דחוף דחוף דחוף!

comicsgirl

New member
דחוף דחוף דחוף!

אני מגישה עבודת גמר למגמה שלי, מגמת קולנוע, ואני צריכה הגדרה למחזמר. זה נורא דחוף ונורא חשוב. חיפשתי בכל מיני אתרי, אבל לא מצאתי כלום... שמח לקבל תשובה מהירה! תודה!
תותי.

zViper

New member
מאז שקראתי הודעתך מנסה לנסח../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

מנסה לנסח הגדרה קצרה בענין, מקווה שיהיה תמציתי או לפחות כיוון לניסוח טוב מכך: מחזמר - סרט/מחזה המשלב/המורכב כל כולו או ברובו כוריאורגרפיה ושירה.

ben321

New member
הגדרה:

מחזמר- הצגת תיאטרון שמשלבים בה מוזיקה ופזמונים הקשורים בדרך כלל לעלילה ומהווים חלק ממנה. ראשיתו של המחזמר בארה"ב ב-1860 כאשר הועלה מאורח מקורי מופע משותף של הצגת תיאטרון וריקוד זוהר שלא היה ביניהם כל קשר. הליל זה של דרמה מוזיקה תלבושות ראוותניות כלילה דמיונית חסרת רצף הגיוני וריקודים סוערים קסם לצופים וההצגה זכתה להצלחה כבירה. במשך הזמן הושם דגש רב יותר בעלילה מציאותית ואמינה ובפזמונים העלי אמה אך בעיית שלהם המחזה התורה שלא תהיה מלאכותית וחורגת לא נפתרה. זו נכרת עדין המחזמרים הראשונים אף מצאה את פתרונם המחזמר אליך אשירה יצירה מאחרת יותר של גרשווין. אף על פי כן נכתבו גם לאחר מכן מחזות שבהם לא היה השילוב הזה מספק. שיפורים אלו במחזמר האמריקאי נבעו מהשפעת האופרטה שהיא מעין מחזמר אירופאי בעל מזורת ורמה שהגיעה לניו יורק בתחילת המאה. בשנות השלושים אמת המחזמר את סגנון הג'אז ורוב הפזמונים שנכתבו עבורו היה בסגנון זה. הנטייה אז היתה לעבר המקצועיות והליטוש וכף הפך מלחין המחזמר למלחין אופרות של ממש שהיה עליו לשלוט בטכניקות של ההלחנה המשכללות ביותר. כמו כן שלבו במחזות הזמר בלטים של טובי הכוריאוגרפים והעלילות נכתבו בידי סופרים של ממש. בשנות הארבעים שהיו תור הזהב של המחזמר נכתבו כמה מיצירות המופת של המחזמר האמריקני ביניהם: אוקלוהומה, דרופ סיפיק, נשקיני קייט, ברנשים וחתיכות ועוד. בין השמות הבולטים של מלחיני המחזמרים היו ברלין רוג'רס פורטר בליצשטין ואחרים. בשנות הששים המאוחרות ובשנות השבעים חלה ירידה במעמדו של המחזמר אך עדין חברו בסגנון זה יצירות שזכו להצלחה גדולה כמו גברתי הנאווה, איש לה מאנשה קנדיד 1776 ושיער שעשה שימוש בסגנון הפופ והרוק של שנות הששים.

zViper

New member
אחלה!../images/Emo45.gif

לדעתי בסדר גמור, כמובן שתמיד אפשרי למצוא דרכים לצמצם את ההגדרה עצמה
עכשיו שכתבתי שורות אלו, נזכרתי באחד הפרקים ב"הילדים משכונת חיים"
הפרק בו יוני מנסה לשלוח מברק

zViper

New member
תותי, מה המצב?

אשמח לשמוע מה עלה בגורל חיפושייך אחר ההגדרה...

למעלה