבים ומחרדות מהחדירה, יש מקום להפנותה לטיפול מיני התנהגותי או לטיפול בביופידבק. ההמלצה הרווחת כיום היא לנסות קודם כל טיפולים שמרניים ורק בכישלונם יש מקום להפנות לניתוח! ואחרי כל זה, אין ברצוני להכניס אותך ללחץ, אבל כמו שאומרים ....אם כבר אני עונה לך אז... עידן מיליצ'ר

למעלה