דורבנות

דורבנות

אני היתי רוצה להיתיחס לאביזר- "דורבנות". דעה שלי- היתעללות! לא מיזמן צפיתי באחד על סוס רוכב עם דורבנות, כשהוא ירד לדבר עם חבר שלו- שמתי לב שלסוס פצעים בצידי הבטן, לאחר מספר ימים המשטרה המקומית נתנה לבחור קנס+ הזהרה וטיפלה בפצעים של הסוס, מאז לא ראיתי את הבחור הזה ולא את הסוס...ניראה לכם שקנס והזהרה מספיקים? אני לא... אני מצפה להרבה תגובות,(וחסר לכם שאני לא רואה פה יותר משתי תגובות!) מפיצפיצון.

בושה וחרפה! אני מהתחלה התחלחלתי

רק מהמראה של הדברים האלו. בחיים שלי אני לא ישתמש בדברים האלו! דוחה! שוט, זה דבר אחד... דורבנות זה כבר מחוץ לתחום! ~נגעלת~

taz512

New member
סוגי דורבנות

קיימיים שני סוגי דורבנות. דורבנות ווסטרן: שנראות אכזריות ביותר עם "כוכבים" בקצה. העבודה עם דורבנות אלה היא ע"י גילגול על בטנו של הסוס. ובעצם מציקים לסוס ולא מכאיבים לו. לא נותנים עם הדורבנה הזאת לסוס, רק מגלגלים אותה וככה זה גורם לסוס לתת תגובה יותר טובה. הדורבנה השניה היא דורנה אינגליש: זאת בעצם דורבנת ברזל ישרה. שאיתה באמת נותנים מכה בבטנו של הסוס. לדעתי האישית זאת באמת דורבנה הרבה יותר אכזרית. אבל צריך לזכור טוב מאוד, שכל אלה הם עזרים בלבד, ושצריך להשתמש בהם נכון. ובשימוש נכון הם לא אמורים לפגוע בסוס, הם רק גורמים לרוכב להצליח להוציא תוצאות יותר טובות מהסוס. טאז השד המסביר

מריושי

New member
יש לי נקודה שאני חולק עליך....

חוץ מזה שלא ראיתי עדיין רוכבים שנותנים מכה לסוס עם דורבנות, אלא רק מפעילים לחץ אצלנו בחווה, נותנים לשים דורבנות רק לרוכבים מנוסים, וגם אז מלמדים אותם איך להשתמש נכון בדורבנות. הידעת שתחרויות קפיצות, אסור להשתמש בדורבנות ווסטרן, דווקא מהסיבה שדורבנות ווסטרן פוגעות בסוס יותר מדורבנות אינגליש?

shai00

New member
אם לא ידעתם!!!!

הדורבנות של הרוכבי אינגליש גם עם העיגול המסתובב אבל השפיצים קטנטנים! אז דיייי אנחנו לא מתעללים בסוסים! עם כל ההערות שלכם אני מרגישה ככה! ~מפחדת מסקילת אבנים~

דורבנות

דורבנות אינגליש הם לא יותר אכזריות מווסטרן! רק רציתי להגיב על הדעה המוזרה הזאת!

taz512

New member
שימוש נכון

בהכלן מדובר בשימוש נכון, ולא נותנים לכל ילד דורבנות. נותנים רק לרוכבים מנוסים שידעו להשתמש בהם נכון. ובקשר למי שאמר לך שדורבנות ווסטרן הן יותר אכזריות מאינגליש אין לי יותר מידי מה להגיד. אבל תשאל אנשים אוביקטיבים, ותשמע מה הם יגידו לך. בשימוש נכון דורבנות ווסטרן ממש אבל ממש לא אכזריות. לעומת זאת אני כבר ראיתי כמה רוכבי אינגליש שירדו מהסוסים שלהם עם פצעים בבטן. ותסתכל מקרוב בתחרויות של קפיצות על הרגלים של הרוכבים ומה הם עושים עם הדורבנות. ולכל הרוכבים הצעירים שמתחילים פה לפחד ולחשוש. אין מה לפחד ואין מה לחשוש. הכל פה זה עניין של לדעת איך לעבוד נכון, תעבדו נכון עם הדורבנות אז הן כלי עזר מצוין לא תשתמשו נכון הן יכולות להיות הנזק הגדול ביותר. טאז השד המסביר

התעללות?..

ההיפך הגמור. דורבנות הן אמצעי סימון, ונועדו כדי לאפשר תקשורת טובה יותר בין הסוס לרוכב --> הפחתת הלחץ בפה. יש סוסים שרגישים באזור הבטן, אז אין צורך בדורבנות. באשר לשאר הסוסים - גם להם כמו לרוכב יותר נוח עם הדורבנות. זה מקל עליהם להבין מה בדיוק הרוכב רוצה. זה לא צריך להכאיב ולא להשאיר סימנים. רק צריך לדעת איך להשתמש בזה. בתחרויות (בווסטרן לפחות) רוכבים עם דורבנות. זה כלי מקצועי.

abup

New member
בוא נראה ...

איך הסבירו לי את זה פעם אני חושב שזה בערך ככה: דורבנות (של הווסטרן) הם דבר הרבהיותר יעיל ופחות מזיק לסוס, כמובן רק אם הרוכב יודע להשתמש בהם. הסיבה לשמוש בדורבנות זה שסוסים מאוד רגישים ללחצים קטנים שמופעלים עליהם לדגמא: ראיתם איך סוס מתחיל לרעוד ברגע שזבוב נוחת עליו...?!! אז זו הסיבה.. אם מישהו יודע לרכב עם דורבנות זה הרבה יותר עדיף מאשר שירכב בלי וזה מכמה סיבות: 1. פחות לחץ חזק עם הרגלים על הבטן. 2. פחות לחץ בפה.. (הרבה פחות) 3. הסוס עובד הרבה יותר טוב. זה ההסברים שנתנו לי .. אתם יכולים להגיב או להגיד שאני טועה אבל אני בכל אופן לא טוען שזה הדבר הכי נכון לגבי דורבנות אבל אני תומך בהסבר זה...

להלהלה73

New member
אולי

אולי לא יסכימו איתי ואולי כן אבל העובדה הפשוטה היא שבאינגליש הגדילו ועשו בכך שבמגפי הרכיבה ישנן בליטות באיזור העקב,דבר שמחליף את הדורבנות. ברכיבת הווסטרן הדורבנות משמשות רק לסימון אם על ידי גלגול עדין שמטרתו להציק או בשלבי אילוף מתקדמים בכלל בלי מגע. דורבנות נחושת בווסטרן משמיעות צלצול שהסוס יודע לזהות ומגיב לפני שמציקים לו על ידי גלגול הדורבנות. ממה שראיתי ולמדתי בחוות אינגליש בארץ,חלק ממקצב הרכיבה או תיקון צעדים בקפיצות הוא על ידי העקבים ולכן הדורבנות הינן כלי אכזרי באינגליש. ברכיבה המערבית הדורבנות הן יותר למראה ופחות לשימוש שכן רוב העבודה נעשית מהמותן ולא מהרגל. לסיכום- זה לא משנה אם את/ה רוכב/ת אינגליש ו/או ווסטרן מעבר לשלב האילוף או המופעים דורבנות הינן כלי מיותר אשר עושה יותר נזק מתועלת.

אורלי 2

New member
דורבנות אינגליש

באינגליש אתה בשום אופן לא תוקע את הדורבנות בסוס. בדיוק כמו שאתה מציין שהשימוש בהן הוא ב"ווסטרן" ככה גם ב"אינגליש". הדורבן נמצא על הרגל אבל לא "בועטים" בסוס עם העקב אלא לוחצים עם הרגל לחץ קל ולו הסוס מגיב. סוס שצריך לבעוט בו הוא סוס שמשום מה לא מגיב ואלו לא סוסים שיצא לי לרכב עליהם. סוס עם אילוף נכון יגיב לסימון קל של הרגל בלבד. ככה שדורבנות אינגליש לא אכזריות ולא נתקעות בסוס ופוצעות אותו וזה שראית סוס אחד פצוע מדורבנות אני מבטיחה לך שאני יכולה למצוא לך גם סוסי ווסטרן פצועים מדורבנות.

להלהלה73

New member
תעצרי כאן

אני מוחה בתוקף. לא שמעת אותי אומר ולא ראית שכתבתי שראיתי סוס אינגליש פצוע וזאת מהסיבה הפשוטה שאם היית יודעת לקרוא היית מבינה מדברי שאני נגד דורבנות משני הסוגים אלא אם הם למטרת אילוף או תצוגה. אז בבקשה ממך,פעם הבאה תקראי ותוודאי שהבנת לפני שאת מגיבה.

אל תעלבו.

הרבה אנשים כותבים הודעות, על תיקפצו על כל דבר שכתבו אנשים אחרים יכל להיות שמישהו אחר כתב אותם! נ.ב. לא ניסיתי להעליב אף אחד.

K A R I N

New member
בעד ../images/Emo45.gif ונגד../images/Emo31.gif

אני דיי הולכת לסטור את עצמי אז אל תתייחסו במיוחד. אז כך, עקרונית אני ממש נגד, מכמה סיבות: הראשונה היא כמובן הפעלת כוח מיותר שמכאיב לסוס, וכמובן שבראש מעייני נמצאות זכויות בעלי החיים, ואני מתנגדת לגרום לסוס לעשות משהו מתוך פחד מכאב, אנו צריכים להגיע עם הסוס להרמוניה והבנה הדדית. הסיבה השנייה היא שאם רוכבים על סוס בית ספר עם דורבנות, ולאחר שהתרגל לכך, רוכב עליו רוכב פחות מנוסה ללא דורבנות, הסוס אשר רגיל ללחץ הדורבנות יהיה הרבה יותר קשה לדירבון, מה שיגרום לתסכול הרוכב, ואולי אף להפעלת כח חיצוני רב (שוט), מה שלא היה נחוץ אם מלחתכילה לא היו מרגילים את הסוס לדורבנות. הטענה היחידה שיש לי בעד היא מאוד מסוייגת, אם השימוש בדורבנות, נעשה באופו מאוד מקצועי, ולא מכאיב עבור הסוס, זה יכול למנוע מהרוכב להשתמש בשוט/בעיטות. זהו, קארין

כמה דברים.

רוכבים לא מנוסים לא צריכים להשתמש בדורבנות. על כן - אין דבר כזה "להרגיל את הסוס לדורבנות". להגיד שוב? אני אגיד שוב. דורבנות הן אמצעי סימון. כמו ש-להלהלהלהלהלהלהלהלהלהלה אמר, הן כלי שימושי באילוף. בעזרתן בונים את התוצאה המבוקשת ברכיבה - תגובות מותנות חלקות. מה שאומר, שברגע שהסוס עובר ל"אוטומט" ועושה הכל באופן חלק, ע"י סימון עם המושכה, בלי להתבלבל וכשהוא יכול לחזור לתרגיל שהוא לא ביצע כבר הרבה זמן באופן מיידי - אז אפשר להיפטר מהדורבנות כי הן כבר לא נחוצות. חוצמיזה, לזכות הדוברנות ייאמר שהן כלי מדויק. דיוק חשוב באילוף למען השגת הטמפו עם הסוס בלי לעורר אצלו התנגדות, וסוס שעבדו איתו עם דורבנות צריך להיות רק יותר רגיש למגע בבטן ולא "רגיל לדורבנות" ואדיש לדרבון רגיל.

קודם כל..

למדתי הרבה על דורבנות, דיון בהחלט יפה!
. שנית כל, אני בכל זאת נגד. אני חושבת שמי שיודע לדרבן עם הרגלים, יודע לרכב בדרך מאומצת אבל נכונה יותר (לדעתי), מי שיודע לדרבן עם שוט או דורבנות, רוצה למצוא את הדרך הקלה יותר... הדורבנות הווסטרן עדין נראות לי יותר מפחידות מהאנגליש
בכל אופן, אני לא הייתי רוצה לרכב עם דורבנות (מה יקרה אם לא בכוונה טבעת או תדרבן מתוך הרגל?=אווץ´!)(וגם) בגלל שאני חושבת שאני ארגיש פחות חופשיה וב-מגע- עם הסוס. זה הכל, בה-ביי! נ.ב בקביק לא שם יפה! ~אני עצלינית.. אין לי כוח לכתוב את זה בשרשור למטה~

למעלה