דו"ח מצב

דו"ח מצב

הרגע חזרתי מהכלא. הם ביטלו את כל הסיכומים שסיכמתי איתם בשנה שעברה כאילו הם לא היו. אין לי כוח אליהם. הם שיקרו לי רימו אותי ושמו לי מערכת של עד 3 בצהריים חמישה ימים בשבוע. אין לי מושג אם אני ממשיכה ומה אני הולכת לעשות עכשיו. רק שיהיה לכם מושג איך מקום שאמור להוציא ממך בנאדם משקר לך במצח נחושה. אם עד עכשיו שנאתי את בי"ס היום אני יותר.

ליטן יעלי ושאר תלמידי הפורום

המון המון הצלחה בשנה הזאת, אני מקווה שהיה לכם יום טוב יותר משלי.

עטרה ב ט

New member
שירונת

אולי זה נשמע לך רע (ולא לשכוח שנהייתי דודה ממש לאחרונה והתפקיד מחייב
), אבל אולי זה יעזור אם תזכרי, שבסך הכל, כל הענין הזה של בית ספר, הוא בעצם לטובתך. למרות שזה נראה לא ככה. יש לי הצעה: תעשי לנו רשימה של כל הדברים שאת הכי שונאת בבית הספר, ואנחנו ננסה לגלות איך הם עובדים לטובתך (מה שנקרא, חצי הכוס המלאה). הולך ?

shonshon5

New member
אני מצדד מוסיף ומחזק את עטרה ../images/Emo48.gif

הרעיון להכין רשימה כזו אכן עשוי להביא לתפנית חיובית בגישתך למוסד החינוכי הידוע בכינויו בי"ס מקיף, ולהשפעות הגומלין בינו לבינך. וכל זאת מבלי לגרוע כהוא זה מחובתו של כל מי שמבטיח משהו, שגם יקיים את הבטחתו. על אחת כמה וכמה - מוסד המתיימר לחנך. הבטחות - צריך לקיים. אבי, בשם הילדים של חורף, שנת 73´.

yelly

New member
היי שיר

תראי.. אני עדיין לא קיבלתי את המערכת שלי כי הביתספר שלנו שובת בהכל מקרה תודה ואני משתתפת בצערך!! יום טוב, יעל

יומן מסע

א. שיעמום בשיעורים- השיעורים משעממים בצורה מפחידה, והרבה מורים אפילו לא משתדלים לעניין אותנו בחומר. ב. יחס - הרבה מורים מתייחסים אלינו כמו אל כלבים, צועקים עלינו גם כשהכיתה שקטה, ועכשיו כשעברתי לתיכון (שלא שובת בגלל שכל המורים בהיסתדרות) זה יותר מורגש כאילו שאנחנו לא בני אדם. ג. צביעות ולטאטא מתחת לשטיח- הבי"ס מושלם כשיש הורים בסביבה, מתחשבים בך, עוזרים לך. וברגע שהם יוצאים מהשער הכל משתנה אתה מגלה שהכל שקרים. ככה לא נראה מוסד שאמור להוציא אותך בנאדם טוב. אני חייבת לציין שלא כולם כאלה יש כמה צדיקים בסדום (לא יותר מחמישה מתוך 100) . יש מורה אחד שלימד אותי בשנה שעברה (מורה למחשבים) שאם היו עוד כמה כאלה לא רק שהייתי ממשיכה אלא הייתי נשארת עוד כמה שנים.

עטרה ב ט

New member
וזאת חצי הכוס המלאה

א. שעמום: נכון, רוב המורים לא יודעים ללמד מעניין. יש שתי דרכים להתגבר על הענין. הראשונה - לזכור שהשעמום הוא בגלל המורה ולא בגלל החומר ולהתעקש להנות מהחומר ולמצוא דרכים ללמוד אותו בצורה מעניינת. אני אספר בהקשר הזה שאני תמיד היתי נכשלת בתנ"ך ולא הבנתי מה רוצים ממני. עד שלקראת הבגרות נאלצתי לשנות את הציונים והחלטתי ללמוד לבד מספרים, ולא תאמינו, אבל זה היה מרתק. הדרך השניה להתגבר על הענין של השעמום זה לראות את זה בתור תרגיל סיבולת. הרבה פעמים בחיים אנחנו צריכים להתארגן מול דברים קשים או משעממים או מעצבנים, ולפתח תכונות של להסתכל אבל לא לראות, לשמוע אבל לא להקשיב יכול מאוד לעזור בהמשך
. ואני רצינית ! ב. יחס. יחס זה בעיה קשה. רוב המורים דורשים משמעת וצועקים בלי סוף משתי סיבות, האחת היא שאחרת התלמידים יכנסו בהם ולא יתנו להם ללמד, והשניה היא שהם כבר שחוקים ועייפים ממלחמות של שנים בתלמידים. המשפט "יחס גורר יחס" לצערי, בדרך כלל, נכון. מצד שני, הבעיה הזאת מאוד שכיחה בחיים. קורה המון שצריך לגייס סבלנות מול חרא של יחס, זה קורה בצבא וקורה בעבודה וקורה עם ההורים וקורה עם הבן זוג, בכל מקום קורה שמסיבות לא צודקות (או כן, זה לא חשוב) אנחנו נתקלים ביחס מחפיר וצריכים איכשהו להתמודד עם זה. מה כלומר להתמודד ? כלומר, להוציא את המרב בשביל עצמנו כשאנחנו עומדים מול יחס נוראי. אז הנה שיעור חשוב בחיים: איך תוציאי בכל זאת את המרב מעצמך ותלמדי ותתפתחי וגם תוציאי ציונים טובים ותנצלי את הזמן וגם חברתית והכל, כשעומדות מולך מפלצות של חרא יחס. זה לא קל. אבל אם תצליחי, הרווחת את השיעור הכי חשוב אולי בבית הספר. ג. צביעות ושקרים. זה בדיוק אותו דבר כמו הסעיף הקודם. זה קורה המון בחיים, זה שיעור מאוד חשוב ומאוד קשה, אם תלמדי אותו - עשית את שלך. כמו שאת רואה, הלימודים בבית הספר לא מתרכזים גם בחומר, יש בבית הספר גם הרבה חינוך
. העולם הרבה פעמים הוא עולם קשה. הרבה בוסים הם מגעילים ונצלנים וצבועים ושקרנים, שמעתי לא פעם על אנשים שחבריהם לעבודה השמיצו אותם עד כדי פיטורים, הדברים האלה קיימים בהרבה מקומות (ולא בכולם כמובן). ולכן ללמוד להתמודד אתם זה חשוב. בבית הספר, אל תשכחי זה יותר קל ! ולמה ? כי מבית הספר אפשר להבריז. כי אם לא תצליחי בלימודים לא יקרה כלום. כי יש שם עוד אנשים שמתמודדים עם אותן הבעיות בדיוק. כי יש לזה דד ליין. מתישהו זה נגמר. כל היתרונות האלו לא קיימים בעולם העבודה והצבא. ולסיום, הדגשה אחרונה: כל מה שכתבתי זה דברים שאני באמת מאמינה בהם ולא דאחקות אם יש למישהו ספק. שיר: נשימה עמוקה ! שנה טובה ! ובהצלחה ! תמשיכי לשתף אותנו

../images/Emo23.gif שנה טובה לכולם

אני משתדלת לחשוב על הכוס המלאה. אני מנסה להאמין במה שאת אומרת, אני מבטיחה להשתדל להאמין. אבל איך אפשר ללמוד כשאת יושבת בכיתה ושם המורה מתייחסת אליך בצורה שאם היית כלב היו מעבירים אותך לצער בעלי חיים, וכשאת מסתכלת החוצה את רואה את המצודה, את כל הנוף של צפת ואת יודעת שברגע שתצאי החוצה הכל יחייך אלייך, הפרחים העצים (אפילו שסתיו) גם האנשים בצפת בסך הכל מאוד חייכנים ונחמדים, ואת אומרת קיבינימט הכל אני רוצה להיות איפה שטוב לי, האנשים האלה מקבלים כסף בשביל ללמד אותי, בכל מקום עבודה אחר היו מפטרים אותם. ואחר כך את מעיפה מבט לחברים שלך את רואה את ההשפלה שהם עוברים ושותקים (וקצת מקנאת שיש להם כזה כוח ואומץ), ונזכרת שיש גם אנשים טובים בבי"ס. אני אנסה להאחז בזה.

yelly

New member
בית ספר..

טוב אממ. לי היה היום היום הראשון בבית ספר אז רוצים חוויות, אז הינה (וזה גם אם אתם לא רוצים
) מחנכת- היא פשוט טובה, והכיתה שלי כבר ביקשה אותה בסוף השנה שעברה אחרי שהמחנכת הקודמת שלנו שנאה אותנו וביקשה לא ללמד אותנו עוד שנה. מערכת- מעולה! שום דבר לא נתקל לי עם השחייה וזה כבר טוב, לא יהיה קל אבל אתסדר בכל מקרה! בגרויות- יש לי השנה במתמטיקה וסוציולוגיה מיקום- מסריח ביותר בבניין של החטיבת ביניים ועוד בסוף שלו!! סה"כ, יהיה טוב, השנה אני הולכת להצליח ובגדול שנה טובה ומתוקה, תחלמו- חלומות הם טעם החיים יעל

עטרה ב ט

New member
אנשים שבכל מקום אחר היו מפטרים אותם

באמת נמצאים בהמוניהם במע´ החינוך, אבל הם נמצאים גם בעוד כל מיני מקומות ומצליחים להשמיץ אחרים כך שבסוף לא מפטרים אותם אלא את האחרים. שיר, החיים קשים, ומה שאת רואה בבית הספר הוא בבואה של העולם שלנו. אז באמת בסופי שבוע כדאי לצאת לטיולים
ואם כבר סתיו אצלכם זה כבר משהו מצוין
. תגידי, מה מלמדים אותם חמישה מורים שווים ?

shonshon5

New member
עטרה - הגורו הרשמית שלי! ../images/Emo9.gif

כל מילה - זהב! כל משפט - אבן יקרה! כל המסה - פנינה! ככה זה, שיר: ביה"ס הוא מיקרוקוסמוס של האחרכך שתתקלי בו בעוד פיפס קטן של זמן.. חוצמיזה, אני מכיר כמה מורים טובים באמת בבית הספר שלך. במיוחד אחת שגם אופה עוגות מדהימות... יאללה, ביי!

אוקי

היו השתפר בבי"ס (בין השאר בגלל שלא נכנסתי לשיעורים). ובנוגע לשאלתך המורים השווים נמצאים בחטיבה שעזבתי והם : המורה למחשבים, שהוא לא רק המורה שלי אלא גם ממש חבר טוב שלי. המנהל לשעבר, שהוא מורה טוב ובנאדם נחמד (כשהוא לא מעלה לי ת´קריזה). המחנך שלי לשעבר, שהוא גם בנאדם נחמד למרות שלא למדתי איתו הרבה. חוץ מזה יש עוד שתיים שאומרים שהן טובות ואני פחות מכירה אותם. ואם שמתם לב אז כן רוב האנשים ברשימה שלי הם גברים בתוך משרד החינוך שהוא קצת פחות גברי. אז שמתי לב למשהו שלא רק אני חושבת אותו, רוב הגברים שהולכים למשרד החינוך הולכים מתוך אידיאולוגיה . זה לא שאין מורים גברים חראות (יש ואני מכירה לא מעט) ולא שאין מורות טובות (ביסודי היו לי המון), אבל בבי"ס הלא שפוי שלי ככה לפחות אני מרגישה בלי להכליל את כל העולם.

עטרה ב ט

New member
יש גם גברים שהולכים מתוך חוסר ברירה

בתיכון איפה שאת עכשיו, יש מורים/ות שווים/ות ?

לא

ממש לא.המורים בתיכון כולם מגברים. עכשיו אני שומעת ת´דיסק של אינשטיין וקלפטר "יושב על הגדר" מומלץ בחום!!!! "אני יכול עכשיו לצעוק הרי זה לא נגד החוק יכול לקרוא שוב לעזרה. מצד שני יכול לזכור אותו אומר לה תראי אור בקצה המנהרה." לפעמים כשמקשיבים לשירים יפים ואופטימים, הם כל כך תורמים למצב רוח שלך שהכל הכל הכל נמחק ונכנס לפרופורציות. הם (בבי"ס) רוצים לשקר לי שישקרו. אני אישן טוב בלילה כל עוד אני שלמה עם עצמי. אם אני מסוגלת אני אצליח גם בגיל 200 , בלי לשים על אף אחד. אם אני ארגיש כמו שהרגשתי בשבוע שעבר אני לא אשאר, אף אחד לא שווה שאני אתמוטט נפשית או פיזית בגללו. אבל יש אנשים שעוזרים לי עכשיו ואני מקווה שאחרי החגים אני אראה אותו, את האור בקצה המנהרה של שלמה.

ליטן א

New member
שיר - הבהרה קטנה..

השיר שציינת, הוא של שלמה ארצי "אור בקצה המנהרה".... השיר של איינשטיין+קלפטר, הולך ככה: "יושב על הגדר רגל פה רגל שם יושב על הגדר משקיף על העולם.." אומרים שזה שיר על חיל הנדסה, שצריך להתעסק עם כל הפצצות... רגל פה רגל שם (אחרי הפיצוץ)... עזבו, בדיחה שחורה..

האור בקצה המנהרה

בתור מומחית בנושא שלמה ארצי (טוב לפחות במשהו) אני יודעת שזה האור בקצה המנהרה מתוך שניים. מסכן החייל מחיל ההנדסה. ולגבי הבי"ס, המורה שלי למחשבים שדיברתי רבות בשיבחו, עזר לי וסידר את הכל . הוא הסביר להם שזה או ההסכם או שאני הולכת הבייתה ומורידה להם את ממוצע הבגרויות (הדבר הכי חשוב בבי"ס תיכון). כרגע אני לומדת כמו שסוכם אבל דרך המחשב בבי"ס. כל כך התלהבתי והערכתי את הצעד שלו (של המורה למחשבים) שהחברים שלי היו בטוחים שהתאהבתי בו , הם ירדו מזה כי הוא יכול להיות אבא שלי, אבל זה רק אומר שלפעמים בנאדם אחד יכול להחזיר לך ת´חיוך הדבילי לפרצוף ולגרום לך לראות ת´אור בקצה הבגרות.

למעלה