דו"ח העוני ובריאות.

אנטוליו

New member
דו"ח העוני ובריאות.

בעקבות פרסום דו"ח העוני היום שמעתי ברדיו מרואין שהתבכיין על כך שאין באפשרותו לקנות ולאכול בשר. אם כך פני הדברים, אז אולי זה בכלל טוב שקיים העוני: יהיו יותר אנשים בריאים בעולם, כי הבשר גם לא בריא, ואכילתו גם לא מוסרית במיוחד בגלל הסבל הנוראי שנגרם לבע"ח. קראתי שבמלחמת העולם האחרונה הרבה חולים אף הבריאו בגלל שלא אכלו בשר ובכלל אכלו בצמצום, כי זלילת יתר אף גרועה ומסוכנת יותר מהתת-תזונה. וחוץ מזה, למה אנשים עניים עושים הרבה ילדים בלי חשבון ובלי מחשבה, ואף אחד לא מעיר להם על כך?

הערה מטופשת

שלא מוסיפה הרבה כבוד לתנועת הצמחונים. אדם שלא יכול להרשות לעצמו לקנות מזון, זקוק לסיוע, ולא לביקורת על השקפת עולמו. קרוב לוודאי, שאם הוא "מתבכיין" על שאינו יכול לקנות בשר, הוא גם לא יכול לקנות תחליפי בשר, לחם, פירות וירקות. מן הראוי שנתייחס בצורה הולמת וננסה למצוא פתרונות לכל יצור חי שנתון במצוקה כלשהי.

אנטוליו

New member
אני מסכים איתך: הערתך באמת מטופשת!

אתם ב"מרץ" צבועים בריבוע. אתם טוענים שאתם נלחמים למען הצדק החברתי, אך כשאני מעז לומר שהסיבה הראשית לעוני היא ריבוי הילדים - אתם מגלגלים עיניכם שמיימה ומגנים בדמגוגיה שלכם את הממשלה על שהיא לא מגדילה עוד יותר את הקצבאות לטפילים, קרי מטילה מסים חדשים על העובדים. וכמובן, אני שאומר את האמת - אשם!

קרא שוב את הערתי

התייחסתי לקישור האומלל שעשית בין צמחונות לעוני, לא התייחסתי כלל להערה שהוספת בסוף ההודעה, בדבר קצבאות וריבוי ילדים. יש קשר בין מדיניות מתן הקצבאות והעוני, יש לה מדיניות הזאת יתרונות ויש לה חסרונות. יש לי דעות גם בעניין הזה, אבל לא התייחסתי לשאלה הזאת. אני לא יודע איך אתה מגדיר "טפילים", ואני לא יודע מנין אתה שואב את הרעיון שמרצ תומכת באופן עקבי וישיר בהעלאת קצבאות הילדים.

אנטוליו

New member
אחת הסיבות שאינני תומך במרץ

זאת מצעכם החברתית שתומכת בכל מיני טפילים שחיים על חשבון המדינה, קרי משלם המסים, ובכך פוגעת באנשים עובדים ישרי הדרך.

חבל שאתה מתחמק מההערה הראשונה שלי

כפעיל זב"ח, מפריע לי מאוד שאתה מקשר אוכלוסייה נפלאה של אנשים, שרצונם כל כולו נובע מטוב לב ומסולידאריות כלפי סבלו של האחר, לתמיכה רעיונית בקיום מצב של פערים חברתיים בלתי נסבלים, ומעמד תחתון שידו אינה משגת למזון. חשוב שהקוראים יבינו, שאינך מייצג בקביעה הנמהרת הזו את פעילי זכויות בעלי החיים, פעילים טובי לב עם מטרות צודקות ונכונות.

אנטוליו אינו פעיל לזכויות בעלי-חיים

וחבל שאתה מכנה אותו כך, ונותן לו יותר מהכבוד המגיע לו. אנטוליו מעולם לא השתייך לשום ארגון לזכויות בעלי-חיים ומעולם לא לקח חלק בשום פעילות לזכויות בעלי-חיים. הקשר שלו לתנועה לזכויות בעלי-חיים מסתכם בכך שהוא שורץ בפורום זכויות בעלי-חיים ומתלונן בפני אנשים שכן פועלים לזכויות בעלי-חיים על כך שהם לא משקיעים יותר זמן ומשאבים בקידום האג'נדה הגזענית, הקפיטליסטית ושונאת-האדם שלו, במקום לבזבז אותו על פעילות לזכויות בעלי-חיים.

אנטוליו

New member
אתה לא הצבוע הראשון שאני נתקל כאן:

מתהדר בסיסמה: ""השנאה לא יכולה לגבור בכוחה על השנאה; רק האהבה יכולה לעשות את זה" - ועושה בדיוק את ההפך, לפחות כלפי! מי שמך לקבוע אם אני פועל או לא פועל, ולמען איזו מטרה? אני אמרתי לך משהו עד עכשיו? אני רואה את תפקידי בחשיפה של הטמטום, הרוע והצביעות אשר בבני אדם, וכנראה שאני קצת מצליח בכך אם אני מרגיז אנשים כמוך!

eman70

New member
אתה מתכוון שאתה מסתכל במראה?

בשביל זה אתה לא צריך פורום.

אנטוליו

New member
כן, אך אנשים כמוך כן צריכים להביט

מפעם לפעם דרכי על עצמם. אני המראה שלך!

adecto

New member
סוף סוף אמרת משהו לכם

ולא אנטישמי... מי שלא רוצה להיות עני שיחשוב טוב לפני שהוא מביא ילדים שיחשוב אם בכלל הוא יכול להרשות לעצמו לכלכל את עצמו בכבוד ואז שיחשוב אם הוא מסוגל להביא ילדים זה הדפקט בארץ לצערי כל אחד פה חושב שהוא מלך העולם אנשים עשירים לא מביאים כמות כזאת של ילדים אז עניים? למה לדפוק לילד את החיים? קודם כל תעזור לעצמך אחר כך שהמדינה תעזור לך

adecto

New member
אגב דווקא במרצ

תמכו לאורך כל הדרך במאבק למען הבטלה של הפרמיטיבית הראשית ויקי כונפה מה יש להם להגיד עכשיו? אולי-תחשבו לפני שאתם מביאים ילדים?

הלאה המתבכיינים

אנשים עניים עושים הרבה ילדים בין השאר כי זוהי הבחירה הרציונלית ביותר בכלכלת עולם שלישי. כאשר אדם עני בעולם השלישי (בומביי, רהט, ניירובי, נתיבות..) יודע שאין לו כל מינימום מובטח של קיום בכבוד עליו להקים לעצמו את רשת הבטחון הסוציאלי שלו. בישראל, למשל, עובד קבלן שעמל שעות ארוכות וקשות עבור שכר מינימום ללא זכויות פנסיה יעשה טוב עם יביא לעולם 12 ילדים: כך אולי יהיה מי שידאג לו בזקנתו. המדינה, באמצעות ממשלתה, מקימה בתי ספר שאינם מאפשרים לבוגריהם פרנסה בכבוד ואז אותה ממשלה מייבבת על "טפילים".

אנטוליו

New member
שום בחירה רציונלית!

אנשים שעושים הרבה ילדים רחוקים מאוד מלהיות רציונליים. להיפך, הם פרימיטיבים לרוב וכוח שיפוטם הוא בדיוק כמו של בע"ח שלא דואגים לעתיד וחושבים שהחברה או המדינה חייבות לדאוג להם. לא ביטחון ולא בטיח! לדעתי, לא רק שצריך לבטל את קצבאות הילדים, אלא אף להטיל קנסות על כל מי שמביא יותר משני ילדים!

eyeCoof

New member
אתה אדם מעניין, to say the least.

eyeCoof

New member
אני חושב שאתה פרובוקטור בשקל.

או כפי שציינתי בגוף ההודעה הראשונה:
.

למעלה