דחוף ביותר

Saritgil

New member
דחוף ביותר

שואלת עבור חברה- בעבר עברה הפלה, על מנת לקבל את ההפלה היתה צריכה לשקר ההריון הינו מחוץ לנישואין, כדי שיאשרו לה את ההפלה,כעת היא מתגרשת.
כמובן שההריון היה מבעלה והוא יודע על כך אך יחד עם זאת, האם יש היבטים משפטיים לדבר זה? האם האישה יכולה ללכת ולהודות ששיקרה בפני הועדה ולשלם על ההפלה סכום מלא - כמה שיבקשו? האם יש דרך/ תקדימים שקרו בעבר מבחינה משפטית שבהם הגבר לא יוכל להשתמש בזה כנגד האישה?
אשמח לתשובה

דוד חסן

New member
השלכות משפטיות של דו"ח ועדת ההפלות.

בס"ד
כפי שכתבת בעצמך בגוף השאלה אכן יש השלכות משפטיות לדו"ח הוועדה, אם טענה שם האשה כי זה הריון מחוץ לנישואין בעודנה נשואה לאיש.
העיקרית שבהם כמובן בעניין הכתובה, על פי ההלכה די בהודאת האשה כי היא בגדה כדי להפסיד את כתובתה.
השניה, בעניין תביעת הגירושין עצמה, למרות שהודאה לכשעצמה אינה מחייבת בגט אך היא מוליכה לכיוון של פסק דין לגירושין במקרים מסויימים.
כמובן שיש טענות נגדיות שאפשר לטעון בעניין הזה וצריך להתייעץ בעניין זה עם בעל מקצוע מתאים שבקיא בתחום, לא הייתי ממליץ לנסות להעלים או להכחיש כי אז את חשופה לבעיות מסוג אחר.
בסופו של דבר מה שחשוב הוא מה החברה רוצה וממה היא מפחדת.
בהצלחה.

Saritgil

New member
תודה על התשובה, חברתי שיקרה בועדה

בפועל היא לא היתה בהריון ממישהו אחר אלא מבעלה אבל
בועדה שיקרה כי בעלה הכריח אותה, כדי שלא תשלם על הפלה אלא שסזה יהיה בחינם
והיא עשתה את הטעות,
האם אפשר ללכת לועדה ולהודות ששיקרה שם? האם יש דרך לתקן את הטעות שעשתה בגלל שהיתה נתונה ללחץ מצד בעלה?
&nbsp
שרון

דוד חסן

New member
המשך התשובה

שלום רב,
אני הבנתי בדיוק על מה את מדברת כבר בפעם הראשונה, מניסיוני, איש מקצוע שמבין עניין לא יהסס להשתמש בזה כנגד חברתך, גם לי היה מקרה דומה ועשיתי בזה שימוש (אבל אמיתי כיוון שהאב באמת לא ידע על ההפלה, אני לא כזה מבין גדול בחוק העונשין אבל שם מובאים פרטי חוק ההפלות וחברתך צריכה ייעוץ ממי ששולט בחוק הנ"ל בעניין ההודאה כי אולי יש לכך השלכות משפטיות אחרות שאינן בהכרח בתחום דיני המשפחה ) אני משתדל מאוד להיזהר בדבריי בעניין הזה כי כאמור לדעתי יש כאן עוד היבט משפטי נוסף. בכל מקרה את ההשלכות בעניין דיני המשפחה כבר כתבתי בתגובה הקודמת בעניין הגירושין בכלל והכתובה בפרט.
שיהיה בהצלחה.

למעלה