וזאת חצי הכוס המלאה
א. שעמום: נכון, רוב המורים לא יודעים ללמד מעניין. יש שתי דרכים להתגבר על הענין. הראשונה - לזכור שהשעמום הוא בגלל המורה ולא בגלל החומר ולהתעקש להנות מהחומר ולמצוא דרכים ללמוד אותו בצורה מעניינת. אני אספר בהקשר הזה שאני תמיד היתי נכשלת בתנ"ך ולא הבנתי מה רוצים ממני. עד שלקראת הבגרות נאלצתי לשנות את הציונים והחלטתי ללמוד לבד מספרים, ולא תאמינו, אבל זה היה מרתק. הדרך השניה להתגבר על הענין של השעמום זה לראות את זה בתור תרגיל סיבולת. הרבה פעמים בחיים אנחנו צריכים להתארגן מול דברים קשים או משעממים או מעצבנים, ולפתח תכונות של להסתכל אבל לא לראות, לשמוע אבל לא להקשיב יכול מאוד לעזור בהמשך
. ואני רצינית ! ב. יחס. יחס זה בעיה קשה. רוב המורים דורשים משמעת וצועקים בלי סוף משתי סיבות, האחת היא שאחרת התלמידים יכנסו בהם ולא יתנו להם ללמד, והשניה היא שהם כבר שחוקים ועייפים ממלחמות של שנים בתלמידים. המשפט "יחס גורר יחס" לצערי, בדרך כלל, נכון. מצד שני, הבעיה הזאת מאוד שכיחה בחיים. קורה המון שצריך לגייס סבלנות מול חרא של יחס, זה קורה בצבא וקורה בעבודה וקורה עם ההורים וקורה עם הבן זוג, בכל מקום קורה שמסיבות לא צודקות (או כן, זה לא חשוב) אנחנו נתקלים ביחס מחפיר וצריכים איכשהו להתמודד עם זה. מה כלומר להתמודד ? כלומר, להוציא את המרב בשביל עצמנו כשאנחנו עומדים מול יחס נוראי. אז הנה שיעור חשוב בחיים: איך תוציאי בכל זאת את המרב מעצמך ותלמדי ותתפתחי וגם תוציאי ציונים טובים ותנצלי את הזמן וגם חברתית והכל, כשעומדות מולך מפלצות של חרא יחס. זה לא קל. אבל אם תצליחי, הרווחת את השיעור הכי חשוב אולי בבית הספר. ג. צביעות ושקרים. זה בדיוק אותו דבר כמו הסעיף הקודם. זה קורה המון בחיים, זה שיעור מאוד חשוב ומאוד קשה, אם תלמדי אותו - עשית את שלך. כמו שאת רואה, הלימודים בבית הספר לא מתרכזים גם בחומר, יש בבית הספר גם הרבה חינוך
. העולם הרבה פעמים הוא עולם קשה. הרבה בוסים הם מגעילים ונצלנים וצבועים ושקרנים, שמעתי לא פעם על אנשים שחבריהם לעבודה השמיצו אותם עד כדי פיטורים, הדברים האלה קיימים בהרבה מקומות (ולא בכולם כמובן). ולכן ללמוד להתמודד אתם זה חשוב. בבית הספר, אל תשכחי זה יותר קל ! ולמה ? כי מבית הספר אפשר להבריז. כי אם לא תצליחי בלימודים לא יקרה כלום. כי יש שם עוד אנשים שמתמודדים עם אותן הבעיות בדיוק. כי יש לזה דד ליין. מתישהו זה נגמר. כל היתרונות האלו לא קיימים בעולם העבודה והצבא. ולסיום, הדגשה אחרונה: כל מה שכתבתי זה דברים שאני באמת מאמינה בהם ולא דאחקות אם יש למישהו ספק. שיר: נשימה עמוקה ! שנה טובה ! ובהצלחה ! תמשיכי לשתף אותנו