דחוף! מפחיד! רעש מסתורי בצנרת

מרגנית

New member
דחוף! מפחיד! רעש מסתורי בצנרת

אולי מישהו עוד ער ויכול לתת תשובה דחופה? (אם לא, אז מחר, בתקווה שלא יקרה שום דבר רע הלילה). פתאום באמצע הלילה אני שומעת רעש מוזר בצינורות הבית שלי כאילו זרם חזק עובר בהן או כאילו פתחנו את הברז אחרי ניתוק מים ואז יש רעש מוזר כזה עד שמתחדש הזרם, א-ב-ל כל הברזים סגורים, אין שום רטיבות ואין שום תנועה נראית של מים. הרעש בא מהצנרת של הכיור במטבח ונשמע גם בצנרת הצמודה לקיר המטבח מחוץ לבית, ושוב - הברז יבש, הכיור יבש. מה זה יכול להיות??? אני חוששת מאוד שזו גאות מסתורית שעולה אולי מהביוב? אני פוחדת שאלך לישון ואקום בבית מוצף. יש עצה? יש משהו שאול לעשות בעצמי עכשיו?

יכל להיות שינוי בלחץ מים

אם היו שינויי טמפ' משמעותיים אז גם בא בחשבון של קפיאת מים בצנרת בעונה הזו. אולי תתיעצי עם שרברב.

מרגנית

New member
זה נגמר בשיטפון

אחרי שעתיים החלה זרימה של מים מאיפשהו במטבח, מאזור הכיור, כנראה פיצוץ צינור מתחת לרצפה. כשזה נשמע רע, זה נראה רע.

ויקי65

New member
אוי נורא.

נו מה עכשיו? שתפו אותנו.

מרגנית

New member
עכשיו מחליפים צינור

קודם כול טיפ: כאשר נשמע רעש חזק כמו של גז בתוך צנרת מים או כמו הרעש המקדים את בוא המים כאשר פותחים ברז אחרי הפסקת מים, זה יכול להיות סימן טרומי לפיצוץ בצנרת. שרברב אחד הסביר לי שזה לחץ בצינורות בלויים המחפש לו מוצא ועלול למצוא לו נקודה חלשה בצינור, משם יפרוץ החוצה תוך כדי פיצוץ הצינור. וזה מה שקרה לי. הגיע שרברב, איתר את הבעיה תוך בלגן גדול, כי היה צורך להזיז את ארונות המטבח ולחפור מתחת לרצפה. למזלי, אלה ארונות מודולריים שדי קל לנתק מהקיר. ובכל זאז בלגן. עכשיו שאלות חדשות, ברשותכם. הוא החליף לי כ-1.5 מ' מהצנרת הישנה הפגועה בצינור פלסטיק קשיח ואמר שהיום לא משתמשים עוד בצנרת ברז. האומנם? וצינור הפלסטיק קטן יותר מהברזל, אבל הוא טוען כי הקוטר אותו דבר, רק שבצינור ברזל יש יותר נפח. האומנם? אני חוששת שבכל זאת הקוטר קטן יותר וחוששת מבעיות. ושאלת השאלות: בשביל כל הסיפור (כולל החלפת קטע קטן של הרצפה שנשברה במשטח בטון) הוא מבקש 600 שקל, מחיר מיוחד בשבילי. משך העבודה הכולל משהו כמו 6-7 שעות. האם זה מחיר הוגן?

רוני1955

Active member
יצאת בזול.

מה שהוא אמר על הצנרת, זה נכון. המחיר, כולל חלקים ועבודה, הוא ממש זול. מה גם שהעבודה נעשית בשבת, ובדרך כלל זו תוספת של עשרות אחוזים.

מרגנית

New member
לא בשבת, זה היה ביום שישי

ויימשך כנראה מחר. החלקים? בסך הכול מטר וחצי עד שני מטר צינור פלסטיק וקצת מלט. לא נראה לי ביג דיל.

רוני1955

Active member
חלקים

ואיך צינור הפלסטיק מתחבר למערכת הישנה? יש לזה חיבורים יעודיים. גם בלי החלקים, המחיר הוא זול.

מרגנית

New member
הוא חיבר חתיכת צינור פלסטיק

בין הקצוות של צינור המתכת באמצעות טבעות ברזל.למעשה משלב זה אני כבר יכולה להשלים את העבודה לבד, כי נשאר רק למלא את החורים היכן שהיו מרצפות במלט ולדחוף בחזרה את הארונות למקומם.

ויקי65

New member
מרגנית יקירה

לפי מיטב הבנתי פגשת בבעל מקצוע הוגן שמרי לך את הטלפון שלו. שבוע נפלא ושלא תדעי עוד פיצוצים אני לא מקנא בךך איזה בלאגן זה.

למעלה