דו"פ לסופרמוטו

medwow

New member
דו"פ לסופרמוטו

במסגרת חיפושי אחרי הכלי הבא בתור, ובגלל תקציב לא גדול מדי צף גם נושא הדו"פ. אני מחפש כלי שיהיה טוב במסלול אבל גם טוב לשטח. שיהיה חוקי ושיאפשר נסיעות קצרות עד לשפיצרינג\שטח בדרכים עירוניות בלבד. מה היתרונות\חסרונות של דו"פ כסופרמוטו? עלויות אחזקה, התנהגות במסלול וכו'. בהנחה שמתייחסים ל KTM 250\300 לאיזה קטגוריה הוא יכנס, S1 או S2?

KTM620SM

New member
דופ?

250 יכנס ל S2 300 יכנס ל S1. אופנוע זול? לא נראה לי. דגם ישן (זול) = אפשרות לאחזקה יקרה - בוכנה, צילינדר וכו'. דגם במצב טוב גם יהיה יקר יחסית לקניה.

medwow

New member
לא אמרתי זול, אמרתי שהתקציב לא גדול

באיזור ה- 35K, גלגלים כבר יש. בתקציב כזה אפשר למצוא דו"פ משנתון יותר מתקדם מאשר ארבע פעימות.

כ לוין

New member
אפשרי בהחלט, אבל...

קטגורית, כשמדובר בשתי פעימות, מעל 250 סמ"ק נכנס ל- S1 ומתחת ל- 250 סמ"ק נכנס ל- S2. זה נכון שבתקציב האמור אתה יכול לקנות שתי פעימות משנתון גבוה יותר (לעומת 4T), יחד עם זאת אתה צריך להבין כמה יתרונות/חסרונות מהותיים שיש ל- 2T לעומת 4T: 1. אופנועי ה- 2T לא מחליקים זנב בכניסה לפניות באותו סטייל קליל של 4T, אבל עם הזמן אתה לומד שזה יכול להפוך ליתרון, מאחר והמהירות שהאופנועים האלה עוברים מקו ישר להטיה יותר ממחפה על כך ובנוסף זה אומר שעם ההשתפרות ברמת הרכיבה תוכל "לדחוף" יותר מהירות בכניסה לפניות. 2. מנועי 2T לא שומרים על סל"ד קבוע באותה היציבות שאפשר לקבל ממנועי 4T. זה אומר שבפניות ארוכות קשה לשמור על מהירות קבועה לאורך האייפקס, וצריך לשנות את סיגנון הרכיבה בכדי להישאר מהיר (כניסה חזקה ובלימה מאוחרת יותר עד לנקודת פתיחת הגז...). 3. הגעת לנקודה שצריך/אפשר לפתוח גז, האופנוע מושכב חזק...אופן הורדת הכוח לקרקע ב- 2T הוא הרבה יותר מתפרץ/ברוטאלי מאשר ב- 4T. צריך לדעת לעבוד בתכיפות גבוהה עם הקלאץ' וברמת דיוק גבוהה (לא תמיד המנוע נמצא בסל"ד היעיל, וגם רצועת הסל"ד היעיל ב- 2T צרה יותר). מה שבדר"כ אומר שתצטרך ללמוד לשלוט בוויליז' ביציאה מפניות- ב- 2T זה קורה די ללא התערבות הרוכב. יש גם יתרונות- התאוצה לטווחים הקצרים מצויינת, וקצב אכילת הצמיגים נמוך משמעותית מה- 4T (גם פחות החלקות בכניסה לפניות, גם רצועת סל"ד יעיל צרה יותר). עוד יתרון משמעותי של ה- 2T הוא עלות חלקי מנוע נמוכה משמעותית, ואחזקה נכומה יחסית כשמדובר בכלי מודרני שנמצא במצב טוב . אולי נראה כי אפשר לוותר על הרעיון אחרי שלוקחים את הדברים האמורים בחשבון, אבל אני אישית חושב שלא חובה, ואפשר ליהנות מאוד מרכיבת סופרמוטו על אופנועים מסוג זה (ובלבד שיהיו מודרניים). מה גם שתרוויח אחלה בי"ס לרכיבה. כדי שהאופנוע יהיה שימושי גם בסופרמוטו וגם לרכיבות שטח ועדיין חוקי, אין לך הרבה ברירות, אולם עדיין זאת בחירה טובה, ה- KTM250/300 הם אופנועים טובים, מודרניים, אמינים ונשלטים יחסית לאופנועי 2T. נשאר לך רק להחליט באיזה קטגוריה אתה מעוניין להילחם על חייך. ואם לא הייתי לגמרי ברור: יהיה לך יותר קל להיות מהיר על 4T רק אל תחשוב שלא תוכל ליהנות כמו משוגע גם על 2T

45degrees

New member
../images/Emo45.gif וגם תראה מה יש לאלוף עולם

איזה ים של פעמים, לומר על אופנועי שתי פעימות כבסיס לסופרמוטו: באתר www.redbullcopilot.com תקשיב למקגראת' בראיון האישי עימו מדבר על הסיבה לבחור 4 פעימות לסופרמוטו.

medwow

New member
לגבי הקטגוריה אני כבר החלטתי

אני אלך על הקטגוריה הגדולה. פשוט, מנו חרמנו מסתובב בפיטס של הקטגוריה הקטנה ואז נעשה שם מסוכן להחליף צמיגים.

הרושמת

New member
כן הוא מדבק בקטעים האלה

אתה יכול לחטוף "כרובי" הצמיג ממנו
טפו טפו טפו שום בצל שקל בנעל

למעלה