מתכון ללביבות בטטה
אני לא יכולה לומר מה מקור המתכון הזה, מכיוון שהוא בעצם ואריאציה שעשיתי על מספר מתכוני בסיס. מדובר במתכון שהצליח הכי טוב, אחרי מספר נסיונות ממתכונים אחרים (מצוינים לא פחות, אבל כאמור אצלי בבית הכי אהבו את אלה): חצי קילו בטטות (משהו כמו 2 בינוניות) 1 תפו"א רבע כוס קמח תופח ביצה אחת גדולה או 2 קטנות מלח פלפל לבן ממש מעט אגוז מוסקט 4-5 גבעולים של בצל ירוק (החלק הלבן והחלק הירוק) מקלפים את הבטטות ואת תפוח האדמה ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך. מסננים היטב מהמים (זה שלב חשוב כדי שהן יצאו מוצקות. גיסתי למשל עושה את השלב הזה עם בד כותנה שהיא מכניסה אליו את הבטטות וסוחטת את כל הנוזלים דרכו החוצה. אני פשוט סוחטת היטב בידיים) ומועכים למחית חלקה. מערבבים עם הקמח, התבלינים והבצל הירוק, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה. מטגנים בשמן לא עמוק. יוצאות משהו כמו 12-15 לביבות. פשוט תכפילי את הרכיבים לקבלת כמות גדולה יותר. והיה כאן גם מתכון ללביבות אפויות שמאוד מאוד מצאו חן בעיניי, אך מאחר שטרם ניסיתי אותן בעצמי, אני לא רוצה להפוך את האורחים שלי לשפני ניסיון. אז בטח אנסה אותן במהלך החג. הן נראו פשוט מעולות וזה חיסכון עצום גם בעבודת הטיגון וגם בקלוריות ובשמנוניות.