דחוף מאד

agapio

New member
דחוף מאד

אני שוכרת דירה בתל-אביב.
לאחרונה יש לי סכסוך עם בעלי הבית.
1.היתה לי נזילה , המזגן התקלקל, ומים נכנסו הביתה בסופה האחרונה. שבקשתי את בעל הבית לפעול לתיקון הענין הוא הפנה אותי לסעיף בחוזה

"6.4 לתקן כל נזק ו/או קלקול שיגרם למושכר תוך תקופת השכירות בין שנגרמו באשמתם של השוכרים, בין שנגרמו כתוצאה ממעשה ו/או מחדל של צד ג', ובין שנגרמו מבלאי רגיל הנובע משימוש סביר במושכר. לא תיקנו השוכרים קלקול או נזק כאמור, תהינה המשכירות רשאיות לבצע תיקון כזה והוצאות התיקון יהיו על השוכרים. השוכרים מתחייבים בזה לשלם למשכירות כל סכום כזה בתוך 7 ימים מיום דרישתן הראשונה של המשכירות. נזקים שיגרמו במושכר כתוצאה ממעשה או מחדל של צד ג' ו/או נגרמו מבלאי רגיל עקב שימוש במושכר יתוקנו ע"י ועל חשבון השוכרים."

הוא ציין כי המחיר הנמוך שהוא הסכים לתת לי הותנה בסעיף זה. אכן היסכמתי אבל לא ידעתי את עוצמת הנזק שזה יגרום לי.
2. לאחרונה פיגרתי ואף הפסקתי לשלם שכ"ד. האמת היא שהחשבון בבנק נעשה מוגבל. תרצתי את אי התשלום בקיזוז הוצאות שנגרמו לי. הוא טוען שאין לי זכות קיזוז ולא מענין אותו כלום. להלן הסעיף הרלונטי בחוזה.

"5.7 מוצהר ומסכם בין הצדדים כי השוכרים לא יהיו רשאים לנכות מדמי השכירות או לקזז מדמי השכירות המגיעים ושיגיעו למשכירות בהתאם להוראות חוזה זה סכומים איזה שהם תהיה העילה אשר תהיה."

הוא הגיש נגדי תביעת פנוי ופתח לי ולערבה תיקי הוצל"פ. כיצד אוכל להתגונן בבית המשפט ???

אני לא בטויה שיש לך הגנה.

התחייבת בהסכם וככל הנראה לא עמדת בהתחייבויותיך.
ניתן אולי להציע לשלם את כל מה שלא שולם עד כה ובאמצעות זה למנוע את הפינוי.

agapio

New member
הבעיה שאין לי כרגע אפשרות לשלם

האם טענות נגדו על אי טיפול בדירה יעזרו לי. או חוסר ההיתיחסות אלי ולכך שיש בעיות בבית

אם את לא יכול הלשלם, תתפני

את חתמת על חוזה. המשכירים פעלו בדיוק לפי מה שכתוב בחוזה. את הפרת את החוזה (לא תיקנת את מה שהיית צריכה לתקן) ולא משלמת שכר דירה. המשכירים אינם פועלים מטעם לשכת הרווחה. יש להם דירה להשכיר ומגיע להם שכר דירה. תעזבי את הדירה ואת הבעיות הפיננסיות שלך תפתרי בלי קשר אליהם.

למעלה