דחוף! דחוף!

HotGod

New member
דחוף! דחוף!

אני צריך עזרה בתשבץ שקיבלתי לפני שבוע. כמעט גמרתי את כולו ועכשיו רק נשאר לי: 10 מאוזן - נשמעת כמו אריה אבל הולכת על שתיים תודה מראש!

guanyin

New member
wtf?

מילה של 10 אותיות בסינית?
או בפין יין? או בעברית? שאלה יהיו הדברים הדחופים בחיים של כולנו!

yaelisam

New member
איזה יופי של כתבה

לא חידש לי המון (ככה חצי חצי) אבל היה ממש כיף לקרוא את זה

happydog23

New member
אני לא אוהב את ה"הסברים" האלה למוצא

הסימניות - יותר מדי מומצא ופחות מדי קשור למציאות. אבל לפחות זה סיפורים נחמדים.

yaelisam

New member
אתה באמת חושב שאין לכך כל בסיס?

שאין סיבה לכך שכותבים סימניה אחת מסימניות בסיס מסויימות? קשה לי להאמין.

happydog23

New member
אני בטוח שיש סיבה, אנחנו פשוט לא יודעים אותה

לרוב - בכל זאת מדובר בסימניות בנות אלף או שתיים שעברו שינויים עם הזמן - הסיבות המקוריות ללמה כתבו אותן איך שכתבו אבדו כבר מזמן (לדעתי). מה שנשאר הוא סיפורים (יפים מאוד) על מקור הסימניות, או מיתולוגיה של הסימניות. אני בטוח שגם הסיפורים מאחורי הסימניות משתנים עם הזמן, בהתאם לסביבה ולתנאים. קחי לדוגמה את הסימניה לחירש שהוא ציין שם כמישהו עם דרקון באוזן - 聋 - זוהי סימניה שמתחלקת לשניים: חלק המשמעות, שהוא האוזן, והחלק הפונטי שמרמז על איך אמורים להגות אותה (long). רוב הסימניות הן מהסוג הזה (משהו כמו 70%). הסיפור של הדרקון באוזן הוא בסה"כ אנקדוטה נחמדה.

BenBaryo

New member
עזוב תשבץ

זה נשמע יופי של דרך לשחק charades! ובתור אוהד תשחצים מובהק, מעניין אותי לדעת האם גם הם משתמשים ב-"שור טיבטי" או שאצלהם זה שור דרום-מערבי סיני :) אולי בכלל "שור קומוניסטי"...

GnomeBubble

New member
זו חיה שנשמעת כמו אריה והולכת על שתיים, לא?

כמה רגליים בעצם יש לדרקון סיני?

GnomeBubble

New member
כן, ככה זה בדרך כלל

ויש גם מקרים שמה שנראה היום כמו צירוף של רכיבים מוכרים הוא בסך הכל פישוט של רכיב ישן שכבר נשכח. האמת שגם ההסבר ל"אכלת כבר?" נשמע לי קצת פולקלוריסטי. אני חושב שגם בטאיוואן שואלים את זה, והם לא קפצו קפיצה כל כך גדולה קדימה בשנות ה-50 (ומזל שכך - אחרת הם אולי היו נופלים לים).

yaelisam

New member
מקבלת את ההסבר

וסביר להניח שברוב המקרים אתה צודק, אבל גם חושבת שלמרות כל זה יש בחלק מההסברים משהו. בכל אופן- לפחות זה עוזר לאנשים כמונו לזכור איך כותבים את הסימניה

yaelisam

New member
באמת שכחתי הרבה

אבל זה מה שקורה שמיד אחרי שלומדים שפה אחת מתחילים ללמוד שפה אחרת!!!

HotGod

New member
עושה רושם שלא אוכל להגיש את הפתרון בזמן

בכל מקרה, תודה

למעלה