רק בלי לחץ...../images/Emo8.gif
אני קצת מרגישה היום כמו בפורום מתכונים...
אז ככה, יש לי 2 הצעות בשבילך
הראשונה- בצק לפיצה בדיוק כמו שביקשת מתכון מדהים מפורום "מתכונים", והשניה קצת יותר מיוחדת ומאוד מתאימה לילדים (אם זו הכוונה
), מתכון מיוחד וקליל של שי עשהאל.
פיצה דקיקה וקריספית
רכיבים: לבצק: 250 גרם קמח 1/2 כף שמרים יבשים 1/3 כף סוכר 1/3 כף מלח 2 כפות שמן קנולה 3/4 כוס מים חמימים (+-) לרוטב: 8 כפות גדושות עגבניות מרוסקות 1/2 כפית אורגנו מיובש סוכר מלח פלפל שחור גרוס טרי 8 טיפות טבסקו (או יותר למי שאוהב חריף) (ניתן להוסיף גם 1 כפית שום כתוש, למי שאוהב) מעל: בצל קטן חתוך לרצועות 10 פרוסות חציל דקות 5 פרוסות עגבנייה 10 פרוסות פלפל שושקה אדום זיתים שחורים מגולענים חתוכים לפרוסות 4 פרוסות גבינת עמק מפוררות 1/3 כוס גבינת חמד מגוררת (אפשר להכין עם מוצרלה או כל גבינה שמתאימה) אופן הכנה: מערבבים את רכיבי הבצק. מרדדים את הבצק (דק) על משטח משומן. מניחים על מגש פיצה עגול ומשומן. חותכים השוליים המיותרים. מפזרים את הרוטב ומעל מפזרים את התוספות ואת הגבינות. מתיזים מעל מעט שמן זית (בעיקר מעל לחצילים). מכניסים לתנור חם אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב (אצלנו בתנור בערך 20 דקות). לקראת סיום האפייה מורידים את המגש לתחתית התנור להשחמת הבצק (להזהר שלא ישרף). הערות: ניתן לשלב תוספות שונות. מקור המתכון: Lord_of_Code
פיצוצי פיצה
החומרים : 200 גר' מוצרלה מגוררת ½ ק"ג בצק עלים 1 ממרח עגבניות מיובשות זיתים/אנשובי/ פטריות וכו' וכו' אופן ההכנה : לחרוץ עיגולים מן הבצק, למשוח אותו בממרח העגבניות , לפזר מעל את המוצרלה, לעטר בתוספות לפי טעמכם ולאפות כ 10 דקות בחום 220 מעלות. שיהיה בתיאבון