דוש משומש

• פותח הנושא mf
  • פורסם בתאריך

mf

New member
דוש משומש

אני צריך עזרה דחופה, אני מחפש דוש שיתאים לנסיעת כביש של 30-40 ק"מ כמעט כל יום(ויוכל גם יותר) ושיתאים גםלטיולי שטח ארוכים. היו לי אופנועי כביש בעבר אך גיליתי את חווית השטח רק לאחרונה. תקציב בערך 20k רשיון עד 500cc חשבתי על קטמ400sc האם יכול להתאים?כל עצה תתקבל בברכה

Great Blue

New member
תאמין לי - תגדיל את הרשיון בשקל

ונגדיל לך גם את השתיה ותקבל פוקימון בארוחת ילדים... טוב, ברצינות, למה עד 500? אתה מוגבל רשיון כרגע? (גיל, יכולת?) אם לא - אין טוב יותר לדעתי מDR650 אבל חכה חצי שעה שעה או אפילו פחות וימלצו לך על ה KLE500 וגם על החלפת או תיקון האוכף... חכה, חכה - אופנוע נהדר אבל עולה מעט יותר ...יכולת שטח... אם אתבטא ואומר מה אני חושב, אנשים בעלי השפעה ימנעו ממני מלשוב לכאן... אז אני אעצור כאן. אופציה אחרונה - DR350 שלפי דעתי נוח מאוד נאמן ואמין מאוד.

stilgur

New member
דו"ש = SC >> אוי ואבוי לך...

לא עולים עם הסופר קומפטישן על הכביש אם אשכיך (ושאר גופך) יקרים לך. זה לא דו"ש, זה אופנוע שטח צנום, חזק ומניאק... מאוד מומלץ אבל לא בתור כלי תחבורה.הלאה, אופציות... אני מתנייד על KTM400EGS מזה 3-4 שנים בערך, אני עושה איתו הכל החל מנסיעות ארוכות (אילת, חיפה, רמת הגולן וכו´) ונסיעות מנהלתיות בעיר (לדעתי, משתחל נהדר בין טורי המכוניות, יכול לתת בראש לכל קטנוע). לא מומלץ הק.ט.מ לנסיעות ארוכות, הוא פשוט לא מיועד לזה והוא לא הכי נח לנסיעות כאלה, רוטט יתר על המידה... או שמתרגלים או ש....Kניתי,Tעיתי,Mכרתי... אלא הר"ת שלו. אם אתה לא מוגבל רשיון יש לך את ה- XR650L, XT600,DR650, אם אתה מוגבל רשיון אז יש לך את ה-XT500,DR350,XT350, מה עוד... זהו בערך, תן פרטים : איזה שטח ? מה רמת הרכיבה שלך ? רכבת כבר בשטח ? על מה ? מה זה "טיולי שטח ארוכים" ? תן מה שיותר פרטים, נשמח לעזור.

stilgur

New member
עוד משהו על ה-EGS

כמו שציינתי 3-4 שנים עליו ומבחינתי זהו כלי ליומיום, ואני מתפשר המון על הנוחות איתו כי הוא נותן לי תמורה בשטח, אם היה לי טנדר (ב"ה) אז בלי לחשוב פעמיים הייתי עובר ל-WR או SC או RACING, אבל האופנוע בשבילי הוא הכלי תחבורה שיש לי. תחשוב חמה אתה צריך אותו, ואם אתה לא חרגול שטח מקצועי ואיתני, מבוטחני שתמצא הנאה מרובה בכלים "פחות" קרביים... ולא חסר כאלה. לשירותך

mf

New member
ok...

קניתי את העצה שלך לגבי הsc... לגבי רמת הרכיבה,אני רוכב על אופנועי כביש כבר 3 שנים. לפני חודשיים עברתי לצפון(ליד כרמיאל),בוא נגיד שהכבישים פה לא משהו והמרחקים שאני אמור לעבור על הכביש הם לא גדולים(למכללה ובחזרה),אבל השטח פה מאד קורץ לי. מבחינת שטח יש פה הכל.בולדרים,שבילים,עליות מטורפות. אני מחפש אופנוע שיכול להתמודד עם כל אלה בלי להשבר ובלי לשבור אותי יחד אתו. לגבי רמת הרכיבה בשטח...ירדתי מספר פעמים בעבר אבל לא באופן רציני טיולי שטח ארוכים...רמת הגולן...כרמיאל-כנרת ןכו´ תודה מראש על העצות המועילות

stilgur

New member
דו"שים :

DR350 יכול להתאים לנסיעה כזו, לגבי נסיעות ארוכות הדעות לא ממש חלוקות אבל, יש שטוענים שהוא מפצח אגוזים... לא בטוח, תנסה. לשטח.. לרמה שלך (מתחיל) הוא מתאים ביותר, גם לבולדרים(לא תעופף מעליהם) יכול להיות סבב (מנסיון) והוא עושה יותר ממה שכנראה נדמה לך (או שלא). אחלה כלי להתחיל איתו. וגם הרבה מקום לשיפורים. XT500 לכביש מצויין לנסיעות ארוכות אחלה (היה לי), לשטח ? לשבילים מהירים, הוא כבד. לא הייתי לוקח אותו לבולדרים וקטעים טכנים קשים (היום כן, ואם הוא לא שלי). כבד ! KTM400EGS סביר מינוס לנסיעות ארוכות (ממש מנסיון-אני מקבל ניחומים במפגשים בת"א), לעיר טוב (כמו שציינתי), לשטח פנטסטי, הרבה כח זמין, ישיבה טובה, משקל (יחסית) נמוך, מיכל דלק 11-12 ליטר, מושב רחב (יחסית) רוטט המון, תנוחת רכיבה טובה גם בעמידה. אבל לא הייתי ממליץ למתחיל למרות שאני לא פוסל בכלל. SC תוריד מהרשימה מהר מאוד, לא למתחילים ולא לכביש. XT350 אנמי, חלש, יכול להתאים לנסיעות כאלה בכביש, יכול גם בשטח, משקל יחסית נמוך, ישיבה נוחה, התניידות בעיר סבירה פלוס, לשטח יכול לעשות הכל אבל שוב, חסר כח. XR250, חלש מידי לשתי הקטגוריות, אבל מנסיון סימפטי לאללה וכיף לרכוב עליו. KLX/KLR אותו כנ"ל כשל-KLR נחיתות מוכחת בשטח ולכביש סבירעד סביל, ה-KLX יותר נורמלי בשטח, שוב... חסר כח, לא כיף על הכביש ! שאלות נוספות ? בכיף ! לשירותך אתה מוגבל ברשיון עד 500, נכון ?!

stilgur

New member
תיקון ל-XT350

במחשבה שניה, לא כ"כ אנמי כמו שהצגתי אותו ! כן יכול להתאים לכביש לנסיעות כאלה. ולשטח (טעות שלי) השוואתי אותו ל-KTM, עימך הסליחה ! הכי מתאים לפי מה שאני מבין מהצרכים שלך (לא אלה, האחרים
)זה או ה-XT350 או ה-DR350. ושניהם גם טובים להתחלה בשטח וגם תנוחת רכיבה גבוהה יותר מאופנועי כביש ועושים את העבודה. לשירותך

השכן

New member
XT500

גם יתאים לך לרישיון, גם דו"ש אמיתי - מתאים הן לרכיבה יומית 30-40 ק"מ, ויתפקד מצוין בשטח - שבילים ++.

למעלה