דחוף !!! קליפר אחורי בבורגמן 400

vanaci

New member
דחוף !!! קליפר אחורי בבורגמן 400

שלום לכולם, מכיוון שאיני מבין גדול בקטנועים, אבקש את עזרתכם ותגובותיכם לגבי המקרה להלן: יש לי בורגמן 400 מודל 2009 שעשה 40,000 ק"מ. אני מטפל במוסך מורשה מהיום שקניתי אותו, תמיד קיבלתי יחס ושרות טוב ואמין. בטיפול האחרון הכנסתי את הבורגמן למוסך המורשה שלי, וציינתי שישנם רעשים מהברקס האחורי. הוחלף דיסק אחורי (שבמשך שבועיים הרעיש, ולבסוף הרעש הפסיק). אך, בנוסף להחלפת הדיסק, הם אמרו לי במוסך שהקליפר האחורי משוחרר (קראו לי והראו לי שהוא משוחרר) ושיש להחליף אותו. הם ציינו שזו "המחלה" של הבורגמנים!!! הם אמרו לי שעד הטיפול הבא אני יכול להמשיך לרכב ובנתיים הם יחפשו קליפר משומש. כעבור שבועיים הם התקשרו אלי ואמרו שלא ניתן להשיג קליפר משומש ושבטיפול הבא אני אהיה חייב להחליף לחדש שעולה 3200 ש"ח לפני מע"מ!!! ואז נכנסתי לפורום, כתבתי שאלה בנושא ולא קיבלתי תשובות. חיפשתי בפורום מוסך שמאוד מומלץ והתקשרתי לאחד כזה. סיפרתי למוסכניק הותיק את כל הסיפור וביקשתי להגיע אליו לבדיקה ולחוות דעת נוספת בעניין. הוא בתגובה שאל אצל מי אני מטפל, וברגע שהוא שמע את שם המוסך, הוא אמר שאני צריך לסמוך עליהם ושאין טעם שאבוא אליו לבדיקה חוזרת. בנתיים הזמן עבר ואני כבר הייתי אמור להכניס את הבורגמן לטיפול בשבוע שעבר, אך אני מתעכב על מנת להחליט מה אני עושה עם עניין הקליפר, כי זה סכום מטורף להוציא!!! מכיוון שאיני מבין בנושא אשמח לקבל את תגובתכם ואת תשובתכם למס' שאלות שריכזתי: 1. אשמח לקבל הסברים מה יכול לגרום לקליפר להשתחרר (או שזו באמת "המחלה" של הבורגמנים)? 2.מה יכול לקרות במידה ולא אחליף את הקליפר ואמשיך לרכב כשהוא משוחרר? האם זה פוגע בבלמים? 2. האם יש פתרונות נוספים? כי לא אוכל לשלם סכום כזה. 3. האם זה נכון שלא ניתן להשיג קליפר משומש תקין לבורגמן 400 (כפי שאמרו לי במוסך)? 4. האם המחיר שדורשים ממני לקליפר חדש לא מוגזם? יש איזה אתר שאפשר לראות בו כמה עולים חלקים חדשים (בשביל הפעמים הבאות)? 4. האם כדאי להיכנס למוסך נוסף ולקבל חוות דעת נוספת? אם כן אשמח לקבל שמות של מוסכים אמינים נוספים באיזור המרכז. תודה מראש לכל העונים, כל תשובה מהירה תעזור.

jeffy1

New member
תזמין מהרשת חדש

אם ראיתי נכון אז בסביבות 50 ומשהו יורו

NEO83

New member
להזמנת קאליפר הוא ידרש להביא אישור מוסך

השאלה אם אותו מוסך יסכים לתת אישור כזה.

jeffy1

New member
השאלה היא אם זה היתפס

או לא.. אם היתפס אז שילך למוסך הקבוע ויביא אישור או שיראה בהזמנה שהזמין מקורי לדגם. לי נתפס רק מישלוח אחד מכמה

הנסיך.

New member
אפשר פירוט של הבעיה?

מה זה קאליפר משוחרר? הכלוב משוחרר? ההברגה של הבורג שמחזיק את הקאליפר נאכלה? יש הרבה "מחלות" מופרכות שנועדו להוציא מאנשים כסף על "תרופות" אולי אם תסביר יותר טוב את ה"סימפטומים" יהיה אפשר לעזור לך לאבחן איפה ה"מחלה" באמת נמצאת... קאליפר בלמים הוא יצור די פשוט - נראה לי מוזר שאי אפשר לטפל בבעיה הזו מבלי לפסול את הקאליפר כולו. אם אתה יכול להעלות תמונות \ הסברים לגבי הבעיה - אולי יהיה אפשר לעזור לך יותר

vanaci

New member
3200 ש"ח לפני מע"מ...

כך אמרו לי במוסך המורשה. מחר אני אבדוק שוב במוסך מה בדיוק גרם לקליפר להשתחרר ואעלה את הנתונים בפורום. תודה

פרארי1

New member
עותמני

vanaci

New member
בהמשך לשאלה שהעלתי בקשר לקאליפר...

אני בדרך למוסך כדי לברר שוב מס' דברים,אך רציתי לשאול מס' שאלות לפני כן: היום עברתי על כל הקבלות של כל הטיפולים שעשיתי לסוזוקי ב- 3 השנים האחרונות. ראיתי שבכל טיפול (כל 5 חודשים בערך) הוחלף בלם אחורי, היתכן? יכול להיות שהייתה בעייה בקאליפר מהתחלה והיא זו שגרמה להחלפת הבלם האחורי בכל טיפול? בנוסף, ראיתי בקבלה האחרונה שלא הוחלף דיסק אחורי (כפי שרשמתי בהודעה הראשונה), אלא הוחלפה רפידת בלם אחורי וישנה הודעה בקבלה, שהדיסק האחורי והקאליפר גמורים ויש להחליפם בטיפול הבא. ואז הבנתי שהולכת להיות לי הוצאה גבוהה נוספת על דיסק אחורי (בסביבות ה 1500 ש"ח). במידה ואזמין קאליפר חדש מהרשת, כמה בערך אמורים לקחת במוסכים רק על התקנתו? תודה

ranger1975

New member
אפשר לשפץ את הקליפר

מפרקים אותו לגורמים,ועושים מילוי אלומיניום איפה שיש שחיקה ,לאחר מכן מרכיבים הכל בחזרה . סדר גודל של עלות 800 ש"ח,יום עבודה. אם תרצה אתה מוזמן לבוא אליי מקווה שעזרתי

למעלה