דחוף!!! בענין כשרות!

wsdwsd

New member
דחוף!!! בענין כשרות!

יש איתי בצבא, הרבה דרוזים, השאלה שלי היא אם אני יכול לאכול אוכל שהם מביאים? ז"א חומוס, לבנה, בשרים שהם מכינים, פיתות, לחמים, ועוד ועוד ועוד. ומה קורה עם בישול בכלים בשבת, הם נטרפים? אנא הביאו לי מקורות והסבר שאני יכול לסמוך אליו!!! תודה רבה רבה רבה ובבקשה נא לענות מהר, אלעד!

חס וחלילה.....

אסור באיסור חמור לאכול מתבשילם מלחמם ומבשרם. כלי שהם בישלו או חיממו בו בשר שלהם הינו טרף.!! כלי שבישל בו יהודי בשבת לא טרף.

א77

New member
לא. אינך יכול לאכול משלהם

בשרים וודאי שלא. כמו כל המבושלים. הכלים בהם זה בושל, לא הוכשרו כלל. בישולי עכו"ם אסור בהחלט. גם אם הם בישלו את זה בדיוק כמו יהודים. פיתות ולחמים, הרי ודאי שאינם טורחים בניקוי הקמח באותה צפיפות סינון כנדרש. כי גם לא בגרמניה ולא בהולנג ולא במאפיות בכל העולם, אין טורחים בסינון הנדרש בכשרות. ובקיצור. אסור בהחלט. לא חלב עכו"ם. לא בישולי עכו"ם. ולא פת פלטר של עכו"ם. אסור ליהודי בהחלט.

א77

New member
בהולנג = בהולנד

פרט לזה, בכל מיני המאפה יש הרבה רכיבים. אבל בפיתות ולחם בלבד, יש הרי את הפלטר היינו נאפה ע"י גוי שאסור, ורק אם יהודי הדליק את התנור יהיה מותר אם כל שאר הבעיות לא יהיו. כמו הפרשת חלה. ללא הפרשת חלה כדין, אסור לאכול. דוגמא קלה. שומשום נגוע, לא תבחין כלל בזה שזה נגוע. מי שמומחה לזה יודע למצוא. ולמרות שתראה שומשום יפה, המומחה יוכל להציג בפניך משהו כזה שפתאום נמתח לאורך 1 ס"מ. וזה זוחל. בשומשום נגוע, אוי ואבוי מה שיכול להיות שם. וכשאין השגחה רצינית, השומשום ה'בשרי' הזה נכנס בכל קונדיטוריה, ללא כל מחסום.

יש עם זה בעיה

מה שיצא מזה אותו חייל יצתרך להביא אוכל מהבית או לאכול במסעדות קשרות בחוץ,כי אי אפשר להוציא את הטבחים , למשל אצל בני בבסיס יש טבח גם רוסי ,כחלק מצוות של טבחים, ושלא תחשבו שמשגיח תמיד נימצא,הרבה פעמים בני הקים צעקות במטבח בגלל חוסר כשרות,של הטבח,הרוסי אבל אי אפשר לא לאכול את הבישול כי הוא נוגע בכול הסירים ,בעיה ,

א77

New member
נו, מה לעשות.

בימים האחרונים קיבלתי מסר ממישהו שאיני מכירו יותר מאשר באותו מסר. הוא ביקשני להקל בתשובה מסויימת. בשביל לא להקשות על בעלי תשובה. איני מחליט, כשאני מביע דעה אישית, אני משתדל לציין זאת. יש חילים דתיים שסובלים בנושאי האוכל. במטבחים בעייתיים הם אכן מצטמצים במה שהם יכולים. על כל אותן ההתאמצויות, אני מאמין שהקרן קיימת לעולם הבא. שבת שלום ומבורך.

SupermanZW

Well-known member
מתי ראית תולעת בסומסום?

באמת בהולנד אוכלים סומסום עם תולעים?

א77

New member
ראיתי המון

אני בתחום. יש לי ותק ונסיון. גם דברים שסופרמנים גדולים לא יודעים, יודע כל מי שמקפיד בזה. פנה לפוליבה הנמצאת מזרחית לצומת רמלוד. לך התעניין אצלם בנושא. הם יראו לך כמה וכמה תולעים. אני מגלה אותם בקלות יתירה. אני רואה לצערי תולעת לא רק בסומסום...

למעלה