דו קיום- מציאותי????

דו קיום- מציאותי????

אני רוצה להעביר אליכם מסר לא מסר חס ושלום גיזעני או כל דבר אחר כי אני פשוט לא!!!! אנו מדברים על דו קיום אבל אף אחד לא מדבר על הפערים התהומיים בין החברות אם רק נלך כמה צעדים לכיוון עיר ערבייה נראה את השוני באורח החיים נראה את השוני בין העמים. מספיק לראות מנהיג כמו ערפאת על כל לבושו והתנהגותו לראות את כל האזרחים יורים באויר בתהלוכות אני לא מצליח לתאר את עצמנו כמוהם בתהלוכות לא מצליח לראות שום מנהיג שלנו מסמן V לניצחון. לדעתי נצליח להגיע לשלום רק אם נגיע לתובנה אמיתית מול מי עושים שלום ולא בעזרת יפיי הנפש כמו ביילין שרק הורס כל אפשרות אמיתית לשלום. הלוואי ויכולנו פשוט לתת להם את כל השטחים ולחיות בשלום``אירופאי`` הלוואי,אבל זה בילתי אפשרי וכולם יודעים זאת. איך אצלהם הכל מסולף איך משנים דברים בשביל לזכות בדעת הקהל לא עברנו את זה לפני שנים רבות???? אין שום סיכוי שהם יתקדמו בחיים ???? שיהיו מערביים יותר??? שנוכל לחיות בשלום??? תחשבו על זה תהיו מציאותיים ואולי נגיע לשלום קר, קר מאוד לשלום אמיתי. אלו אינם דעות קיצוניות או גיזעניות פשוט נתמכות על עובדות שכולנו חייבים לדעת....

B.Shokor

New member
לשלומי שלום..

יש לך דרך שמאוד מצאה חן בעיני לדבר ולהביע את דעתך בצורה מאוד יפה, (הלוואי שכל הימינים בארץ ידברו כך).. ברשותך אני אגלה לך כמה נקודות שאינני מסכים עליהם בכלל: אתה מתחיל לדבר על שלום, ופתאום אתה קופץ לבגדים של ערפאת או משהו כזה - כאילו שבגלל הבגדים של ערפאת לא יהיה שלום?! - ``את האדם ``לא`` מכבדים לפי בגדיו``. שמע, כולנו רוצים שלום, ולכולנו נמאס מהמצב המסריח הזה, אבל שלום לא בכל מחיר!. שלום יתבצע לפי תנאים טובים ומתאימים לי ולך, ולא על חשבון האדמה או משהו אחר שקשור אליי או אליך. מה שאני יכול להבין אותו שבגלל המצב החמור אתה לא יכול להאמין שבארץ הזאת יהיה שלום באחד הימים (לצערנו, התופעה הזאת גודלת), מה שרציתי להגיד לך הוא שהעולם הזה מספיק גדול וכל דבר אפשרי, ואתה (כמו האחרים) חסר לך רק את התקווה.

קלייר

New member
אל תסתכל בקנקן /כבד את השונהממך

כך גם אמרו עלינו בעולם שהיינו שונים `` הלבוש של שומרי המסורת`` לעגו לנו כי היינו שוניםכל אומה ותרבותה ומנהגי הלבוש שלה אל תסתכל בקנקן אלה בתוכן ותתפלא כמה דברים יפים ואנושים קיימים אצל הערבים כגון`` הכנסת אורחים``

בת-עמי

New member
שוקר מה יהיה הסוף??????

יש הבדל מהותי בין העמים הם עם של חיות שכל דבר פותרים באלימות ותריך להסכל לפני שרצים לשלום עם מי עושים אותו וכמה הוא אמיתי

B.Shokor

New member
אני מאמין..

שאם את ועוד אחרים ממשיכים לדבר בצורה הזאת הלא-מתאימה בכלללללללללל אי אפשר להגיע לשלום.. טיפת כבוד בבקשה..... רק תגידי לי, איך את חושבת על שלום כשהדיבורים שלך לא יפים בכלל?

זה לא רק הבגדים של ערפאת...

שלום שוקור ושלום לכולם טוב אז דבר אחד אני מאוד רוצה להבהיר לכולם אין לי ולא דבר וחצי דבר לעם החי לצידנו זו דרך חייהם וזה לגיטימי לחלוטין. אין לי פנטזיות על שלום חם אך בהחלט יש לי חלום על שלום קר... השלום ``הקר`` יוכל לשכון בביתנו רק אך ורק אם הערבים החיים לצידנו ישנו את מהלך מחשבתם. כשאני מדבר על הבגדים של ערפאת אני לא מדבר על מינהגים של עם או דרך ארץ אני מדבר על מיכלול שלם שמתחיל ומסתיים בהשקפת עולם. ניתן להסכים שהבגדים של עראפת, הירי באויר,בתהלוכות האמונה ב``שהידים``, האמונה בגאולת הארץ בדם,הינם השקפת עולם. וכשאנחנו באים לבחון את אותה השקפת עולם ורואים אותה הלכה למעשה בכל העולם ולו דווקא בעזה או יריחו. וזה כולל את רוב המילחמות האחרונות בעולם שתמיד היו מעורבים מוסלמים זה כולל את כל המבקשים לנקום כל דבר שרק מפריע להם. אין רצון בעולם הגדול יותר מהרצון לשלום ליחסי שכנות טובים(תוכלו לראות את זה בבתים שלכם-``מעט`` יותר קטן אבל אותו הדבר) השלום מתחיל קודם כל במנהיגים של מדינות אלו (ע``ע סאדאת) ורק לאחר מיכן ניתן לחלחלו גם לשאר שכבות האוכלוסין. רק אם עראפאת יפשוט את מדיו יכריז כי הינו רוצה שלום אמיתי ולא שלום של אמיצים כפי שהוא מכנהו כיום, רק אם ערפאת יכריז כי אסור להיות ``שהיד`` ושזה אכן מנוגד לתורת האיסלם,רק אם ערפאת יכריז על מילחמת חורמה אמיתית על החאמס ושאר התנועות הרצחניות. רק אז אבל רק אז יחל תהליך אמיתי של שלום ``קר``. שימו לב שהרשימה הקטנה שרשמתי היא הרי הגיונית לכל אדם מערבי החפץ בשלום. אז למה למען השם היא לא הגיונית לערפאת???????

B.Shokor

New member
ערפאת לא אלוהים!....

שלום קר? ורק אם הערבים ישנו את מחשבותם? מה מה? (מה אכלת היום אדוני הנכבד?) - למה שגם היהודים לא ישנו את דעתם? שוב אני אומר שאנחנו בישראל ולא במדינה/מקום אחר בעולם, ותפסיקו להביא כל מיני דוגאמות. רק רציתי להזכירך שערפאת (ובצדק) הושיט את היד שלו בעבר יותר מפעם אחת לשלום - והצד הישראלי תמיד שהיה מתעלם ממנה. חוץ מזה, למה אתם חושבים שלערפאת יש את השליטה השלמה בכל פלסטין?< למה אתם חושבים שערפאת הוא זה שלבד יכול לסיים את הסכסוך,, לא לא לא ואלף לא רבותיי.. יש עם (שבמקרה הוא לא טמבל) שיש לו ראש לחשוב, ``יענה`` נראה לכם שאם ערפאת למשל החליט לוותר על מסגד אלאקסא תמורת שלום, ההחלטה שלו תקובל בשמחה בעולם המוסלמי? (היו הורגים אותו ישר). והסיבה, שמסגד אלקסא זה לא של ערפאת, זה של העולם המוסלמי. ומה שכחתם שיש גם עולם נוצרי? גם אותו דבר בקשר לכל המקומות הקדושים של הנוצרים, נראה לכם שהנוצרים והוותיקאן יסכימו לוותר על כל המקומות הקדושים שלהם? (כי ערפאת רוצה!)!. וחוץ מזה, למה בכלל אתם מתייחסים למילה ``ערבים`` רק מוסלמים, לא לא רבותיי, ערבים זה ``מוסלמים ונוצרים כאחד`` ולכל עדה יש את המקומות והדרישות שלה לשלום, וזה לא קשור בבן-אדם אחד כמו ערפאת וכמו שאתם חושבים. שלכם ב.שוקר מ.הפורום

אבו-דני

New member
דמיין לך ששכנינו נורווגים

המבחן הנורווגי מצביע על כך מה היה קורה לו שכינינו ממחר היו נורווגים היתכן שהעם בישראל יתעקש על החזקת שטחים כולם או מקצתם? כלום מישהו היה נרתע ממצב של גבולות פתוחים עת שחוף הים היה מוצף בנורווגיות שזופות על החוף? איזו אלימות היו חווים אנשי ישראל....זו התמונה העכשווית אין ולעולם לא יכון שלום עם משטרים פשיסטיים עיין ערך צ`רציל-וינסטון צ`רציל.

B.Shokor

New member
אני לא צריך לדמיין!

אני אגיד לך משהו אדוני הנכבד.. (קצת מידע לגבי המדינה שלך - כנראה שאתה עולה חדש). 1. ישראל הוקמה בשנת 48. 2. אנחנו חיים במדינת ישראל - שחלק ממנה על חשבון המדינה הפלסטינית. 3. יש בעייה בינינו לבין שכינינו הפלסטינים. אתה מבין מה אני אומר? את תחזור ותגיד לי דמיין לעצמך ששכינינו נורווגים? ואל תגידו לי שבמדינה אחרת היו מתנהגים... רבותיי, אנחנו בישראל והבעייה שלנו עם הפלסטינים, תתעוררו קצת מהחלומות ומהפילוסופיה שלכם

B.Shokor

New member
לא לא ואלף לא..

אנחנו נחיה יחד פה, ומי שלא מאמין/רוצה יכול לעזוב את הארץ.. רק שלא תעזוב אותנו ביילי בלי להגיד להתראות ;) ...

למעלה