דחוף

abs2008

New member
דחוף

ביתי בת שנה אובחנה כחולת CF לפניחודשיים, לאחר שיחה עם מנהלת המעון בו שהתה בנעמ"ת הוחלט ל"זרוק" אותה ממנו כאילו הייתה חריגה. ברצוני לדעת האם ישנם ילדים נוספים עם מקרים דומים או לחילופין ילדים אשר שוהים במעון נעמ"ת עם מחלת הCF. אודה להתייחסות דחופה...... רחל

sporTV

New member
ערב טוב רחל

זו כבר פעם שנייה שאני שומע סיפור כזה בפורום הזה, וזה מזעזע, מכעיס, מעליב משפיל ומבזה. הסיפור הקודם היה לפני כחודש, האם זה אותו הסיפור? אני ממליץ לכם לפנות לאיגוד סיסטיק פיברוזיס ולהם יש את כל המידע והכלים לסייע לכם. בהצלחה - רק בשורות טובות.

שלום רחל

כנראה שמדובר באי הבנה של מנהלת המעון הספציפי. ילדים עם CF לומדים בגנים רגילים בכל הגנים וללא בעיות. אני מציעה לך להתקשר בהקדם לעו"ס של המרפאה בה בתך מטופלת ואני מקווה שהנושא יבוא על פתרונו מידית.

ספורטי- הבהרה

אין מקום להיעלב. הסיבה היא לחלוטין "טכנית" והיא כרוכה בד"כ בצורך להוסיף קריאון לאוכל. לפי ההנחיות של משרד החינוך אסור לעובד חינוך לתת תרופה לתלמיד. כ"כ, מתן התוסף גורם לגננת עבודה נוספת ולעתים לא קלה (תלוי בשיתוף הפעולה של הפעוט/פעוטה). לזה גם נוסף לפעמים חרדה מפני איום של ההורים על כך שאי מתן התוסף מסכן את חייו או את בריאותו... אני, כמובן, לא יודעת מה קרה בגן הספיצפי- כותבת את ההסבר מניסיון העבר.

sporTV

New member
זה עדיין מעצבן

יש לי שאלה בקשר לתשובתך. כמה הורים לסיאפניקים מחליטים להצמיד להם סייעת אישית בגן? האם הכמות שלהם עלתה בשנים האחרונות?

יש הבדל בין גן עירוני לבין גן פרטי

בגן פרטי ההסדרים הם בין ההורים לבין הגננת. בגן עירוני, הוספת סייעת היא על חשבון המועצה המקומית ובד"כ הגן נהנה מהתוספת, כי הסייעת מסייעת לגננת בתחומים נוספים.

sporTV

New member
אני שואל את זה

כי לדעתי זו טעות חמורה להצמיד לילד סייעת אישית במידה והוא לא באמת נזקק לה. אני לא מתייחס לזה שהגן נהנה מעזרתה, אני מתייחס להשלכות שיש לדבר הזה על הילד עצמו.

miril4

New member
לי היתה אותה בעיה עם לי-אורי...

ומה שעשיתי הוא שאספתי חומר על המחלה[בעזרתה האדיבה של ריקי ושולי הפסיכיאטרית משניידר] וקבעתי פגישה עם הגננת והאחראית על הגנים והתחלתי להסביר להם על המחלה ומה התופעות ושאן לילדה שום בעיה מוטורית או התפתחותית ושזה לא מדבק ושבסה"כ היא צריכה להקפיד על האינזימים והשארתי לה את החומר להבין טוב יותר ולאחר כשבוע היא קבלה את לי-אורי בזרועות פתוחות ובמהלך כל השנה לא היתה לי שום בעיה איתה . ולגבי הסיעת כשלי-אורי הגיעה לגן עיריה הציעו לי את הסיעת וסרבתי לחלוטין על מנת שהילדה שלי לא תרגיש חריגה ותודה לאל זה עזר לה גם להמשך הדרך ולא פגע לה בביטחון העצמי ובהרגשה של ילדה חריגה ...

למעלה