דו מינית

terrapin

New member
בייסיקלי,

ואם למישהו יש הסבר יותר טוב הוא מוזמן בהחלט לכתוב אותו,

התאהבות עיוורת-מגדר והכרה בקיומם של יותר משני מגדרים.

וואלא, נראה לי ששמעתי על זה. תודה

orald

New member
וואלה, בטח שמעת, **אני** פאנסקסואלית...

וכך גם גאיה, למיטב ידיעתי. וכך גם בת זוגתי, אם כבר עסקינן בנושא.

אני לא זוכרת שגאיה השתמשה במושג הזה...

היא לא אמרה שהיא משהו אחר?... בחייאת אני כל כך גרועה בשמות..

orald

New member
א-מינית, פאנסקסואלית(יכול להיות שאמרה "רק"...

שביסקסואלית) ופוליאמורית(שזה לא קשור למשיכה, זו היכולת/רצון לקיים מערכת יחסים עם יותר משותף אחד במקביל, ולא רק כסטוץ).

קצת מצחיק שאתם מנהלים עלי הדיון

אבל אם כבר...
לפחות כאן בפורום, גאיה אמרה שהיא בי-רומנטית (לא ביסקסואלית..)
והיא ציינה במפגשים שהיא פוליאמורית.

חוץ מזה גאיה מזכירה הרבה מונחים כמו קווירית וכד'.
דווקא פאנסקסואלית זה משהו שאני לא חושבת שהוזכר כאן בפורום.

orald

New member
אני די בטוחה שהזכרתי שאני פאנ' בעבר.

בי-רומנטי...זה לא פשוט ביסקסואל אם הוא היה גם א-מיני רומנטי ולא היה מעוניין בסקס, כמובן, אלא רק ברומנטיקה? זה בעצם אומר אותו הדבר. ביסקסואל "רגיל"(מיני) יהיה בי-סקסואלי בי-רומנטי, וזהו.
ביסקסואליזם, כהגדרה כוללנית, מדברת על משיכה דו-מגדרית, ולא נכנסת לפירוט אם זו משיכה מינית, רומנטית או שתיהן גם יחד, כמו שלא נכנסים לזה עם הומוסקסואליזם, וכבר היו כאן אנשים הזדהו כהומואים א-מיניים רומנטיים בלי שנאלצו לוותר על התואר של הומוסקסואל, ובלי שאת עצמך מוותרת על התואר הטרוסקסואלית א-מינית(א-פורה, אם ניכנס לעוד יותר פרטים שלא אמורים להופיע בתואר ה"חיצוני" הכולל אלא אם את מחפשת לבלבל אנשים לגמרי) רומנטית.

אז גאיה ביסקסואלית, גם אם טעיתי ואינה פאנסקסואלית.

לא.

העובדה שההבדל בין משיכה רומנטית למשיכה מינית לא נפוץ בשום שיח חוץ מכאן בפורום, לא אומרת שצריך להתעלם ממנו.
אני לא מוותרת על 'התואר' הטרו-מינית, פשוט כי יש לי משיכה מינית לגברים. רק שהיא מאוד נמוכה.
בנוסף, אני גם הטרו-רומנטית. ושם אני עם משיכה גבוה מאוד!
כשאני מעבירה הרצאות, אני נותנת את עצמי כדוגמא ומציירת כל קו בנפרד ואז רואים בבירור את הבדל הגדלים (מה שמייצג את העוצמה) בין הקו של המשיכה הרומנטית למשיכה המינית.
כבר הראתי לך את מערכת הצירים הזו - שכחת?

בנוסף, אם את מתעלמת מההפרדה בין רומנטיקה למיניות, מה תגידי למי שמרגיש משיכה מינית לבני מינו, אבל משיכה רומנטית לבני המין הנגדי?
איך תגדירי אותו??

אם הקהילה הבי-מינית תכיר בהבדל, היא תגלה שרבים ממנה חשים רק משיכה אחת לשני המינים (לפעמים היא מינית ולפעמים רומנטית) ואת המשיכה השניה רק כלפי מין אחד.
אני רואה את זה בהרצאות שאני מעבירה.
כאלה שהם בי מבינים שהם בעצם, נניח בי-רומנטים, אבל הטרו-מינים.
או כאלה שחשבו שהם רק הומו-מיני וגילו שהם גם בי-רומנטי.

וגאיה היא בי-רומנטית. יש הבדל. היא א-מינית, אז בכלל לא שייך להגיד שהיא בי-מינית. (אלה אם כן היא היתה אומרת שהיא בתחום הא-פור)

כל מי שהזכיר כאן נטייה מינית, הזכיר אותה בתחום הא-פור.

Apikachu L

New member
יש כל כך הרבה סוגים של מיניות וא-מיניות

צריך לזרוק את כל ההגדרות לפח כי אין מספיק מילים.

סוגים של מיניות וא-מיניות זה אותו הדבר.
הכל אותו הציר, רק נקודות שונות עליו.

ההגדרות נועדו לעזור לנו להבין את עצמנו - לא יותר מזה.

מי שרוצה יכול לזרוק כמובן הכל

Apikachu L

New member
כמובן

אבל זה עניין של מבט מכל כיוון.

לא לחלוטין ברור לי איך הגדרות יעזרו לנו להבין, כי אני תמיד מרגישה שהגדרות קצת מגבילות אותי (אני לא מתאימה לשום דבר!!!!11אחד!). אולי יש מי שזה עוזר לה.

לא היה יותר מאושר ממני כשגיליתי את ההגדרה של

א-מיניות.
ואני יודעת בוודאות שאני לא היחידה.
זה משהו שמשותף לרוב חברי הפורום כאן.

אז הנה הגדרה שעוזרת

הגדרה עוזרת למי שמרגיש שמשהו לא בסדר איתו ולא מבין ולא מוצא מילים להסביר את מה שהוא מרגיש.
בתחום המגדר למשל, אני גם לא 'נורמלית', אבל מעולם זה לא הפריע לי ולא הרגשתי צורך להגדיר את זה.
היום אני יודעת שמה שאני מרגישה זה כפי הנראה מה שמכונה ג'נדרלס (א-מגדרית, חסרת מגדר), אבל זה לא באמת שינה לי משהו בחיים או גרם לי לחפש עוד כמוני.

לכן אני אומרת שחשוב שיהיו הגדרות כי יש מי שזקוק להבנה הזו.
ועם זאת חשוב להבין שהגדרות נועדו כדי 'לסדר לנו את המחשבות בראש', להקל עלינו להבין את עצמנו ואת הסביבה, ולא יותר מזה.
אם הגדרה מגבילה מישהו - חבל. זו לא המטרה.
וחשוב לזכור שהגדרה עוסקת בעיקר בקצוות ושמעטים מאוד נמצאים שם.
לכן הגדרות הן בעיקר נקודות ייחוס.

Apikachu L

New member
אממ

אני לא א-מינית, אבל נורא נחמד פה. אני שוקלת להתנחל מפעם לפעם. זה תקין מבחינתכם?

orald

New member
אז ספציפית לפורום הזה אני אנסה לטרוח...

ולרשום את כל התת-הגדרות. ואיך אני אגדיר אדם הטרו-מיני והומו-רומנטי? ביסקסואל. ישנה משיכה לשני המינים, גם אם האחת או השנייה כוללת רק משיכה מינית או רומנטית.

במקרה שלי מדובר בפאנסקסואליות מלאה, דהיינו משיכה מינית ורומנטית לכל המגדרים. אני מודה שיש דברים שכן עשויים להפריע לי אישית, למרות שעוד לא יצא לי להתנסות ולראות, כגון א-נשים אינטרסקס ברמת איברי המין הראשוניים-חיצוניים(פין/פות).

למעלה