דורבן

מיכקו

New member
דורבן

שלום, בעקבות כאבים חזקים בעקב פניתי לאורטופד שאבחן את הבעיה כדורבן והמליץ על מדרסים. בברור קצר שערכתי התברר לי שזה סיפור יקר מאוד! אני בעלת עודף משקל גדול ורציתי לדעת אם אני ארד במשקל הכאבים יעברו או שהנזק כבר נעשה? תודה

דורבן

כמובן. צריך לרדת במשקל על מנת להוריד את העומס מכף הרגל. בנוסף יש לבצע מתיחות של כף הרגל כל בוקר בהצלחה

adiraba

New member
דורבן בכף רגל - שאלות

לאחר בדיקה ידנית אצל אורטופד נאמר לי שיש לי דורבן. האם האבחנה של דורבן היא רק בבדיקה ידנית או שיש צורך גם בצילום? בנוסף, ניתנו לי 20 כדורים של ARCOXIA 90MG ל-20 ימים... האם יש לעשות צילום/זריקה? האם מומלץ לקחת את הכדורים? ואם אפשר להסביר בכלל מה זה דורבן, ממה זה נגרם, האם יש טיפול מונע?, האם זה נפסק בעתיד? אודה לך מראש על כל מידע בנושא, עדי

rafagav

New member
מידע על דורבן תוכל למצוטא באינטרנט...

כנס נא לגוגל ושם כתוב דורבן ותקבל שלל קישורים. זו דלקת של הפלנטר פצאיטיס = הגידים לאורך קשת כף הרגל. "דלקת" אך - לא מוגלה = לא זיהומית אלא רקמתית... האם משככי הכאבים יסייעו? הם ישכיחו ממך את הכאב אך תמשיך לפגוע באותן רקמות..
אז - מציע לך להסתייע במדרס, שיקטין את העומס מהקשת הנ"ל + רצועה עגולה + חור במרכזה, אותו תציחב במקום הדורבן, בנעל... + עיסוי כף הרגל להרגעה ולשחרור המתח!! כך עיסוי העקב לשחרורו!!

למעלה