דוריס קצבים.

ח ר ו ב

New member
דוריס קצבים.

נתבקשתי לתת המלצה למסעדת בשרים חדשה. אני עדיין לא הייתי. אבל סמכתי על ביקורתו של פריזמן . והנה הדיווח שקיבלתי. היי .. דוריס קצבים אינו מקום לחגיגות רומנטיות בכלל. למרות שהזמנתי מקום והבטיחו לי את השולחן הפינתי הרומנטי שלהם, ווידאתי את זה יום לפני וביום חמישי גם כן, שהגענו המסעדה היתה עמוסה מאוד, רעשנית והשולחן המוזמן לא היה פנוי. קיבלתי הבטחה שברגע שיתפנה יעבירו אותנו אבל זה קרה אחרי כשלושת רבעי שעה, אמנם הם התנצלו וטענו שטעות בהזמנה הביאה אותם למצב הזה ותוך מס' דקות מועט השולחן יתפנה, ראיתי שאותו שולחן רק קיבל את המנות הראשונות וויתרתי ("השולחן הרומנטי" שלהם רחוק מלהיות רומנטי). לעניין האוכל. הסלטים בהתחלה היו ברמה ירודה למדי (בלחם לא נגענו) וכללו: כרובית בציפוי בלילת בירה מטוגנת, עלי פטרוזיליה מתובלים, ממרח כבד עוף ברוטב בלסמי, סלט חצילים, גזר חריף, פלפלים חריפים קלויים בתחמיץ, סלט סלק וחציל קלוי עם קוביות עגבניות מושרות ברוטב שום, פטרוזיליה וטחינה גולמית (שהיה השפוי היחידי) כל הסלטים לא היו מתובלים וללא שום נגיעה מעניינת. אבל הבשר היה פשוט חוויה. הזמנו שני צלעות אנטריקוט במשקל כולל של 1,300 ג' והטעם היה מדהים, הצלייה היתה מדוייקת והתיבול שהיה "פשוט" מלח-פלפל שחור גרוס וחמאה מזוקקת, היוו את המושלמות בטעמים. התוספות לבשר כוללות: חלת בצל, תפוח אדמה מטוגן, סלט עלי בייבי, וחצי בצל ועגבניה על האש. לקינוח אכלנו וופל אמריקאי עם קצפת וגלידת וניל עם שוקולד- סתמי לחלוטין. את הארוחת ליווהבקבוק יין קברנה סובינון של ירדן שנת 2001 – נפלא- כצפוי. הארוחה עלתה 600 ₪ כולל טיפ. לסיכום. חוץ מהבשר הכל היה רדוד ומאכזב. אבל אני אחזור לשם ולו בשביל לאכול עוד אנטריקוט כזה. בבשר הם מבינים! שבת שלום מה אתם אומרים ,.. לא חבל ? הבדלי רמות שכאלו .

ח ר ו ב

New member
חליל יא חליל...

המקום היחידי שלדעתי עומד באמירה הזאת .. זה הקופי בר. יש טובים מהם , בשרות . אוכל , מחיר, וכו הסהכ שלהם עולה על החלקים. והם ממשיכים להשתפר תמידית. זה העיניין. להשתפר תמידית. דוריס , בשר מצוין , עם קונספט מיושן , בביצוע חלש ביותר. יועץ קולינארי טוב, היה עוזר לשינוים ושיפורים. מה אתה אומר ? ומחכה לדיווח של קמבודית בזוזוברה . לחלופין, הלזניה של זוגתך...

ננה f

New member
אני לא ראיתי שם את השאיפה הזו

ראיתי ניסיון לספק יותר מדי אנשים בפחות מדי איכות מכל הבחינות. לדעתי טב יעשו אם יצמצמו את מספר האנשים שנכנס אליהם בצהריים ויקפידו על המטבח יותר. זה היה רק ככה, מכל המנות היתה לי רק מנה אחת טובה-(טובה מינוס) כי הרוטב היה מלוח מדי. השאר לא היו ממש ראויות לביסטרו הכי טוב בעיר. החברה היתה סופר וכמו כן גם השרות, הרבה יותר טוב. לגבי דוריס... לא הבנתי את התמחור. אפשר לבוא לדוריס לדלג על הסלטים ובוודאי על קינוח אימתני כזה, ולבלוס רק בשר לשם בשר? זה מוזיל את העיסקה?

ח ר ו ב

New member
אם את היית הבעלים, מה היית מחליטה ?

אני למשל , אותו הדבר. גם מצד הלקוח. בצהריים הצורך הוא בסיסי יותר. למרות שטעויות יכולות לקרות וקורות גם במיטבח הבייתי שלנו. גם במיטבח שלנו טועים . ואצלך .... מה קורה ?

ננה f

New member
מה קורה? במטבח שלי?<../images/Emo12.gif

רוצה לבוא לראות?

ננה f

New member
בבדאי ובתנאי

שהיא לא כולל חרימה מפרום בקילה(הויאגרה של עצמון,לא?) כשבתוכה עוסבנה... -:))) כל השאר חופשי.

הלזניה של זוגתי

טוב אז נלך על זה היא משכפלת את המתכון שלי דפים מיובשים של ברילה (מכה על חטא שלא מדובר בדפים טריים מאבן גבירול ובישולם אחד אחד אל-דנטה אבל הנוחות אתה יודע...) בולונז על בסיס: טיגון בצל ושום, בשר חצי חזיר חצי בקר, 30% ביקון קצוץ דק (קריטי!!), יין אדום יבש הר חרמון בסדר לטעמי.. לצמצם מעט, גזרים וגבעולי סלרי קוביות קטנטנות, עגבניות מרוסקות, שתי קוביות OXO, עשבי תיבול, עלי דפנה, ובישול (היא מבשלת חצי שעה, חליל מוסיף מים ומבשל שלוש שעות על מנת לקבל ראגו אמיתי עמוק ונושך) שמים בשמל מעט על תחתית התבנית להרטבת הדפים התחתונים שורה דפים בולונז בשמל קשקבאל מגוררת שוב שורה דפים בולונז בשמל קשקבאל מגוררת תנור ארבעים דקות והתבנית נעלמת מיד לאחר מכן עד כאן לזניה דוריס טרם הייתי שם הסתייגתי מהמחירים השערורייתיים שקראתי כאן (200 ומשו שקל לפריים ריב שמחצית ממנו עצם) בכל מקרה אני לא הייתי שם דגש על שידרוג המסביב אצלם הייתי עושה את המינימום שם והייתי משנה את התפריט כך שהדגש בו יהא הייחוד - הבשר מי שבא בא לאכול בשר חבל שיתעסק יותר מדי במסביב בשביל זה בין כה הולכים למקום אחר אז לצמצם מבחר של ראשונות ואחרונות לדאוג שהמבחר המצומצם יהא טוב ולהתמקד בלשמור על רמת הבשר ועוד יותר להתמקד בתמחור שלא יתן להם סטירה בפנים כי אנשים לא פריירים לאורך זמן באז נגמר מהר ואז המחיר יעיף אותם מתל אביב לא צריך יועץ קולינארי בשביל זה יללה שתהיה שבת של שלמות לכולנו

ח ר ו ב

New member
טוב חליל...

ראשית תודה. ברילה טובה. דה צקו מכיר ? אני משתמש באדום של סגל לשוטף. לא לארוחות חגיגיות יותר. OXO ? דמוי א. מרק ? אם כן למה . זה נראה עשיר. וקשקבל של קדוש. נשמע מעניין ושונה. עדיין לא יצא לי לבשל עם חזיר ובייקון. סביר שזה מעשיר ומעמיק את הטעם. ושוב תודה. דוריס. נראה שזה לא פשוט. וכן זקוקים ליועץ שיראה להם את המיטווה לטווח רחוק. שנגיש להם הצעה רשמית .?
שבת נהדרת.

המממ...

דה צקו לא מכיר אבל אם מומלץ.. יבדק איפה משיגים? OXO היא אבקת המרק הכי בעולם, התחליף האולטימטיבי לציר בשר אמיתי, להשיג ברשת טיב טעם (לקחת OXO בשר), ולא להבהל מהאבקה השחורה שתגלה באריזות זה זה זה לא מקולקל למרות שנראה ככה לבולונז, או לראגו כפי שקוראין בארץ המגף... יש ורסיות רבות באיטליה, מרביתן אגב כוללות גם מעט כבד עוף במרכיבים. בייקון הוא פריט חשוב בכל המתכונים ובכלל בחלק גדול ממתכוני המגף והוא נותן טעם מעושן מעט ומורכב הרבה יותר לתבשיל עבורי אגב בייקון נרכש בנתחים שלמים מספר קילו לחודש ומהווה חלק חשוב מהמטבח שלי זה משדרג הרבה תבשילים שווה ללמוד מהעם שאנו חבים לו הרבה מהעולם הקולינארי המודרני של היום המטבח הצרפתי נולד מהמטבח הצפון איטלקי פסטה (מרקו פולו הביא מסין... אני יודע...) קפה גלידה שוקולד - אגב לא רבים יודעים שמקורו באיטליה ועוד שבת מהודרת

ננה f

New member
דה צ'קו יש במעדניות ליד הבית

ןיש גם אצל רונני החמוד במעדניה בתוך צמרות. היא שווה את מחירה המוזהב. OXO יש מונוסודיום אז זה לא בשבילי. וסליחה רבותי שנדחפתי לרגע...
ויוה איטליה

ויוה מרי אנטואנט הגרגרנית

שהביאה את מטבחה מאיטליה כולל כל צוות המטבח עת נישאה לנסיך צרפת וחיה עימו בשאטו שלהם בלואר (את המטבח ניתן לראות עד היום כולל כלי הבישול) ממנה התחיל המטבח הצרפתי המודרני והמשפטים שהעזתי לומר ברגע זה הם המשפטים הנוראיים ביותר שצרפתי מודרני מוכן לשמוע וממאן לקבל קיעקוע יסודות הלאומנות הקולינארית של האומה הכי נחשבת

ח ר ו ב

New member
תודה , תודה .להחכים זה טוב...

דה צקו , מומלץ. ולו בגלל הסיבה שגם אם שוכחים על הגז , זה נשאר על דנטה. פסטה שחביבה על שפים עשירים. כמו אייל שני. בזמנו הייתי קונה בבית של לוואצה בדרך השלום. אוהב את הניוקי שלהם שהוא נוח. ברמה גבוה, בישול קצרצר ומחכה במזווה. חנות , מקסימה עם מבחר של קפה . ותוספות שונות. פסטות , רטבים. תה, סירופים שונים מצוינים. ובכלל כלים יפיפים לבית ולמתנות. חנות קטנה וקסומה. המקום שהכי אוהב זאת איטליה , בכל דבר . בייקון, לא יכול להכניס אלי. מטעמי כשרות. אשתי מבשלת לאנשים מהבית החוצה. המשך שבת...

הבית של לוואצה - ידגם

איטליה אני איתך האוכל האוכל האוכל הסטייל האוכל הטמפרמנט האוכל הסיאסטה האוכל העיצובים האוכל האופנה האוכל הנשים האוכל המכוניות האוכל הנופים האוכל הערים האוכל האמנות האוכל השפה האוכל הים האוכל כמעט הכל טוב שיפסיקו לגנוב..

ננה f

New member
../images/Emo6.gif

כן כמעט הכל. וכשהם מפסיקים לגנוב, באותה הזדמנות שיסלקו משם את הערבים גם. חליל, אתה לא רציני, ציינת את הנשים רק פעם אחת. אהה, ואם כבר אז רק בצפון. חרוב, תרשום אותי ללוואצ'ה גם. ככה בדרך...

למעלה