דו-קיום

איש-ילד

New member
דו-קיום

היי...אנשים... מדברים כאן על דו-קיום. דו-קיום בין מי למי? בין ערביי השטחים ליהודי ישראל??? מה עם דו-קיום בין אזרחי המדינה????? מה בעניין דו-קיום בין ערביי ישראל ליהודיי ישראל? ביננו? אולי...אולי נתחיל מכאן? מאצלנו?

eliasys

New member
זה מה שאני אומר כבר יובלות בשנים

אמרתי תמיד ואומר זאת שוב יש להפריד בין הסכסוך הישראלי-פלסטיני, לבין היחס בין מדינת ישראל לנתניה הערביים. בד בבד, אין הדבר אומר שערביי ישראל צריכים להתנתק מחשיבתם הלאומית ומזיקתם באופן זה או אחר, לפלסטינים בני עמם. זיקה זו דומה לזיקה שבין היהודים שגרים בארצות הברית ומקבלים את מלוא הזכויות, לבין מדינת ישראל. ניתן לעשות את הדבר, מה שצריך הוא רק מאמץ והבנה. היחס בין ישראל לאזרחים הערבים בה, צריך להיות על בסיס של, כבוד הדדי, שוויון זכויות והבנת הצורך אצל הצד השני. ערביי ישראל צריכים לקבל את כל הזכויות, אבל, הם גם חייבים לעמוד בחובות שהמדינה דורשת מהם, תקראו לזה שירות לאומי או בשם אחר, זה כרגע לא הנקודה. מאידך, המדינה צריכה לספק לתושביה הערביים את מלוא הדכויות ולנהוג בהם כאזרחים לכל דבר. חובת ההוכחה, לדעתי, חלה על המדינה ולא על אזרחים חסרי ישע, המדינה היא השולטת והיא שיכולה לכלכל את צעדיה לקראת דו קיום אמיתי ולא דו קיום של חומוס ושיפוצים.

נוע

New member
לא מאמינה בשרות לאומי חובה

החובות היחידות על אזרח במדינה הן לציית לחוק, נקודה. לכן ערביי ישראל צריכים לקבל את כל הזכויות של אזרחים במדינה, נקודה. הצהרת הנאמנות היחידה הנדרשת מאזרחים היא לקבל על עצמם את החוק . שירות צבאי הוא צורך בטחוני שערביי ישראל פטורים ממנו מסיבות מובנות, בעוד ששירות לאומי איננו צורך אלא התנדבות, ומי שרוצה, מתוך רצון טוב, אהלן וסהלן, אבל זו לא צריכה להיות חובה וזה לא עושה אותם פחות אזרחים.כל הדרישות הבלתי פוסקות להצהרות נאמנות לסוגיהן סתם מעידות על כך שאנחנו מפוחדים עד מוות מאנשים שחיים איתנו יחד, לטוב ולרע. למה 65% יהודים שלא עושים מילואים לא נדרשים להצהרות נאמנות?

eliasys

New member
את אוליי יכולה לאמור זאת

אבל אני, כערבי, רציתי להראות רצון טוב והליכה לקראת המדינה. אני לא קבעתי, כפי שבוודאי ראית, בהודעה שלי איזה סוג של חובות צריכים הערבים לעמוד בהן, אם זה שירות לאומי ואם זה דבר אחר. מה שחשוב הוא שאנחנו הערבים נכיר בחובותינו כלפי המדינה. ובאשר לקיום החוק, אינני יודע אם החוק מופר על יד הערבים יותר מאשר על ידי אנשים אחרים במדינה.

נוע

New member
מבחינתי

אתה זכאי לכל הזכויות רק בגלל שאתה אזרח המדינה ובזה זה נגמר. אם אתה גם בן אדם טוב שרוצה לתרום למדינה ולחברה ומרגיש נוח וטוב לעשות את זה אז כל הכבוד, תבוא עליך הברכה. אני לא חושבת שערבים מפרים את החוק יותר מיהודים.

eliasys

New member
נראה לי שקראת את המדריך

של האגודה לזכויות האזרח הלוואי וכמה אנשים נוספים היו מעיינים בו כמוך.

למעלה