דחוף!!! בעיית שיבוץ

ליגל2

New member
דחוף!!! בעיית שיבוץ

אני פשוט אובדת עצות, בכיתי כל הבוקר... הבן של יהחל אתמול כיתה א', ושובץ בכיתה בלי 2 החברים הכי טובים שלו. את זה אנחנו יודעים שבועיים. וכל השיחות עם המנהלת נתקלו באטימות, שוחחנו עם היועצת , סגנית, רכזת השכבה וכלום.. הילד שלי מקסים ומוכשר (כמו כל אמא), ילד חברותי אבל שובץ בכיתה שבה חוץ מילד 1 לא מכיר שם אף אחד. ברישום התבקשנו לרשום 3 שמות ורשמתי 3 שמות (השלישי זה הילד מהכיתה הנוכחית - שאז הם היו מיודדים והיום פחות). את 2 החברים הראשונים שמו יחד ואותו לא. יש 4 כיתות בשכבה מתוכם ב - 2 יש המון ילדים מהגן שלו, וב - 2 אין כמעט בכלל. ודוקא הוא נתקע בכיתה בלי שהוא מכיר פרט ל - 1 אף ילד. אתמול הוא החל יחסית סביר - חזר קצת עצוב, טען שכואבת לו הבטן מאד.. בערב אפילו היה לו חום - 38 מעלות.. בבוקר הוא קם ללא חום אבל אמר שהבטן כואבת - לדעתי מהפחד והחשש. היום במסדר הבוקר (כן כן יש להם דבר כזה כל בוקר ב - 7:57 עומדים ושרים את התיקווה...רק שלעשות את זה עם כתות א' ביום השני ללימודים בחום הזה לא חכם במיוחד...) הוא עמד ופשוט דמעות זלגו לו מהעיניים, הוא היה עצוב ולא רצה שאלך - מעולם אבל מעולם באף מסגרת ששמתי אותו זה לא קרה . ליוויתי אותו לכיתה - הוא אמר שהיום עובר לו לאט מידי..הרגשתי את העצב שלו עד עמקי ליבי והייתי חסרת אונים. יצאתי עם דמעות מהכיתה והתחננתי למנהלת שתעביר אותו, וגם לרכזת כיתות א' - הם מסרבות בטענה שיש להם את השיקולים שלהם ושהילד ילמד להתאקלם תוך כמה ימים.. ואם יעבירו זה יהיה לקראת החגים ולא עכשיו.. (למה? לחכות חודש למה?) הם התעקשו שהוא יהיה בסדר. באתי הביתה בלב כבד. כואב לי שזו החוויה שיזכור מכיתה א'. למה המערכת כל כך אטומה. למה מכתחילה ככה חילוקו. המזכירה הדפוקה אמרה לי בזמנו שאם ארשום את הילד שאיתו הוא רוצה להיות (הם יחד מגיל 2) ראשון והוא ירשום אותנו הם ישובצו - וזה מה שעשינו ובסוף זה לא קרה. איך אפשר לשכנע את המערכת האטומה הזו להבין שהם טעו. יש עוד כמה בודדים שרוצים להשתבץ אחרת אז אני לא מבינה מה ההעקשנות.. איך היא אמרה לי "יש לנו שיקולים סודיים משלנו".. סודיים.... - שב"כ מי ישמע.. איזה שיקולים האם הם במגמה ריאלית או ספרותית האם הם התקבלו לחוג מסוים באוניברסיטה. ? מכיוון שאני מכירה את המערכת מבפנים בעברי אני יודעת שחצי מזה זה סתם.. אבל אני לא עומדת בזה שאני רואה ילד עצוב.. והבן שלי ילד שמח מטבעו, חייכן, מאושר, לאן הוא נעלם לי כבר יומיים - אני לא רוצה שהוא יחלה מרוב עצב..כי הוא מאד רגיש.. מה עושים??

אין לי הרבה פתרונות, אבל הייתי מנסה ללכת בשני

מישורים. הראשון, להפעיל לחץ על המנהלת - תגיעו שניכם, את ובעלך, זה בדרך כלל עושה יותר רושם. מצד שני, תנסי להכיר לו ולהפגיש אותו כבר השבוע עם ילד או שניים מהכיתה הנוכחית כדי שהוא לא ירגיש לבד (וגם אם הוא יעבור כיתה אז יהיו לו עוד 2 חברים מהשכבה). ניסית לדבר עם המחנכת? מה היא אומרת על ההתנהגות שלו במשך היום? אני מקווה שיסתדר לכם על הצד הטוב ביותר.

ליגל2

New member
הלכתי גם עם בעלי וגם הוא הלך בלעדי

פעלנו בכל המישורים. כמובן שבגבול הטעם הטוב - סה"כ אנחנו לא חלילה צורחים או מתפרעים. הכל בשיחות מלב אל לב עם המנהלת ...ועם המורות. אני יודעת שבמהלך היום הוא יותר נרגע, אבל בבית הכל יוצא החוצה. הוא לא ילד שמשתולל או צועק או מפריע בכיתה. אז בכיתה הוא שורד.. וברור לי שעם הזמן זה בטח עוד ישתפר אבל בבית העצב יוצא החוצה בעיקר בלילות.. וזה טבעי. כואבת לי המצוקה שלו והחוסר יכולת שלי לשנוות אבל יותר מזה כואב לי עד כמה המערכת אטומה. אני מטופלת עם תינוקת בת 4 חודשים ואני מניקה הנקה מלאה, בעלי לא נמצא כל יום בבית מתוקף עבודתו (צבא) ואפשר להפעיל קצת רגישות למצב. להבין שהילד חווה קיץ מלא חוויות חדשות - הולדת תינוקת, סיום גן, כיתה א' - אפשר לנסות להבין כל מקרה לגופו. כאן הלאו הוא מוחלט. ואחר כך לא מבינים למה מערכת החינוך כל כך מתסכלת ומסרסת ילדים.

מחשבות

New member
כיועץ חינוכי בעבר וכאחד ששיבץ ילדים לכיתות

אני יכול לומר שיש יותר מילד אחד שהוא והוריו אינם מרוצים. זה אמנם לא תרוץ טוב, אבל עד שלא ימציאו תוכנת מחשב שתשבץ באופן אופטימלי ותתחשב בגורמים רבים, זה מה שיש בינתיים. זה לא שאי אפר לעשות דבר, אבל אחד החסמים הגדולים ללכת לקראתכם זו העובדה שאם הם ילכו לקראתכם הרי בטוח תהיינה עוד בקשות ולא יהיה לזה סוף.

ליגל2

New member
אתה צודק בחלק מדבריך

ברור שאין שיבוץ אופטימאלי אבל יש גורמים שונים ולא כולם זהים. ישכל מקרה לגופו במצבנו הנוכחי יש מקום לשיקול דעת. במיוחד שהאמא של החבר אמורה היתה להחזיר את בני מבית הספר כי אני עובדת מחוץ לעיר.

ליגל2

New member
וגם

אם המנהלת מציינת שיש סיכוי שעד החגים כן יעשו כמה שינויים - אז סימן שיש מצב לשינוי אז על מה התעקשות

מחשבות

New member
אין התעקשות, יש מדיניות וכל מוסד צריך

מדיניות כדי לפעול בצורה תקינה. אנחנו ההורים רואים דברים אחרת ולרוב לא נכון. בית הספר רואה את כלל תלמידיו ואילו אנחנו מקרה פרטי.

מחשבות

New member
ולכן רצוי להוציא הבטחה שברגע שיתאפשר

תהיה החלפה. כמובן שאם יש שיקולים מחוץ לבית הספר והם כבדי משקל, בית הספר צריך לדעת מזה.

בהחלט דחוף

קודם כל אם תקראי קצת אחרוה זה ממש הטרוף שהיינו בו בימים של לפני תחילת הלימודים קודם כל אם הילד התחיל - אתם בטוחים שעדיין אתם רוצים להילחם להעביר אותו??? אנחנו ברגע שגילינו את השיבוץ ועוד הילד היה מודע לכך וממש בכה!!! מיד התחלנו לפעול אם בשיחה עם היועצת מנהלת ופסיכולוגית ביה"ס רק אני ובעלי נפגשנו איתם הסברנו את כל הסיבות שלנו חברים/ כאלה שלא חברים/ אזור מגורים וכו במקביל יצרנו קשר דחוף עם הגננת לשמוע מה היתה המלצתה ולמה זה מה שהיא המליצה פנינו לראש העיר - ועירבנו גם אותו בסיפור אצלנו הסיפור מסובך יותר כי יש רק 2 כיתות א' כאן כבר העניין נפתר אם לא היתה לי ברירה הייתי פונה גם לפיקוח משרד החינוך אבל אנחנו דאגנו לעשות הכל לפני ובפנים היה לנו ברור שאם השנה תתחיל והוא כן יכנס לכיתה ניתן לזה הזדמנות כי המון ילדים לא קל להם בלי קשר לסיבה מסויימת אצלנו בביקור לשעה שהיה ביום שישי אף אחד לא הצליח לשכנע אותו להיכנס וזאת היתה גם חלק מהבעיה אם אתם בטוחים שלא יהיה לילד טוב אני ממליצה לא לוותר !

ליגל2

New member
אין לי בעיה להעביר אותו גם עכשיו

סך הכל זה לא כל כך משנה השבועיים הראשונים. אבל זה גם מיותר ומסורבל. אבל המנהלת תא מסכימה בשום אופן. רק אם בהמשך יהיו בעיות. זה מה שמרגיז. היא גם אמרה שגם אם אפנה לראש העיר/ משרד חינוך זה לא משנה. כי זה נהלי בית הספר וזהו זה וכך היא פועלת. אני מתכננת שוב להיכנס ליועצת וגם לפסיכולוג בי"ס אם יהיה צורך... ואני אלחם על זה כך שבסוף הוא יעבור. אצלי הוא כן נכנס לכיתה אבל מצב הרוח שלו ירוד.

מחשבות

New member
את צריכה להלחם, המנהלת תמשיך להיות צודקת

בקטע שלה, אבל את גם צריכה לתת לילד מרווח נשימה.

ברור

ברור שזה מה שהמנהלת תגיד אף מנהל לא אוהב שעוקפים אותו התשובה שאני קיבלתי בשלבי הברור זה לא לרוץ לפיקוח כי זה יהיה לעקוף את ראש העיר לאחר שפניתי אליו לעזרה המילה שלו קובעת יותר משל הפיקוח אפילו ראש העיר הבהיר לי שהתקן הוא מקסימום 40 ילדים בכיתה אם לא עברו את התקן הוא יכול לעזור אם עברו אפילו ידיו קבולות

ממש לא לעשות מזה עניין

בדיוק כמו שאנחנו מחליפים מקומות עבודה, עוברים דירה ומכירים אנשים חדשים, ככה להציג את זה בפני הילד: אתה הולך להכיר ילדים חדשים, חלקם בוודאי נחמדים, אחרים לא יעניינו אותך. אנחנו סומכים עליך שתצליח להתמודד עם השינוי ואנחנו כאן כדי לעזור לך להתמודד עם קשיים. אני מרחמת על ילד שאמא שלו בוכה בגלל שהוא לא שובץ עם חבר מהגן... היא מקרינה לו עד כמה הוא חסר אונים וכמה היא לא סומכת עליו שיצליח להתחבר עם ילדים חדשים!

ליגל2

New member
תעשי לי טובה ואל תרחמי

על הילד שלי. הלוואי עלייך ילד כמו שלי. יש לי ילד חכם, נבון ופיקח, קורא, כותב ויודע חשבון ברמה של כיתה ב' לפחות.. אולי את חסרת אונים - הבן שלי חברותי , אחראי ועצמאי. יש לו חברים בכל מקום שהוא נמצא אם זה חוג ואם זה קיטנה שהיה בה ולא הכיר אף אחד. קל לשפוט מרחוק ...מאחלת לך ולילד שלך להרגיש את הכאב של הילד שלי שהופרד מהחבר הכי טוב שלו מגיל שנתיים.אחרי שהמזכירה שאחראית על הרישום הבטיחה שיהיו יחד. כיתה א' זה מלחיץוזה הרבה יותר קל לחוות עם חבר משותף תודה לך על המילים החמות.ומרחמת על בנך שיש לו אמא כמוך.

שושית123

New member
../images/Emo41.gifאפשר לענות לך כמורה שאחראית במידה רבה

על השיבוצים? בבית ספרי 150 תלמידים נוספו לכתה א' השנה(!) עבודת השיבוץ אורכת ימים ארוכים, כמעט כל ימות החופש, ואני עדה כי ביליתי חלק גדול ממנו בשיבוצים שכללו: קריאת הבקשות,התחשבות בלפחות בקשה אחת של התלמיד, הפעלת שיקול דעת-שלא יקרה מצב שבכיתה אחת יהיו הרבה תלמידים "חזקים" ובכתה אחרת רוב תלמידים שככל הנראה יזדקקו לתגבור, חלוקה על פי דיווח הגננת (אם גננת אומרת ששני ילדים יחד הם "מכה" - מן הסתם נעדיף להפריד ביניהם), כמובן שיש את מספר התקנים בשכבה, ואני אגלה לך בסוד - יש ה-מ-ו-ן מצבים בהם הורים מבקשים להיות עם ילד X בכתה, אבל אחר כך בשושו הם באים אלינו ומבקשים שבשום מצב הם לא יהיו יחד, הם פשוט ביקשו כך כי לא היה להם נעים מההורים של אותו ילד. ועוד שיקולים רבים מאוד אני פשוט ממהרת ולא אכתוב את כולם. הסיבה שאומרים לך לחכות לאחרי החגים היא שבדרך כלל בסביבות החגים כבר לא משנה להם עם מי הם באו - הם מכירים ילדים חדשים וטוב להם עם זה. (מי יותר ומי פחות, בדרך כלל זקוקים לתיווך אחה"צ של ההורים בהזמנת ילדים הביתה) אני יכולה להגיד לך שהמחנכות משקיעות ים של מאמצים בהיכרות של התלמידים זה עם זה ובגיבוש של הכיתה, ואני מאמינה שהוועד שייבחר, יזום אי אילו פעילויות משותפות לגיבוש הכיתה. את צודקת שזה מלחיץ ומעיק, גם אני שלחתי את בני לגן ברגשות מעורבים, וכמעט כולנו (המורות) אימהות שיודעות כמה חשוב שלילד יהיה טוב ובטוח. אני סמוכה ובטוחה שעם הזמן בנך יכיר חברים חדשים, ירחיב את מעגל החברים החדשים תוך שמירה על קשר עם הישנים, אין סתירה, ולאט לאט יפרח. ההתחלות קשות ממילא אבל כשהזמן עובר, ואני אומרת שאת כמורה בכיתות הנמוכות - הילדים מוצאים מהר נאוד את עצמם ופורחים
המון בהצלחה!

ליגל2

New member
אני מודה לך על התגובה היפה ונעימה שכתבת לי

אני בהחלט אתחשב בה בהמשך הדרך בה החלטתי לנקוט. במקרה שלנו הלנו 2 האמהות יחד לבקש שהילדים יהיו באותה כיתה... וזה לא חד צדדי, ולא מדובר בילדים שובבים מאד או באופן חריג. אני בטוחה במלאכת השיבוץ קשה ומורכבת אין לי ספק .. אבל זה מתסכל לראות שרוב החברים שובצו יחד ואנחנו לא. נראה איך יתפתחו הימים הבאים ואז נראה איך נתקדם. זה תלוי בבן שלי בעיקר - כי אם מצבו ישתפר אני בהחלט יוריד הילוך בנושא.

שושית123

New member
אכן מתסכל. אבל כמו שאני רואה-

לפעמים כדאי לא להיות אנטי אלא להראות למערכת שאת מקבלת את הצעתה ומחכה קצת (הם כל כך עסוקים עכשיו בסיום שיבוץ המערכות, לפעמים עדיין קולטים מורים חדשים בשלב זה, ועוד ים של דברים. אז לשיטתם כרגע כמו בצבא "מה שלא שבור - לא מתקנים" כי זה בבחינת מותרות - עדיף לטפל בנושאים שמשפיעים על כלל בית הספר). אני מתארת לעצמי שאם יעברו מספר שבועות ותרגישי שבנך מושפע לרעה מכך שאיננו עם חבריו וכי איננו מתאקלם טוב, אז כשתפני להנהלה הם ישקלו את הצעתך שוב, הפעם מתוך מחשבה כי את עושה זאת בשיקול דעת ולא מתוך לחץ וחרדות של תחילת השנה. בינתיים, אני מציעה לך להשקיע אנרגיה בלעזור לו להתאקלם בכתה החדשה, בהזמנת חברים הביתה (בדרך כלל יש ילדים נפלאים נוספים שמגיעים לבד ואז יותר קל לשדך ביניהם),בהכרת החוקים החדשים של הכיתה ושל בית הספר, בעבודה על מיומנויות של הכנת שיעורי בית וכל הריגוש הגדול שקיים סביב העלייה לכיתה א'. בהצלחה

למעלה