דחוף ביותר

f l o w e r 1

New member
דחוף ביותר

שלום, תשובתכם תהיה לי מאוד חשובה. אני עוד מעט בת 30 ויש לי תואר בניהול מלונואות ותיירות. ערכתי מבחן הכוון קתר באינטרנט שאני אציג את התוצאות שלו וחשוב לי לומר ש99 אחוזים ממנו נכון לגבי (אני יודעת שישנם דברים שמתנגשים אך כזו אני וזו עובדה): • הטיפוס הריאלי - מתעניין בתעסוקה הכוללת בעיות ופתרונות פרקטיים שלרוב גם משלבים עבודת ידיים. טיפוס זה יהנה קרוב לוודאי מעבודה עם צמחים, בעלי חיים וחומרים כמו עץ, כלים ומכונות. טיפוס זה גם נהנה מעבודה בחוץ (לא בתוך מבנים). לרוב טיפוסים אלה לא אוהבים עבודות שדורשות ניירת או עבודה שדורשת מגע קרוב עם אחרים. • הטיפוס החקרני - אוהב תעסוקה המערבת יותר חשיבה ורעיונות יותר מאשר עבודה גופנית. טיפוס זה אוהב לחפש עובדות ולפתור בעיות באופן מנטלי ופחות אוהב לשכנע או להוביל אנשים. • הטיפוס האומנותי - אוהב תעסוקה אשר עוסקת בצד האסתטי של דברים, כמו צורות, עיצובים ודפוסים. טיפוס זה אוהב את ההבעה העצמית בעבודה ויעדיף הקשר תעסוקתי שבו העבודה תוכל להתבצע ללא כללים ברורים. • הטיפוס החברתי - אוהב פעילויות הנוגעות לעזרה לאנשים אחרים ודחיפה שלהם ללמידה והתפתחות אישית. טיפוס זה מעדיף יותר תקשורת עם אנשים מאשר עבודה עם עצמים, מכונות או נתונים. טיפוס זה גם אוהב ללמד, לתת ייעוץ, לעזור או לתת שירות כלשהו לאנשים. • הטיפוס היוזם - אוהב תעסוקה שנוגעת ליצירה של פרוייקטים מראשיתם, בייחוד פרוייקטים עסקיים. טיפוס זה אוהב לשכנע ולהנהיג אנשים וגם לקבל החלטות. טיפוס זה אוהב לקחת סיכון לשם רווח. אנשים אלה לרוב יעדיפו פעולה על פני מחשבה. • הטיפוס הקונווציולני - אוהב תעסוקה שנדרש בה לעבוד על פי סט של כללים ופרוצדורות מוגדרות וברורות. טיפוס זה יעדיף עבודה עם נתונים ופרטים יותר מאשר רעיונות. הם גם יעדיפו לעבוד במקום בו יש סטנדרטים ברורים ופחות במקום בו הם נדרשים לשפוט את איכות עבודם. אנשים אלה גם יעידפו עבודה במקומות בהם המדרג הארגוני הוא ברור. הייתי רוצה לדעת אילו משרות קיימות שיכולות להתאים לטיפוס הזה ובבקשה קחו בחשבון שאני לא מתעניינת במלונאות או בתפקיד כמו סוכנת נסיעות (משעמם אותי) התייחסו אל התואר כאל תואר בניהול לכל דבר ולאו דווקא כאל תואר במלונאות ותיירות. תודה מראש, תשובתכם תעזור לי מאוד להמשך הדרך.

f l o w e r 1

New member
ממש התעלמות

הייתי בטוחה שדווקא בפורום שמיועד להכוונה מקצועית יענו על שאלה שמתמקדת בבעיה כזו. אז על מה בעצם אתם מדברים פה.... רק על שאלות כלליות כמו כתובות באינטרנט ובארץ? עם כל הכבוד, ובאמת שיש - עד שכבר החלטתי לפנות לעזרה מהאינטרנט אני רואה שהשאלות היחידות שעליהם מישהו עונה אלה שאלות מאוד פשוטות ואם זו שאלה קצת יותר מסובכת אז אני מבינה ב ע צ מ י שצריך ללכת לייעוץ מקצועי וגם את זה אף אחד לא אומר.

היי

עניתי לך במייל פרטי - האם קיבלת? אני פשוט מייצגת אירגון ואוסרים עליי לענות ישירות...

f l o w e r 1

New member
כן קיבלתי, תודה

אין קשר ושום הבנה במחשבים ושמות התוכנות האלה הן ממש סינית עבורי. שנית - מה אני אעשה עם זה בהמשך?

אשמח לעזור אבל..

הי, כדי לעזור לך להעלות רעיונות חשוב שתספרי לנו מי את, מה את אוהבת, מה הביא אותך להחלטה ללמוד מלונאות למרות שאת לא מעוניינת לעבוד בתחום, במה את טובה. המבחן נותן מאפיינים ומיועד לך. לאנשים שלא מכירים אותך, זה לא מספיק וחשוב שנקרא קצת עליך. אשמח להמשיך ולסייע אילת לבנון

וגם..

כל אחד מהטיפוסים שציינת כאן שונה מאחרים ולכן חשוב להבין איזה טיפוס את יותר מאחרים. יש טיפוס שאוהב עבודה בחוץ וטיפוס אחר שממש לא. יש טיפוס שאוהב חופש בלי הגבלות ויש טיפוס אחר שדווקא זקוק לגבולות ולמסגרת. המחשב נותן משהו כללי אך כדאי לעשות כאן סדר: האם את יכולה לדרג מתוך כל הטיפוסים- איפה את הכי מוצאת את עצמך? מה הכי נכון לגבייך? מה הכי פחות נכון לגבייך? מה את יכולה לומר על עצמך כתוצאה מהחלוקה לטיפוסים הללו. בברכה אילת לבנון

f l o w e r 1

New member
בטח, הנה אני ממקדת:

התחלתי ללמוד הנדסה כימית ולאחר סימסטר אחד ברחתי משם כי פשוט לא יכולתי לדמיין את עצמי יושבת אח"כ 10 שנים סגורה בתוך מעבדה. מלבד זאת הלימודים היו מאוד מתישים הייתי כל היו והלילה בתוך הספרים החיים שלי פשוט נעלמו להם מה גם שתוצאות שרציתי לא קיבלתי. לכן ישבתי עם עצמי והחלטתי שאני רוצה עבודה עם יותר חופש פעולה, עבודה עם אנשים, עבודה עם תרומה, משהו יותר קליל (במובן החיובי של המילה), וזה מה שנראה לי הכי מתאים בזמנו. בנוסף התואר הוא בניהול וההתמחות היא במלונאות ותיירות. הבעייה היא שאין היצע משרות אם מורידים את המלונאות או שאני לא מודעת להן. והמיקוד של השאלון הוא כזה: מתעניין בתעסוקה הכוללת בעיות ופתרונות פרקטיים שלרוב גם משלבים עבודת ידיים. טיפוס זה יהנה קרוב לוודאי מעבודה עם בעלי חיים וחומרים כמו עץ. אוהב תעסוקה המערבת יותר חשיבה ורעיונות יותר מאשר עבודה גופנית. טיפוס זה אוהב לחפש עובדות ולפתור בעיות באופן מנטלי ופחות אוהב לשכנע או להוביל אנשים. אוהב תעסוקה אשר עוסקת בצד האסתטי של דברים, כמו צורות, עיצובים ודפוסים. טיפוס זה אוהב את ההבעה העצמית בעבודה ויעדיף הקשר תעסוקתי שבו העבודה תוכל להתבצע ללא כללים ברורים. אוהב פעילויות הנוגעות לעזרה לאנשים אחרים ודחיפה שלהם ללמידה והתפתחות אישית. טיפוס זה מעדיף יותר תקשורת עם אנשים מאשר עבודה עם עצמים, מכונות או נתונים. טיפוס זה גם אוהב, לתת ייעוץ, לעזור או לתת שירות כלשהו לאנשים. אוהב תעסוקה שנוגעת ליצירה של פרוייקטים מראשיתם, בייחוד פרוייקטים עסקיים. טיפוס זה אוהב לשכנע ולהנהיג אנשים וגם לקבל החלטות. טיפוס זה אוהב לקחת סיכון לשם רווח. אוהב תעסוקה שנדרש בה לעבוד על פי סט של כללים ופרוצדורות מוגדרות וברורות. אנשים אלה גם יעידפו עבודה במקומות בהם המדרג הארגוני הוא ברור. תודה על ההתייחסות

noichler

New member
שאלה של השקפה.

נשמע לי כשאני מחברת את האלמנטים שמה שיכול להיות מענין ומשלב זה נניח ריפואי בעיסוק. עבודה עם אנשים או ילדים שונים, התעסקות בחומר יצירה בעלי חיים ואפשרות להתקדמות ניהולית בתחום. את האמת היא שגם אני אדם די קונטרסטי כך שגם בי יש הרבה ענין בתחומים שונים וקשה לי לבחור. השאלה היא גם כזאת... נניח ולא היו לך גבולות לגבי מה בא לך לעשות...ההית יכולה לעסוק במה שבא לך בלי שביקורת מאחרים או כסף יעמדו כמכשול בדרך... מה בעצם ההית רוצה לעשות????

למעלה