דחוף ממש צריך עזרה...

master pedo

New member
דחוף ממש צריך עזרה...

יש לי עבודה באנגלית ואני ממש גרוע בזה.. אני חייב לדעת את התשובה לשאלה הזאת והיא מנוסחת בצורה שקצת בעייתית לי.. בקיצור מי שיוכל לתת לי תשובה יעזור לי ממש ממש זה למחר ב8 בבוקר וזו השאלה האחרונה שלי!!! אני חייב עזרה How does Tolkien express his Catholicism in the character of Gandalf? תודה רבה רבה למי שיכול לעזור לי!

Y. Welis

New member
אני יכול לחשוב על דוגמא אחת עיקרית

כשגאנדאלף מקריב את עצמו במוריה כדי להגן על בני החבורה, ואחרי הקרב עם הבאלרוג עובר למקומות אחרים (מת מבחינה פיזית), וחוזר משם להשלמת משימתו. הוא חוזר לבן מולבש (בלוריין) בגדי לבן. זה עשוי להזכיר את קורבנו של ישו עבור בני אדם, מותו וירידתו לשאול, וחזרתו מהמתים. נדמה לי שגם הוא חזר בבגדי לבן (או לפחות קורן).

master pedo

New member
וואי ממש תודה אבל...

אם יש לעוד מישהו דוגמאות אחרות אני ממש אשמח... כי את זאת אני מכיר כבר... וידוע לי שיש עוד כמה ואני אמור לנמק על כמה שיותר

Y. Welis

New member
אני חייב לומר שקשה למצוא נוספות

ועל מידת הקתוליות של הספר הדעות חלוקות: יש שרואים בו יצירה דתית (פירס ואחרים שכתבו בעקבותיו), בעוד שחוקרים כמו שיפי לא מזכירים כמעט השפעות דתיות. טולקין עצמו אמר שהוא סילק מהספר כל השפעה כזו, למרות שהודה שהיא קיימת. במכתב לכומר ציין שזו אכן יצירה דתית, ובמכתביו המאוחרים דומה שהוא מחיל עליה פרשנות דתית יותר, אבל בפועל, מעיון בטיוטות שקדמו לגירסה הסופית, לא ניתן למצוא שינויים שאפשר לייחס לצינזור דתי או הוספת משמעות כזו. כך למשל מותו של גאנדאלף הודגש בתיקון למהדורה השניה (בעקבו דיון במכתב - ר' במאמרי הפורום), אבל עד כמה שידוע לי, זה אולי התיקון היחיד שנעשה שניתן לומר שהיה קשור לחוויה דתית.

erandd

New member
דמות הקוסם כרועה רוחני

דמותו של גנדלף דומה לאיש כמורה ומוודה 1. הוא רועה רוחני ומוביל של החבורה 2. הוא משמש את פרודו כמוודה כשפרודו אומר שהיה צורך להרוג את גולום 3. הוא עצמו עומד בפיתוי הטבעת (מזכיר את סיפור פיתוי ישו ע"י השטן) 4. סיפור התחייה מחדש והמרטיריזם בהקרבה העצמית (שכבר הוזכר) 5. הוא שייך למסדר (מזכיר את מסדרי הנזירים הלוחמים כגון הטמפלרים או המסדר ההוספיטלרי) 6. גם כביכול לאחר מותו הוא מסייע לפרודו באמין מויל (מזכיר את סיפור ההתגלות של ישו לפטרוס- ושאר ההתגלויות שלו לאחר הצליבה)

erandd

New member
ועוד כמה דברים

1. הוא מיאר (שליח האלים) 2. בהתגלות שלו לחברים ביער פנגורן (מזכיר את סיפור ההתגלות של ישו לתלמידיו אחרי שגופתו נעלמת) 3. בהתגלות שלו גימלי מפקפק בגנדלף (מזכיר את תומא המפקפק המחטט בפצעים של ישו בזמן ההתגלות)

erandd

New member
ולבסוף משהו לא נעים כיהודי

דמות סרומן התקוע באורנטק מול גנדלף המוכיח אותו מזכירה את הכוהנים במקדש שישו מוכיח אותם שהשחיתו את מידותיהם והוא מציג את עצמו כאלטרנטיבה (ברית חדשה)

erandd

New member
ואחרון ודי

תשובה: בראשונה לפטרוס 18-19: 3 נאמר, “כי גם המשיח עונה, פעם אחת על חטאותינו, הצדיק בעד הרשעים לקרב אותנו אל האלוהים; הומת לפי הבשר, ויחי ברוח אשר בו הלך ויקרא גם לרוחות אשר במשמר.” נו אז מה זה מזכיר (גוויהיר שר הרוחות האוסף את גופו הקל מרוח של גנדלף)

erandd

New member
ואחרון אחרון ודי

רעיון המחילה והגאולה שמוצג כשגאנדלף מתעמת מול סרומן אחרי התקפת האנטים

למעלה