דו חוגי

אנגלי1

New member
דו חוגי

אני רוצה להבין כמה דברים בסיסים: 1.באוניברסיטת בר אילן התקשרתי ואמרו לי שאין דבר כזה תואר דו חוגי במשפטים, היא אמרה שאנשים משלבים עצמאית קורסים במנהל עסקים וצריך שהכל יהיה ב3.5 שנים. מה זה בדיוק המסלול הזה מישהו יכול לפרט? 2. עד כמה קשה באוני' העברית המסלול של משפטים מנהל עסקים והאם הוא הכרחי ובמה הוא מקדם? 3. עד כמה יוקרתית אוניברסיטת בר אילן והיכן היתם מדרגים אותה. ובכללי מה ההתרשמות מהלימודים שמה.

nagasaki2004

New member
שאלה ששכחת לשאול

בהנחה שאינך דתי, ואולי גם אם אתה דתי, היא עד כמה האופי הדתי של בר-אילן מורגש? בזמנו, כך שמעתי, הסטודנטים היו חייבים לחבוש כיפה. היום, כך הבנתי, אולי לא חייבים ללבוש כיפה, אבל יש חובה לקחת קורסים (כמה קורסים?) ביהדות, והאוכלוסיה שלומדת שם - סניף של בני-עקיבא.

הוא סמי מורגש../images/Emo3.gif

ממה שהבנתי- כיפה חובה רק לחבוש בקורסי יהדות (אם אני לא טועה), החובה של קורסי היהדות היא בערך 6-8 לתואר, לא זוכרת במדויק, מה שהבנתי זה בערך מוסיף עוד 2 לשנה, ואגב יש כאלה שקשורים לדת ממש (כלומר בנוגע לתנ"ך, מסורת וכו') אבל יש כאלה שקשורים לציונות, קק"ל וכו' לפחות בנוגע למשפטים- יש הרבה חילונים שהולכים ללמוד שם לאו דווקא מסיבות דתיות אלא כי מדובר באוניברסיטה ברמה טובה ללימודי משפטים..

nagasaki2004

New member
מזעזע

אני חייב לומר שהחובה לחבוש כיפה, שאני בתמימותי חשבתי שהיא כבר מזמן בוטלה, צורמת מאוד. האם נשים חייבות לחבוש כיסוי ראש? וסטודנטים מוסלמים חייבים לשים כאפייה? איך עוד לא קם סטודנט זריז למשפטים והגיש עתירה לבג"ץ בעניין
?

כיסוי ראש בלי קשר זו חובה שחלה רק על אישה

נשואה אם אני לא טועה (לא בקיאה בנושא) ולכן מן הסתם אי אפשר לחייב סתם. מי שלא נראה לו האספקט הדתי במקום רשאי ללמוד בכל מקום אחר.

lala182

New member
כמה הגזמות!!! והנה כמה הבהרות....

בתור סטודנטית למשפטים בבר אילן (שהיא במקרה גם חילונית) תנו לי להבהיר כמה דברים- 1. כמו שכבר תיקנו לעומת כל הסטונדטים האחרים, במשפטים לוקחים רק 3 קורסים שזה אומר שעתיים בשנה במשך 3 שנים של יהדות. עד עכשיו הקורסים האלו היו בין הקורסים היותר מעניינים שללקחתי, עם הציונים הכי גבוהים שקיבלתי (98 92 שבמשפטים בגלל הנרמול קשה מאוד מאוד מאוד להגיע לציונים כאלו) לאחד הגעתי כל השנה על אף שלא היתה חובת נוכחות פשוט כי היה מרתק והשני היה קורס בלימוד עצמי שלמדתי אליו חצי יום וקיבלתי 98. 2. אין שום חובה לשים שומדבר. יכול להיות שיש מרצים ביהדות שדורשים כיפה מהבנים אבל לא שמעתי על זה באופן אישי וזה כנראה נדיר במיוחד ונועד יותר לכבד מאשר להכריח. 3. אפשר ללבוש מה שרוצים, יש פה מספיק שלובשות מכנסיים קצרים/מיני וגופיות מינאטוריות. אני לא אתלבש ככה ללימודים לא משנה איפה אני אלמד אבל אני בהחלט לובשת גופיות רגילות... קיץ... חם.... 4. הרמה של האוניברסיטה מאוד גבוהה במשפטים, בניגוד למה שנוהגים להגיד אנשים שלא יודעים דבר וחצי דבר.... 5. השיתוף בין חברי הפקולטה יכול רק לשמש דוגמא למקומות אחרים ולראיה אתר עולם המשפט. 6. אין כל כך הרבה דתיים כמו שאתם חושבים, אבל דווקא ערכים יש.

בבר אילן תלמדי משפטים לומדים רק 3 קורסי יסוד

ביהדות, מכיוון שהם לומדים משפט עברי במסגרת התואר במשפטים. זה במקום 7 קורסי יהודת שכל שאר הסטודנטים לומדים.

sacrament

New member
בוא לא נגזים

יש מעט מאוד מרצים במעט מאוד קורסים ביהדות שמבקשים לבוא עם כיפה אכן יש מספר קורסים ביהדות, אבל למשפטים יש פטור על אחד או שניים מהם בגלל שהם לוקחים משפט עברי (שהוא אגב, חובה בכל בית ספר למשפטים). הקורסים האלה למיטב הבנתי מאוד לא נוראיים, ואפילו מעלים לרוב האנשים את הממוצע. האוכלוסיה שלומדת שם- הרבה דתיים, המון חילוניים. ממש לא סניף של בני עקיבא. אישית לא אהבתי את המקום, בלי קשר להרכב האוכלוסייה...זה די הזכיר לי קיבוץ. אבל זה מקום נחמד ועם רמה, חבל לא ללכת לשם בגלל שיש שם קצת יהדות.

למעלה