דחוף עזרה...

ana09rd

New member
דחוף עזרה...

היום הייתי בטיפת חלב חטפתי שוק הקטנה שלי עלתה בחודש וחצי רק 270 גר' והיא יונקת לפי הרצון שלה היא מסרבת מוצקים ואמרו לי לא לתת לה ציצי להיתעקש על פירות וירקות מה לעשות(אמרו לי להניק אותה רק 4 פעמים ביום)הילדה בת 7.5 חודשים נולדה במשקל 2.722 והיום היא שוקלת 6.800 תודה.....

תופעה מוכרת

בגיל הזה הרבה תינוקות עולים לאט יותר במשקל, גם תינוקות יונקים וגם תינוקות לא יונקים. העקומה גם מושפעת מהגנטיקה המשפחתית- תינוקות שאמורים להיות ילדים רזים מתחילים לאבד את שומן התינוקות שלהם. המשקל הוא רק מדד אחד של בריאות. חשוב גם ההתפתחות הכללית, והחיוניות של התינוקת החמודה שלך. אם היא שמחה ומתפתחת אין פה מצב חירום. אם מגבילים את מספר ההנקות של תינוק שלא רוצה אוכל מוצק רק מפסידים מרכיב עיקרי וחשוב של התזונה. לחלב-אם ערך קלורי רב, ואין הגיון בהגבלת הנקות. מגיע לך דיעה שנייה. לא כל בעלי המקצע מעודכנים באותה מידה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

ana09rd

New member
תודה רבה...

גם אני חושבת שלהגביל תינוק שלא רוצה מוצקים בהנקה זה טיפשי. אז מה את ממליצה לעשות כדי שהיא תעלה במשקל? טוב,מה שכן,ילדה מיתפתחת יפה שמחהה ושובבה מותקק אמיתי ......... תודה רבה!

מה לעשות בכדי שתינוק יעלה במשקל?

אני רוצה לשתף איתך בסיפור של מחקר מאוד מפורסם בנושא של תזונת תינוקות. לקחו קבוצה של תינוקות בריאים שידעו לזחול ולאכול לבד. הניחו על שטיח צלחות עם אוכל מזין מכל קבוצות המזון. נתנו לתינוקות להאכיל את עצמם, ורשמו מה שהם אכלו. התינוקות לא אכלו באותו ארוחה מכל אבות המזון, אבל כאשר עקבו לאורך זמן גילו שהתינוקות אכן אכלו מכל קבוצות המזון. בנוסף, התינוקות "ידעו " מתי לאכול יותר חלבונים וקלוריות כאשר היו בקפיצת גדילה, ואחר כך אכלו יותר ירקות ומאכלים נוספים דלי קלוריות. המסקנה של המחקר הזה ידוע לרופאים ודיאטניות: אפשר לסמוך על התינוק הבריא שיאכל כמה שצריך. וזה כמובן כולל חלב-אם. לאימא יש אחראיות להציע אוכל, וגם להקשיב לתינוק כאשר הוא אומר לה שהוא לא רוצה. אם התינוק בריא, לא דואגים בנושא המשקל. ואם כן דואגים, לפעמים הרופא עושה בדיקות בכדי לשלול בעיות בריאות. בדרך כלל רופאים עושים בדיקות רק במצבים יחסית קיצוניים, כמו תינוק שלא עולה במשקל מספר חודשים. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה