דו"ח שנתי למס ההכנסה

ע עמית

New member
דו"ח שנתי למס ההכנסה

יש לי שתי שאלות בנוגע להגשת דו"ח שנתי. ראשית, אני לא מוצא את האתר שדרכו אפשר להגיש את הדו"ח המקוון. שנית, אני עצמאי ושכיר. חלק מהשכר ששולם לי הוא שכר מרצים ושכר סופרים. שכר כזה לא משולם בתלוש משכורת. איך אני מדווח עליו בדו"ח השנתי? תודה

צוות Gov

New member
דוח שנתי למס הכנסה

עמית שלום רב, לגבי שאלתך הראשונה - למידע ולמעבר למילוי דוח מס הכנסה שנתי כפי שמופיע באתר רשות המיסים לישראל - לחץ כאן. לגבי שאלתך השנייה- להלן המידע המצויין במדריך הקלות ותאום מס של פורטל gov.il : איזה הכנסות חייבות בתיאום מס? קיימים שני מקרים עיקריים בהם תתבקשו לבצע תיאום מס עבור הכנסות משני מקורות או יותר, כלומר, לדווח למס הכנסה על ההכנסות כדי שינוכה מכם מס הכנסה בשיעורים מופחתים: 1. אם אתם שכירים המקבלים משכורת משני מקומות עבודה שונים ויותר או שבנוסף למשכורת אתם מקבלים גם תמיכה ממשלתית כגון: קצבת פרישה, קצבת ילדים או כל קצבה אחרת. 2. אם יש לכם הכנסה אחת קבועה ממשכורת או מקצבה ובנוסף קיבלתם במהלך שנת המס הכנסה נוספת, זמנית או חד פעמית. אם לא תערכו תיאום מס ינוכה מההכנסה הזמנית/חד פעמית מס מרבי בגובה 49%. ההכנסות הזמניות או החד-פעמיות שעבורן יש לבצע תיאום מס הן: משכורת שכר סופרים שכר מרצים שכר אמנים תשלום עבור שירותי משרד קצבת פרישה שכר עבור בוחנים (עצמאיים ולא שכירים) את תיאום המס באפשרותכם לבצע בעצמכם, על ידי המעביד, או על ידי מייצגים עצמאיים כגון רואה חשבון או יועץ מס. לבירורים נוספים מומלץ לפנות אל פקיד השומה הקרוב לאיזור מגוריך. בברכה, מירי

ע עמית

New member
השאלה היא איפה זה נכנס סדו"ח השנתי.

תודה מירי ברור לי ששכר סופרים ודומיו חייבים בתיאום מס. השאלה היא אחרת. איך זה מדווח במסגרת הדו"ח השנתי: הרי אין תלוש משכורת, אז לאיזו משבצת זה שייך? עמית.

צוות Gov

New member
דו"ח שנתי

עמית שלום, לידיעתך, פורטל gov.il אינו מטפל בנושאים ספציפיים של אזרחים עליהם אמונים משרדי הממשלה השונים, אלא רק מביא את המידע באופן מרוכז. יחד עם זאת, מבירור שערכתי מול רשות המיסים לישראל נמסר לי כי באפשרותך לציין שכר סופרים ומרצים בסעיף 158 בדו"ח. בברכה, מירי

ע עמית

New member
תודה

תודה רבה השאלה לא היתה אישית, אלא עקרונית, האם שכר סופרים ומרצים נחשב למשכורת לצורך הדו"ח השנתי. תודה על התשובה. היא עזרה לי מאוד.

למעלה