דחוף!! שכירת דירה

limor251

New member
דחוף!! שכירת דירה

שלום רב לכולם, יש לי כמה שאלות חשובות בנוגע להשכרת דירה. אני עומדת להשכיר דירה מרוהטת לחלוטין מאדם שנוסע לחול לתק' של שנה. האם עניין הרהוט אמור להופיע בחוזה? ואיך העניין אמור להיות מנוסח כדי שלא יגרם לי נזק? (לדוגמא- באם נגרם נזק למקרר/מכונת כביסה שנגרם משימוש סביר) האם אני אוכל להתבע ע"י בעל הבית בשל עניין כזה? ואיך ניתן להוכיח שימוש סביר? יש לציין שבעל הביית מסתמן כאדם קטנוני שנהנה להתעסק בתביעות כאלו ואחרות בכל מני תחומים ואני קצת מפחדת להסתבך... בעייה נוספת היא שהדירה הינה מחולקת ולכן בעל הבית אינו מוכן להעביר את הארנונה על שמי (אני אמורה להוסיף לו את התשלום בתוך שכר הדירה). האם זה אומר שלא אוכל לקבל תו חנייה לרכב מהעירייה? (ז"א רק על סמך חוזה?) תודה רבה לכולם ומצטערת על כל השאלות... לימור

דליה בר

New member
ללימור החוששת

קודם כל תרשי לי לתקן אותך. אני מבינה מתוך שאלותיך שאת עומדת לשכור דירה ולא להשכיר. אני יכולה רק לענות לך מתוך נסיוני האישי מתוך שנים רבות של השכרת דירה מרוהטת לחלוטין. לדירה חייב להיות מצורף מסמך המפרט את כל פריטי הריהוט שבדירה המושכרת ומצבם. בדרך כלל המשכיר הוא שחייב בתיקון המכשירים החשמליים, אלא אם צויין בפירוש אחרת, כי הרי תנאי החוזה הם שהוא משכיר לך עם הדירה, ריהוט ומכשירי חשמל תקינים. כדאי שתכניסו סעיף מיוחד בחוזה לגבי תיקונים, מאחר והמשכיר נוסע לחו"ל, שבמידה ויתקלקל איזה מכשיר חשמלי, תהיי רשאית לתקנו על חשבונך ולנכות את עלות התיקון מדמי השכירות, על סמך קבלה שתקבלי עבור התשלום. לדעתי, את זכאית לקבל תו חנייה לרכב מהעיריה על סמך החוזה שתציגי בפניהם שיוכיח שאת אכן מתגוררת בדירה הנ"ל. אבל, מאחר ואיני מומחית בחוקים העירוניים, רצוי שתבררי קודם בעצמך בעיריה לגבי זה. ומלב אל לב, אם המשכיר מסתמן בעינייך כאדם קטנוני שנהנהלהתעסק בתביעות כאלו ואחרות... לא הייתי ממליצה לך לשכור דירה ממנו, בדיוק כפי שאני לא הייתי משכירה את דירתי לאדם כזה, כי רק צרות יכולות לצאת מזה. מצטערת שההודעה כתובה ברצף, אבל התפוז לא מאפשר לעבור לשורה חדשה ע"י לחיצה על ה-ENTER כי זה קופץ מיד לפרסומת של Netex. מאחלת לך כל טוב ובהצלחה במציאת משכיר הגון. דליה

limor251

New member
תודה רבה על תשובתך דליה

עזרת לי לחדד מס' נקודות חשובות. ואם למישהו ממשתתפי הפורום יש חוזה לדוגמא המכיל פירוט של ריהוט קיים בדירה, אשמח לעיין. תודה

דליה בר

New member
שלום לך לימור

איני גולשת לעתים קרובות ולכן ראיתי רק עכשיו את בקשתך. במידה ויתאפשר לי, אשתדל לסרוק עבורך דוגמא של רשימת הריהוט בדירה שאני משכירה, שהוכנה ונחתמה במעמד חתימת חוזה השכירות. ואז אוכל לצרף אותה לכאן כקובץ... כל טוב לך ובהצלחה, דליה

למעלה