דחוף - עזרה במידע

דחוף - עזרה במידע

אנחנו הורים לילד בן 14 עם בעיות קשב וריכוז. באיבחון של ניצן הומלץ לו חוג לאומנות טיפולית, חוג ספורט והוראה מתקנת. מבירור שערכנו העלויות הכרוכות בכך אינן קטנות. האם יש לכם מידע לגבי כמה זמן נדרשים חוגים כאלה? האם חוגים אלו עוזרים בכלל? היכן ניתן לקבל חוות דעת נוספת? או מרכז בו קיימים טיפולים אלטרנטיביים טובים יותר? האם יש סיבסוד ממשרד החינוך או ממכבי? תודה מראש - עצמון

b a r b a i m a

New member
קח אותי כבר צהל... בוקר טוב

למיטב ידיעתי אין עזרה מקופות החולים ובטח שלא לגילאי 14. נכון-החוגים לא זולים - אך מנסיוני הם מועילים מאד. מכיוון שבנך כבר לא ילד קטן אלא מתבגר - לדעתי הדבר הכי חשוב מבין המלצות שקיבלתם הוא ההוראה המתקנת - מתוך השלושה על זה לא הייתי מוותרת. וראה המתקנת בנוסף להוראה נותנת לילד כלים כדון: איך ללמוד, סדר ואירגון וראיה שונה וחיובית על הלימודים. לגבי אומנות טיפולית וספורט אנ חלילה לא אומרת שזה לא עוזר, להפך - אני בטוחה שכן - אך באמת שזה עניין של סדרי עדיפויות.

zivadina

New member
עזרה במידע

אמנות טיפולית מטפלת בבעיות רגשיות (דימוי עצמי נמוך, חרדות ועוד). ספורט טוב לבריאות ועזרה בכניסה למסגרת ומשמעת עצמית, הוראה מתקנת טובה לצורך מתן כלים לעקיפת הבעיות שלו בלימודים והסתמכות על החוזקים שלו כדי להצליח ללמוד. כל חוג וטיפול יכול לעזור, וכל אחד מהם דורש זמן, מאמץ וכסף. לכן, כפי שכתבה חברתי לניהול, צריך לעשות חישובי עלות מול תועלת. בטיפולים התומכים ל-ADHD, העדיפות הראשונה היא להדרכת הורים ולעיצוב התנהגות בגישה התנהגותית-קוגניטיבית, שמלמשת את הילד לשלוט בהתנהגותו האישית והחברתית. ספורט תמיד טוב, והגישות האחרות ננקטות לפי מידת הצורך של הילד בהן. אז, תרשמי לעצמך מהו סדר העדיפות בטיפול בילד, ולפי זה תתחילי להשקיע בטיפולים תומכים, כל טיפול בתורות.

למעלה