דחוף דחוף

דחוף דחוף ../images/Emo53.gif

אישתי (שרה) פיתחה נפיחות מדאיגה באיזור הבטן עד כדי כך שאנשים שאלו אותה האים היא בהיריון (ומי שראה אותה יודע למה אני נילחץ) והיא מיתלוננת על כאבים חזקים היא לוקחת אוטרוגסטן האים זה יכול ליהיות קשור אוש חס וחלילה היא מפתחת היפר מחכה לתשובה מהירה ככל האיפשר תודה מראש המחייך

רומי^^

New member
מחייך יקר ../images/Emo13.gif

אני לקחתי 6 אוטרגסטן ביום ולא התנפחתי כלל. הייתי מציעה לכם לצלצל היום (אם אתם בקשר טוב עם הרופא או מטופלים בפרטי) או אפילו מחר על הבוקר - ולשאול את הרופא שלכם. אם יש סיכון להיפר´ - הוא כבר יודיע לכם מה לעשות. אם זאת תגובה שכיחה - מה טוב!! לפחות שאלתם ונרגעתם. מקווה שהכל יעבור בשלום בדרך להריון
תרגישו טוב ותשתו הרבה (ולא
או
)

המחייך המתוק ../images/Emo9.gif

אין לי פתרונות עבורך כי אין לי ניסיון אבל למה שלא תתקשרו לרופא המטפל שיראה אותה אם זה כ"כ היסטרי. וחוץ מזה תמסור לשרה נשיקה חמה ממני אני לא שוחכת לה את הסיפור שלה על ביקורה במערת המכפלה עד היום הסיפור המרגש הזה איתי והשבוע זוהי פרשת חיי שרה תתעודדו. כחלחלת

עמית@

New member
היפרסטימולציה

צירוף של נפיחות וכאבים יכול בהחלט לרמז על היפר, אולם בכל מקרה אין דרך לדעת את זה דרך המחשב לכן אני חושבת שרצוי להיבדק, האוטרוגסטן יכול לגרום למעט נפיחות וכבדות אבל לא באופן מדאיג כמו שאתה מתאר. תמסור לה שתרגיש טוב, ושלא תזניח עמית

גזר הדין ../images/Emo88.gif

כן, כפי שחששנו יש גזר דין לא כלכך טוב.
אני היפרית, בכל מובן המילה, גם היפר אקטיבית וגם היפרסטימולצית. הרופא אסר עלי ללכת לעבודה, הוא ריתק אותי למיטה
, איך אני יעמוד בזה? אני מאשימה רק את יפית בזה, כנראה מרוב שביקרתי אותה בבי"ח
, אני נדבקתי.
בכל אופן יפית השתחררה ביום חמישי, יש שיפור רציני אצלה והיא בבית עוד שבועיים. שרה

אולה *

New member
היפרסוזינקה,

תתחברי לצינור מיים
ברצינות, את צריכה לשתות המון עכשיו. תרגישי טוב, וד"ש ליפית! אולה.

באאבו

New member
היי שרה סוזונת..

צר לי לשמוע על ההפיריות... אני לא מבינה גדולה בזה (כמו בהרבה דברים), ואני רק יכולה לאחל לך בהצלחה, והמון בריאות, לך ולשחלות שלך..
באבו

עמית@

New member
שרה, היפר יכול להיות מאוד מאוד

לא נעים וטוב שלא הזנחת. כמה ימים אחרי ההזרעה הוא הופיע? מקווה לטוב עבורך עמית

באאבו

New member
למה היפר מגיע דוקא אחרי שגמרו

עם ההורמונים??? הוא מגיע אחרי ההזרעה? כלומר, אחרי שכבר היה ביוץ והזקיקים כבר לא גדולים.. נשמע לי בדיוק ההפיך. אני טועה????

עמית@

New member
יכול להיווצר גם גירוי יתר בזמן

הסטימולציה, אולם התופעה של היפר סטימולציה צופנת בחובה התמלאות בנוזלים של הזקיקים הריקים (וגם אלה שלא) וצבירה של נוזלים והתנפחות השחלות. בדרך כלל מה שמגרה את המצב לנקודת משבר הוא הכוריגון (בגלל זה צפויה החמרה בהריון- הורמון ההריון זהה לכוריגון) לכן מעדיפים לעיתים לבטל טיפול מחשש להיפר מאשר להמשיך ולהסתכן. זה מה שאני יודעת בכל אופן

רוני@30

New member
אני חטפתי היפר תוך כדי

וזה אכן לא היה נעים. ההיפר היותר נפוץ הוא זה של "אחרי", אבל יש גם בחורות חסרות סבלנות כמוני שמסדרות לעצמן היפר מוקדם... שלא תדעי, רוני

רוני@30

New member
מים וסבלנות - זו התרופה היחידה...

שרה - איזה מזל שעלית על זה בזמן! אני מקווה שתצליחי להנות מהחופש הכפוי. זה הזמן לבהות בסרטים דבילייים בטלוויזיה או לקרוא משהו (אני לא יודעת מה הכיוון שלך, אבל אם את בעניין אז אני ממליצה לך לקרוא את א.ב. יהושוע החדש, הוא מאוד סוחף) וכמובן - לשתות לשתות ולשתות. את מכירה את אגודת ההריונות בעקבות ההיפר? אני מאחלת לך מכל הלב שתהפכי להיות חלק מהן !!! רוני

../images/Emo32.gif מה עושים כדי שלא יהיה היפר

אחרי שאיבה? ולמי שמסוגלת להעביר תחושות וכאבים דרך המחשב- איך יודעים שיש היפר? תודה.

זה בעיקר התפקיד של הרופא

הוא צריך לוודא שלא גדלה כמות גדולה מידי של זקיקים ושערכי ה E2 לא גבוהים מידי. אם כן - הוא חייב להוריד מינונים או בכלל להפסיק את הטיפול. יש בנות שמפתחות היפרסטימולציה ויש כאלה שלא כל כך. הרופאים לא יכולים לאמר למה אחת מתנהגת כך ואחרת לא. אומרים שלבנות עם שחלות פוליציסטיות יש סיכוי גבוה יותר להיפרסטימולציה אבל זה לא רק הן וזה לא הכרחי. אסנת של שלומי היתה מתנפחת אחרי כל טיפול למרות שלא היתה כמות גדולה מידי של זקיקים. (היא לא פוליציסטית אבל כן ג´ינג´ית. אולי זה קשור?) אני מעולם לא חטפתי את זה, למרות שהיו לי בחלק מהטיפולים מעל 20 זקיקים. מה שאת יכולה לעשות זה לשתות הרבה. במידה ומתפתחת לך היפרסטימולציה - יש צבירת נוזלים בחלל הבטן ולכן יש סכנת התייבשות. המים מונעים את הסכנה הזאת. חוץ מזה - כל אחת חייבת להיות עירנית ולראות אם הבטן מתנפחת באופן חשוד או שיש כאבי בטן חזקים ולרוץ לבי"ח בלי להתבייש. חנה

תודה על התשובה, אבל אני אהיה

קצת נודניקית ואמשיך לשאול- הבנתי איך מונעים היפר בשלב של בדיקת E2 ו-US. השאלה שלי היא לגבי היפר אחרי שאיבה- שלמיטב הבנתי אפשר להבחין בו רק לפי כאבים ונפיחות. הבטן שלי מתנפחת בתקופת הזריקות והיום (אחרי שאיבה) היא נראית קצת יותר. כאבים? כמו אחרי שאיבה, לא רציני. אז אני סתם היסטרית? הכאבים האלה הם מסוג הכאבים ש"כשיהיו לך את כבר תדעי שזה זה"?

לא היה לי, אבל הבנתי שכן

הבנות שאני ראיתי עם היפרסטימולציה לא יכלו לעמוד ישר מרוב כאבים. היתה להן גם בטן כמו של חודש חמישי בערך. לא צריך לחכות לשלב חמור כזה, אבל אם יש לך כאבי בטן חזקים יותר מהרגיל - לכי למיון נשים. במקרה הכי גרוע (או בעצם הכי טוב) יאמרו לך שאת סתם נודניקית.

למעלה