דחוף- חלב חמוץ

vered43

New member
דחוף- חלב חמוץ

שלום לכולן, אני שואבת מזה כחודש וחצי. את החלב אני מאחסנת במקפיא בשקיות הקפאה של אוונט. אתמול הפשרתי שקית אחת (מסוף אפריל), ע"י השהייה בטמפ' החדר למשך 3/4 שעה. טעמתי טרם הגשתה לתינוק והטעם פשוט חמוץ, חמוץ, חמוץ. גם המרקם אינו חלק כשל "חלב פרה". זה חזר על עצמו בעוד 3 שקיות. יש לציין שאני טועמת את החלב בסוף השאיבה, הטעם אינו זהה בכלל. הסובבים לי גם טענו שזה פשוט חמוץ, בלי קשר לאנינות טעם. בנוסף, בסוף השאיבה החלב נפרד מהר מאד ל-2 פאזות (ענין של מס' דקות). מה עושים? האם זה נורמלי?

batLaLeche

New member
חלב חמוץ ../images/Emo77.gif

הי ורד, לגבי היפרדות החלב - זה לגמרי תקין ונורמלי, וכך היה גם בחלב פרה לפני שמכרו אותו "מהומגן" (עוד נזק לחלב
). לגבי מרקם לא חלק וטעם חמוץ - החלב החמיץ. זה כמובן לא נורמלי. זו תקלה. יכול להיות שזה קרה בגלל אופן החימום: החימום המומלץ הוא הפשרה במקרר (לא בחוץ) וחימום מהיר בקערית מים חמים (לא רותחים). ייתכן ששהיה בטמפרטורת החדר למשך שלושת רבעי שעה היא שגרמה לו להחמיץ. ייתכן שהיה קילקול בפריזר מתישהו בזמן הזה (אולי הפסקת חשמל ארוכה?). האם זה קרה רק לשקיות מסוף אפריל? האם קרה שהפשרת בעבר חלב מהמקפיא והוא היה בסדר, או שזו הפעם הראשונה שהפשרת חלב מהמקפיא?

חימום והפשרה

שלום לכולן. רציתי לשאול לגבי חימום והפשרה.לגבי חימום חלב שהיה במקרר. אני הוצאתי חלב שהיה במקרר ושמתי את הבקבוק בקערית מים רותחים ולא מים חמים. אז קודם כל לקח הרבה זמן עד שהחלב הגיע לטמפרטורת החדר ואפשר היה לשתות ממנו. דבר שני נראה לי שהחלב לא החמיץ. אז השאלה שלי כיצד אפשר לחמם במים חמימים? הרי זה יקח הרבה זמן...? לגבי הפשרה זה נראה לי יותר מסובך. אני מבינה שצריך להפשיר במקרר ולחמם במים חמים נכון?

vered43

New member
חלב חמוץ

אלו היו הפעמים הראשונות שהפשרתי חלב מהמקפיא, ובגלל זה הלחץ... הכנתי מלאי למקרה שאצטרך (אני חוזרת לעבודה בעוד כשבוע), ולכן האכזבה היא אדירה... גם השאיבה לא מניבה הרבה, ולחשוב שאולי כל זה לשווא. אנסה להפשיר שקיות מהתקופה האחרונה ואעדכן.

למעלה