דוקסילין

לימי5

New member
דוקסילין

אבחנו אצלי דלקת בסימפון ויש לי חום . קיבלתי דוקסילין פעמיים ביום ליומיים ואח"כ פעם ביום. נאמר לי לקחת עם הרבה מים ולא עם מוצרי חלב. בנוסף יש לי סינויסטוס קל ואני אלך לאא.ג רק מחר. האם הדוקסילין יעיל גם במקרה של הסינוסיטוס? כמו כן, רע לי מהכדור ואני מקיאה כל מה שאני אוכלת. האם לקחת את הכדור עם אוכל? מה אפשר לעשות כדי להקל על הבחילות?

בקשר לדוקסילין

היי לימי דוקסילין היא אנטיביוטיקה השייכת למשפחת ה"טטרציקלינים". באמת מומלץ להתחיל את הטיפול עם שני כדורים ליום ואח"כ על פי הוראות הרופא לעיתים יורדים למינון של אחד ליום. כפי שנאמר לך, וזה נכון, את הדוקסילין צריך לקחת עם הרבה שתיה, להישאר בעמידה למס´ דקות ולא לשכב רק לאחר כשעה מזמן הלקיחה. הסיבה לכך היא שהדוקסילין יכול מאוד לגרות את צינור העיכול (ושט) ואת הכיבה ורוצים למנוע אפשרות כזאת. לגבי לקיחה עם אוכל - זה בהחלט אפשרי. דבר זה אף עשוי להקטין את הבחילות ואפילו את רצונך להקיא. במידה ועדיין את סובלת מבחילות אפשר להיעזר בתרופות שימנעו את הבחילה. למשל: 1. קוקולין - תרופה הומאופטית יעילה וכמעט ללא תופעות לוואי, ואינה דורשת מרשם רופא. 2. פראמין - תרופה חזקה נגד בכילות והכאות, גורמת קצת לנמנום ודורשת מרשם מהרופא. לגבי יעילות הדוקסילין, באופן כללי ניתן לאמר שהוא יעיל נגד סינוסיטיס, אבל... השאלה היא אם זה באמת סינוסיטיס ועד כמה הוא חמור. ולכן כאן רצוי באמת להתיעץ עם הרופא. מקווה שעזרתי ותרגישי טוב ישראל

למעלה