דחוף!!!!

דחוף!!!!

פליז אני חייבת לקבל תשובה מהירה...חיפשתי תשובות אבל לא ממש מצאתי הבדלים משמעותיים.. יש למישהו אולי מושג מה ההבדלים בין איחוד גרמניה לאיחוד איטליה? תענו, זה חשוב מאוד... תודה לכולם ולילה מצויין! דרך אגב אני חדשה פה...שלום לכולם

שלום לך

לא יודעת הרבה על איחוד גרמניה באזה תקופה את מדברת? בקשר לאיטליה למדתי מאז כיתת ג כי איטליה זו ארץ מולדתי. איטליה הייתה מחולקת להרבה מדינות חלק תחת שילטון אוסטרי חלק תחת לאפיפיום חלק תחת הבורבונים ועוד נסיכויות קטנות. במאה ה19 אחרי 3 מלחמות עצמאות בעזרת צרפת איטליה הפכה להיות מדינה אחת

טרה10

New member
בגרמניה עד היום יש מדינות כמו

בווריה,וירטמברג.האיחוד הוא תחת גג אחד של ממשלת-על. אם איני טועה זה קשור בביסמרק.אבל תפתחי אנציקלופדיה או בויקפדיה-בערך גרמניה היסטוריה. באיטליה-מציני וגריבלדי..הם גיבוריהם במלחמה נגד האוסטרים-החל מהמחצית השניה של המאה ה-19.

שתיהן מדינות פדרליות

גם גרמניה וגם איטליה אוחדו למדינות פדרליות (כמו ארה"ב) שבהן התת-מדינות האזוריות שומרות על סמכויות שלטון מקומי נרחבות. ביסמרק, מגדולי המדינאים של גרמניה בכל הזמנים, שהיה ראש ממשלת פרוסיה במשך 28 שנים, אכן הוביל לאיחוד גרמניה במערכה דיפלומטית וצבאית ("דם וברזל" הוא קרא לה) מתוכננת שנמשכה עשר שנים וכללה שלוש מלחמות, שאחריהן גרמניה אוחדה תחת הנהגת פרוסיה. שלא כמו היטלר, לביסמרק היתה החוכמה והיכולת לשמור על השלום שלאחר הנצחון כדי לשמר ולגבש את הישגי המלחמות, ובכך הוא הצליח יפה.

יתרה מזאת

הוא כל חייו הזהיר מפני מלחמה בשתי החזיתות בו זמנית, לא רק שלא היה בו מהטירוף הנאצי, אלא הוא היה אף יותר חכם מיורשיו שלא השכילו להמנע מכניסה למלה"ע ה 1 , למרות שלא היתה לגרמניה מטרה או אינטרס כזה.

Y. Welis

New member
מצד שני הוא גם סיפח את אלזס-לוריין

וכך יצר סיכסוך מתמשך עם צרפת שרצתה בנקמה על הפלישה ב-1870.

נכון , אבל לא בגלל זה צרפת יצאה

למלה"ע ה 1, אלא בגלל אילוצי מערכת הבריתות, צרפת היתה חיה בהשלמה עם איבוד אלזס ולוריין , כמו שספרד משלימה הרבה הרבה דורות עם הכיבוש האנגלי בגיבלטר וארגנטינה מאז שהיא דמוקרטית ( להבדיל מהדיקטטורה שם)( משלימה עם כיבוש פוקלנד, ולא יצאו למלחמה.

Y. Welis

New member
לא בהשלמה. קרא את ספרו של פולס

על מלחמת העולם הראשונה. ההתקפה הצרפתית הראשונה היתה באיזור הזה. החזקת חבל הריין אחרי המלחמה בידי הצרפתים היתה נקמה מסויימת על כך.

KaiserDino

New member
מסכים איתך Wellis

סיפוח אלזאס - לות'רינגן כנראה לא היה לעניין . מטרתו העיקרית באיחוד המדינות מצפון ומדרום לנהר מיין כבר הושלמה , לכן הסיפוח היה שלל מלחמה שגרם להרבה איבה בין הצדדים . אין ספק שב 1914 , שעה שרוחות געשו והפטריוטיות הייתה בראש מעייניהם של כולם , הצרפתים רצו את המלחמה לא פחות מאף אחד אחר ! הלאה לאלזאס ולוריין ... נשמעה הקריאה מלבד זאת -- האם לצרפתים היה מכנה משותף עם הרוסים לולא לקחה לעצמה פרוסיה את המחוזות הללו ? הרבה מאוד סברות אומרות שלשם השבת המחוזות ונקמה בגרמניה , דאגו הצרפתים לראות הידידות עם רוסיה בעין יפה ולממן את מסילות הרכבת שלהם ושיקום משטרו של הצאר ( לא ידיד גדול של רפובליקות ) שוב, אני לא בא לתת כאן ביקורת לאף אחד ( ביסמארק למשל ) -- רק לומר שהצרפתים והגרמנים הם היריבים הגדולים של המלחמה ולולא המרירות בין שני הצדדים ( ימי נפוליאון וימי מולטקה וביסמארק ) -- יכול להיות שהקו המערבי האיום היה נחסך מאתנו . אבל ... זה רק חלק מהתמונה וכמו כל נושא שקשור לפרשנות הסטורית ופוליטית יש עוד הרבה להוסיף לסברה זו והרבה דיעות לשקול כנגד . דעתי בסופו של דבר היא שצרפת רצתה את ה Swing על גרמניה וכל אירופה ידעה זאת היטב . פרוסיה המורחבת הסכימה שתהיה לה אוייבת נצחית ממערב , ואם לא כך הרי שלוודאי ידעו שעקב הסיפוח כך היה -- ירצו או לא !

KaiserDino

New member
ובנוסף לתמונה ...

צנחנים אוהבים לחשוב על עצמם כסיירות גולני כצנחנים גרמניה הייתה חזקה בהרבה מצרפת אם זה היה ביניהם ( גם אם רוסיה במזרח ) , הרי שהמאבק הוכרע . אנגליה הכריעה את הכף . עם העוצמה הצבאית הגדולה ביותר בעולם - מדוע לא ינצלו הגרמנים שעת כושר להשתלטות על שטחים נוספים ביבשת ובמיוחד הנמלים על הים התעלה בבלגיה ? אנגליה וצרפת פחדו מגרמניה צרפת ממה שעשו לה ואנגליה ממה שייעשה אם לא תתערב צדק הקאנצלר בת'מן הולווג כשאמר : " על פיסת נייר תצאו למלחמה " ? אולי כן , כל עוד היא מייצגת Balance of Power והבטחה שהנמלים קילומטרים ספורים מאנגליה יישארו מחוץ לתחום של מעצמה עם פוטנציאל ליריבות ואף עויינות -- החתיכת נייר הזאת שווה מלחמה . לגבי האנשים בבלגיה ... אני מרחם על מי שחשב כי הוא נלחם בשבילם הם בהחלט לא שווים את זה

טשאפק

New member
וגם תבע פיצויי מלחמה גבוהים

ותנאי כניעה משפילים לצרפת. מה שחזר כבומרנג כעבור ארבעים ושמונה שנים. צריך לדעת לנצח מבלי להשפיל את האוייב. במהלך שנות השבעים איבד ביסמרק את הפופולריות שלו, עד כדי כך שנעשה נטל על הקיסר והודח.

יש המון הבדלים

בגרמניה האיחוד בא מיזמתו של ביסמרק בעוד שבאיטליה הוא צמח באופן רחב מכלל אזורי המדינה, באיטליה האיחוד היה מלא בעוד שבגרמניה הוא נעשה למתכונת פדרלית, באיטליה הוא כלל מלחמת שחרור כנגד שלטון זר בעוד שבגרמניה היא רק איחוד פנימי. ועוד ועוד. בטח שאלה של בית ספר, מורים אוהבים לשאול שאלות בלתי אפשריות כאלה ולצפות לתשובות חד משמעיות.

איטליה מדינה פדרלית

אני לא יודע מה היה מיד אחרי האיחוד, אבל נכון להיום איטליה מדינה פדרלית, כמו ארה"ב.

nitsansh

New member
איטליה לא מדינה פדרלית

וגם לא היתה... איטליה היתה ממלכה עד 1946 ומאז היא רפובליקה...

איטליה היום מדינה פדרלית

זה לא משהו ששומעים עליו אצלנו, זה לא בולט כמו בארה"ב, אבל יש שם משרדי ממשל אזוריים. אתה יכול לקרוא לזה מחוזות אם תרצה, אבל כשיש ממשלת מחוז בכל מחוז זה בעיני מדינה פדרלית. אצלנו אין שר הבריאות של מחוז הצפון, אצלם יש.

מחוז אינו מדינה

לפעמים ההבדל יכול להיראות קוסמטי למסתכל מהחוץ אבל לא לזה שחי את זה מבפנים. ולצורך העניין אין שם דבר כזה "שר הבריאות של מחוז הצפון" כי אין שם שרים ברמת המחוזות.

יש, בדקתי שוב

אני יודע שיש שם ממשלות מקומיות כי זה נודע לי במסגרת עבודתי. ליתר בטחון, בדקתי עכשיו במדריך המדינות של ה-CIA ( http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/it.html ). לפי ה-CIA, המדינה האיטלקית מחולקת ל"16 אזורים ו-4 אזורים אוטונומיים". אני יודע שלכל אזור כזה יש ממשלה מקומית, תקציב מקומי, וחוקים מקומיים. זה לא ממשל מוניציפלי (עיריות) אלא אזורי. אני קורא לזה מדינה פדרלית. מי שלא רוצה שלא יסכים. ההבדל המעשי בין שיטות הממשל של גרמניה הפדרלית ושל איטליה בנושאי מינהל פנים, הוא כנראה זניח או לא קיים, גם אם אחת קוראת לעצמה רפובליקה פדרלית והשניה סתם רפובליקה.

nitsansh

New member
דווקא אותו מקור שהסתמכת עליו (CIA)

כן מבדיל, ולמשטר באיטליה הוא קורא REPUBLIC לעומת גרמניה שמוגדרת FEDERAL REPUBLIC, ובדקתי עוד מדינות עם משטר פדרלי וגם שם זה מצוין...

שם זה לא הכל

מדריך ה-CIA מקפיד לציין שמות רשמיים, לא נותן פרשנות. באיטליה יש ממשלות מקומיות של המחוזות, כמו בגרמניה וארה"ב, משהו שאצלנו וברוב הארצות אין. יש להם ממשלות ושרים אזוריים ולא משנה אם המדינה האיטלקית קוראת לעצמה רשמית "רפובליקה" או "קפובליקה פדרלית". השם הרשמי של כמה וכמה דיקטטורות כלל את המילים "רפובליקה דמוקרטית". בעיני מה שקובע זה המהות (יש באיטליה ממשלות אזוריות), ולא השם הרשמי.

למעלה