דו"ח מיוחד

איליה.

New member
דו"ח מיוחד

עכשיו חזרתי מתל אביב ורמת גן. הפורום הזה ממש השפיע עליי, כי הפעם הקדשתי הרבה יותר תשומת לב לגורדי השחקים מאשר בפעמים הקודמות. הבניין הכי מדהים בארץ הוא שער העיר רמת גן. כשעומדים מול הכניסה לגני התערוכה ומסתכלים דרומה, העצים של פארק הירקון מסתירים לגמרי את כל מרכז ת"א-ר"ג, והבניין היחיד שרואים מעבר לעצים זה שער העיר. ולא סתם רואים, אלא הוא בולט לפחות ב-15 קומות. מקרוב שער העיר ר"ג נראה עוד יותר מרשים. בכלל, מאד אהבתי את כל איזור הבורסה. יש בו הרבה מה לראות והרבה זוויות צילום מעניינות. מה דעתכם על השם "לה דפאנס הקטנה" בשביל האיזור הזה? כי הבניינים נמצאים על לוח בטון גדול שמיועד להולכי רגל ואפילו יש רחוב שעובר מתחת. שני הבניינים שעליהם הספרות 1 ו-2 - אלה מגדלי התאומים המפורסמים? ולמה על מגדל פז כתוב "מגדלי פז" ברבים והסיפרה 1? האם התכוונו לבנות עוד אחד ובסוף ויתרו, או שיש עוד אחד מאחוריו שלא ראיתי? וציון דרך נוסף הוא מגדלי עזריאלי המדהימים, שמה שלא יגידו עליהם, זה הדבר הכי יפה בתל אביב. כשמסתכלים על המגדל המשולש מלמטה, מדרך בגין, הוא נראה כמו תמונה. השורות האינסופיות של הריבועים הלבנים, זה נראה כל כך לא אמיתי כאלו שלקחו אותו מתוך סרט מצויר. הקניון מתוכנן בצורה מושלמת. יש בו הרבה מעליות והן נמצאות בדיוק במקומות הנכונים (ע"ע התחנה המרכזית ת"א, הגרנד-קניון), אי אפשר ללכת בו לאיבוד (ע"ע התחנה המרכזית, דיזנגוף סנטר) וקל למצוא בו את השרותים (ע"ע קניון חיפה). וליאור - עליתי לקומה השלישית וראיתי את כל המקומות שצילמת מהם. אם במצלמה האנלוגית שלי ייצאו תמונות טובות, אני אסרוק אותן ואעלה לפורום. אה, ומשהו שלא הצלחתי למצוא. הסיטי טאוור, זה מסדרת הטלויזיה. איפה הוא נמצא לעזאזל?

oh-da

New member
בקשר לסיטי טאוור...

הבניין די בולט לדעתי, הוא ממש קרוב לתחנת הרכבת מרכז... תכנס לתמונה השניה בשרשור של kyle, הוא השמאלי ביותר...

איליה.

New member
אהה, אוקיי.

לא ידעתי שקוראים לו ככה. הוא באמת מאד בולט, ואת הכיפה המשולשת שלו רואים מכל מקום. כנראה שהפירמידה הזאת שיש לו על הגג היא זו שהופכת אותו למזוהה.

איליה.

New member
אז בעצם המלה סיטי...

גם בסיטי-טאוור מתייחסת לרמת-גן-סיטי ולא לתל-אביב-סיטי
ממש כמו שער העיר. יוצא שרמת גן היא יותר סיטי מתל אביב, כי יש בה יותר בניינים ששמם מפאר אותה בתור סיטי, מאשר בתל אביב.

oren*

New member
בגבעתיים יהיה פרוייקט גדול שנקרא

"הסיטי" והוא ימוקם מול הבורסה אבל בשטחה המוניציפלי של גבעתיים - מה נעשה אז?

DerBleistift

New member
ה"סיטי" הוא כינוי ללב העסקים של

עיר כזו או אחרת. לר"ג יש סיטי(כמובן), וייתכן שיום יבוא וגם לגבעתיים תהיה סיטי. רק לת"א אין "סיטי" מובהק, הכל מפוזר על פני כל העיר. אולי פרוייקט דרום הקריה ייקרא יום אחד ה"סיטי של ת"א".

SkyscraperMan

New member
הממ...

לר"ג כמובן יש סיטי, מאוד מפואר וגדול, עם כל המגדלים שממורכזים במקום אחד עכשיו לת"א יש סיטי, שזה נקרא שדרות רוטשילד בעיקרון דרום הקריה נקרא מרכז העסקים הראשי של ת"א (זה מה שהבנתי, תקנו אותי אם זה לא נכון) לגבעתיים מתוכנן להיות אזור הסיטי, לפי סס"ק יש שני מגדלים גבוהים שם שבבנייה, יש אולי עוד פרטים? אגב, לא קשור למה שכתבתי, בבני ברק דוקא יש הרגשה שהם רצים לתפוס את המקום השלישי בחשיבותו בג"ש, יש להם את מחלף גהה, לידו מתוכננים מגדלים, כמו מגדל בן 190 מטר ו43 קומות (כך קראתי בגלובס), ועוד 3 מגדלים מאוד גבוהים שכתוב אליהם בסס"ק, אז מה אתם אומרים?

DerBleistift

New member
זה לא ייקרה...

בשל השליטה החזקה של הדתיים בערייה, הם מערימים כל מני קשיים. לדוגמה, בלתי ייתכנו בעיר גורדי שחקים למגורים מאחר ובבניין מגורדים בן 29 קומות, בלתי אפשרי שהמעליות יהיו מעליות שבת. יש עוד כמה קשיים שהם מערימים. למרות שעקרונית, את הצודק. יש להם שאיפה... נראה מה הזמן יאמר.

Sפיידי

New member
זה נכון

זה שהבניינים ברמת גן גם הסיטי גייט וגם הסיטי טוור והבורסה והכול אבל שים לב שהסיטי גייט "פונה" לת"א ככה שהרבה אנשים מחשיבים אותו לת"א גם הסיטי טטור איכשהו פונה לת"א כי כשנוסעים שם על הכביש המהיר ההוא לצפון הארץ (שחכתי איך קוראים לו) אז רואים את הסיטי גייט פונה אליך כאילו אתה בת"א והוא פונה אליך ובכלל שנוסעים על איילון זה מאוד כיף! רואים את כל הגש"ים מכל הכיוונים זה נורא מגניב כל כמה דקות יש עוד גורד שחקים ועוד אחד ועוד אחד... רק אם הייתה לי מצלמה דיגיטלית...

ענבל30

New member
הנסיעה באיילון הזכירה לי

סיור מודרך בנושא האדריכלות שעשיתי בנהר שיקגו בעיר שיקגו המדהימה. יש לי תמונות מקסימות מהסיור הזה, בהזדמנות אעלה אותן לפה. הבניינים של שיקגו מדהימים בעיני - יש שם כל כך הרבה אדריכלות יפה, שהסתובבתי רוב הזמן עם הראש בעננים

DerBleistift

New member
חחח... ../images/Emo6.gif

ההשוואה הישנה בין ת"א לשיקאגו.
קצת לא במקום.

ענבל30

New member
טוב, בהחלט נסחפתי ../images/Emo9.gif

התכונתי יותר לסיטואציה של סיור מודרך בין גורדי שחקים, לא לתחושה הסביבתית - שבזה עדיין אין מה להשוות בין שיקגו לתל אביב. לתל אביב יש קסם משלה... אבל עדיין את את העוצמה שבערים הגדולות בארה"ב.

איליה.

New member
שער העיר פונה לתל אביב...

ובאותה מידה אתה יכול להגיד שעזריאלי פונה לרמת גן. ברור שהסיטי של רמת גן נמצא על גבול תל אביב, וברור שתל אביב היא עיר יותר מוכרת בעולם מאשר רמת גן (תשאל אדם ממוצע והוא בכלל לא יידע שרמת גן היא עיר כל כך חשובה מבחינת גורדי השחקים שלה), אבל עדיין הבניינים האלה נמצאים ברמת גן.

DerBleistift

New member
אני מאושר לשמוע שהרבה

מכם נהנים מהפורום ונותנים לו להעשיר את הידע שלכם בגורדי שחקים בארץ(ובעולם), ובארכיטקטורה. מצויין!
ראשית, לגבי שער העיר. ידוע שאני אוהב את הבניין ומוצא אותו מאד מעניין מבחינות רבות. עם זאת, לא הייתי מגדיר אותו כגורד שחקים המדהים בארץ. למעשה, מלבד גובהו הכביר והתמיר, מגדלי עזריאלי, הפרזידנט(של אותם ארכיטקטים), הסיטי טאוור ואחרים עשויים טוב ממנו. בעייתי העיקרית עם הבניין היא ה FACADE הבעייתי: פרופיל חלונות קיר המסך הבולט, הפסים האנכיים בעלי הטקסטורה הנוראית ועוד כמה נקודות תורפה בבניין. אכן, בעבר כבר דנו בפורום על השוני והדמיון בין אזור הבורסה הקטן שלנו למתחם לה-דפאנס העצום בפריז.
אכן, התאומים בעלי הספרות 1 ו 2, וממוקמים מזרחית למתחם הבורסה. מגדלי פז... שאלה טובה שגם אני תוהה לגביה. עם זאת, מעולם לא שמתי לב שיש עליו גם ספרה. ייתכן אם כן כי היה מתוכן מגדל נוסף שמעולם לא יצא אל הפועל, או אולי בנוי לידו איזה "דרדס" והוא מגדל פז 2. הכל ייתכן.
מגדלי עזריאלי הם כמובן נפלאים. נכון מאד!
והסיטי טאוור? קצה בעל "פירמידה". אי אפשר לפספס. שמו המלא, "שרתון סיטי טאוור".

למעלה