דחוף

דחוף

בת 52 עשיתי CT בטן עם הזרקת חומר , תאור הבדיקה והממצאים כבד אינו מוגדל, מרקמו שומני טחול אינו מוגדל בעל מרקם אחיד, הודגמה הסתידות גסה בטחול באדרנל ימני הודגם ממצא הפודנסי מעוגל מוגבל היטב בקוטר כ 10*5 מ"מ ,צפיפותו של הממצא ללא הזרקת חומר ניגוד (6 hu) באדרנל שמאלי הודגם ממצא דומה אך יותר גדול 16*8 מ"מ צפיפותו בבדיקה ללא הזרקת חומר ניגוד (26 hu) כליות בגודל ומנח תקינים ללא הידרונפרוזיס שופכנים בקוטר תקין האורטה בקוטר תקין הודגמו בלוטות לימפה מעט מוגדלות בשער הכבד סביב ראש הלבלב לאורך הרטרופריטונאום ושורש מזנטריום רחם וצוואר הרחם נראים מעט מוגדלים בלתי אחידים, הודגמו דברטיקולים בקולון ללא סימני דיברטיקוליטיס לסיכום 1, כבד שומני 2, ממצאים באדרנלים לפי צפיפות האופינית ללא הזרקה בחומר ניגוד יכולים להתאים לאדנומות, 3, דיברטיקולים בקולון ללא סימני דיברטיקוליטיס 4,הגדלת בלוטות לימפה כמתואר 5,הגדלה ואי אחידות של הרחם וצוואר הרחם, ממה זה קורה? האם יש קשר לכדורים שאני שותה אלטרוקסין? מחכה לתשובה תודה רבה

בדיקת שתן שעשיתי

ערכי נורמה התוצאה קרטנין 740-1600 2145 דופמין 65-400 601,5 איפינפירין 0-20 64,8 נורפי אוורין 15-80 100,2 וי אם אי אוורין 0-10 9,0 מה כל זה אומר בבקשה

בדיקת שתן

אם אני מבין נכון, מדובר באיסוף שתן לקטכולאמינים (חומרים המופרשים ממערכת העצבים הסימפתטית או בלוטת יותרת הכליה) במסגרת בירור של יתר לחץ דם. ישנם אומנם מספר ערכים מעט מוגברים, אולם VMA תקין, ממצאים שכנראה שאינם מסבירים את לחץ הדם הגבוה. אם בכל זאת קיים חשד מומלץ לבצע הדמיה של יותרת הכליה והבטן (CT או US) ובהמשך אולי לחזור על הבדיקות ואם מוגברות לבצע מיפוי מיוחד לרקמות המפרישות חומרים אלו. בקיצור, ממליץ להמשיך את הבירור ע"י אנדוקרינולוג (רופא המומחה לבעיות הורמונליות).

אדרנלים

לאור ממצאים אלו אני בהחלט ממליץ להמשיך את הבירור ע"י אנדוקרינולוג. כמו כן אני חוזר בי מתשובתי הקודמת, הממצאים בהחלט יכולים להסביר יתר לחץ דם.

למעלה