דחוף !! פצעים בפה

נופשת

New member
דחוף !! פצעים בפה

מישהו יודע מה עושים עם זה ? טריק סודי או משהו?

לצערי, "טריק סודי" יש רק לקוסמים...

פצעים בפה יכולים להיות תוצאה של מגוון רחב של גורמים, החל מבעיות שיניים, עבור דרך תזונה לא-מאוזנת וכלה בבעיה פנימית. כדי לדעת ממה את סובלת, צריך הרבה מידע: גיל, מקתוע/עיסוק עיקרי, אורח-חיים, היסטוריה רפואית, מתי הפצעים הופיעו, מה קרה בחיים שלך באותו זמן/מעט לפני/מעט אחרי... צריך לקבל תמונה שלמה של מי את?, כדי להציע דיאגנוזה וטיפול. בכל מקרה, טיפול באינטרנט פשוט בלתי אפשרי; הכי טוב לפנות למטפל שיבדוק אותך, ויתאים את הטיפול למי שאת. ראיתי כאן בפורום הצעה לאכול אבטיח קר כדי להקל על אפטות (סוג מסוים של פצעים בפה), אבל אני לא יכול להיות בטוח שמה שיש לך הוא דוקא אפטות, וגם אם כן - יכול להיות שאבטיח לא יעזור דוקא לך... למרות שבקיץ הישראלי כדאי בכל מקרה

נופשת

New member
תודה, דוד

הפצעים לא שלי, אני יותר מחפשת משהו להקלה במקום המשחות מהסופרפארם שירכשו תוך דקות. אני אישית יודעת שזה רק סימפטום וכו'. אבל ! לא כולם חושבים כמוני, למרות שהם נשואים לי וכואב להם נורא. שמעתי פעם על שמן עץ התה, על סטיביה, ועל חלב עיזים.. מי שיש לו משהו חדשני , אשמח ללמוד.

bestofhealth

New member
כבוי שריפות ביום קיץ חם

אני מסכים עם דוד כי המכונים פצעי פה צריכים להיות מאובחנים כאכן כאלה: אפטות או בלע"ז CANCKER SORES, אולם זו כבר האחריות שלך ושל אם הבנתי נכון בעלך. אם הם אכן אפטות אשתדל לעזור בכבוי שריפות ואח"כ לתת מעט הסבר לכיוונים אותם כדאי לבדוק אחרי שהשריפה כבתה כדי לנסות למנוע אולי כאלה בעתיד. 1. לעשות שטיפות פה 4 פעמים ביום עם התערובת הבאה: 2 אונקיות ( 1/4 כוס אמריקאית), 2 אונקיות מים מינרלים, 1 כפית מלח ים ו - 1 כפית סודה לשתייה. ל-א ל-ש-ת-ו-ת!!!! 2. לכסות את האפטות בשקית תה רטובה. הטנינים שבתה יעזרו ליבש את האפטות 3. אם יש (או לחברים או לשכן) עץ תאנים לקטוף מספר תאנים טריות מהעץ ולמרוח את החומר החלבי הנוזל מהתאנה קרוב לנקודת הקטימה. "חלב זה מכיל חומר שנקרא BENZALDEHYDE, והוא יעזור לקצר את החלמת הפצעים. 4. הארומה-תרפיסטים (המטפלים בשמנים ארומתיים) ממליצים על שמנים אנטיספטיים (מחטאים) כמו שמן עץ התה או שמן מור. ניתן גם לעשות שטיפות של 1/2 כוס מים עם 1 טיפה של שמן לבנדר ו - 1 טיפה של שמן גרניום. ועכשיו ביחס למניעה: לא בדיוק יודעים למה אנשים מקבלים אפטות, אולם יש מספר השערות. לעיתים הופעתם מקושרת ל - STRESS.זוהי אולי גם הסיבה שנשים מקבלות אפטות יותר מגברים...הההאאא... ההאאאא....(0: (<: אז כדאי ללמוד להרגע ולעשות STRESS MANAGEMENT. יש הסבורים כי הן קשורות לחוסרים כמו של: ברזל, חומצה פולית, B12 או קומבינציה של החוסרים הנ"ל. כדאי אולי לבדוק. אם יש נטייה לסבול מאפטות, כדאי להמנע משתיית קפה, אוכל מתובל מדי או פרי הדר. אפטות יכולות גם להגרם מ"דפקט" במערכת החיסונית הנובע למשל מאלרגיה למזון מסוים.

bestofhealth

New member
אפטות. תוספת...

הי, שמתי לב לאחר שקראתי שנית את הודעתי, כי השמטתי בסעיף מס 1 בהמלצות ברכיב הראשון את השם "מי חמצן" ולכן זה צריך היה להיות 2 אונקיות (1/4 כוס אמריקאית) מי חמצן איתך הסליחה

שמש א

New member
לא טריק סודי, אבל אם תשיג מסין

מוכרים שם אבקה של קליפה של אבטיח שמניחים על האפטה על מנת שתעלם. חשוב שתזכור, שהבעיה היא לא האפטה אלא מה הגורם לה...

lordjek

New member
אפשר אולי

משחת שיניים שלאני משתמש בה מכילה פרופוליס, כך שאני לא דאוג לאפטות וכיו"ב.

למעלה