דוקטורט..

hanan01

New member
דוקטורט..

שלום, יש לי תואר ראשון בניהול ומדעי המדינה.יש לי לקוי למידה ולכן סיימתי את התואר בממוצע 70 ,ממוצא לא בשמיים.העניין שאני מאד רוצה לעשות דוקטורט בפילוסופיה וכמובן לעבור דרך תואר שני. אני ידוע לכם על מסלול באחד מהמוסדות להשכלה גבוהה שיקבל אותי למסלול דוקטורט עם ציון כזה?

תואר שני

הקבלה ללימודי התואר השני מבוססים על ההישגים בתואר השני (ולא הראשון). כרגע הבעיה היא למצוא מסגרת ללימודי תואר שני. הממוצע שלך נמוך מהנדרש לקבלה לתואר שני במסגרות הלימוד המוכרות בארץ. עומדות בפניך כמה אפשרויות: 1. ללמוד בשלוחה זרה, לאחר שתודא שאכן התואר ישרת את מטרותיך ויוכר. 2. ללמוד בחו"ל 3. לפנות למוסדות הרגילים בארץ ולבקש קבלה מיוחדת על בסיס הסבר לגבי לקוי הלמידה שלך. בקשה זו אינה מבטיחה דבר אבל שווה לנסות.

pokik01

New member
תגובה לתשובה.

קודם כול תודה רבה. ללמוד בחו"ל אין לי כסף ובשלוחה אני לעולם לא אלמד כי היחס אל התוארים שלהם הוא כקליפת השום.מה שנובע מזה שאם יש לך ליקוי למידה בישראל אין לך שום סיכוי להתקדם במערכת האקדמית.

ליקוי למידה בישראל

המסקנה שלך לא מדויקת. רבים מלקויי הלמידה משתלבים במערכת האקדמית ואף מלמדים בה. זו שאלה של עוצמת ואופי הלקוי, וההישגים. זה נכון גם לגבי מדינות אחרות בעולם. עדיין יש טעם לנסות לפנות לועדת חריגים, או לחילופין להשקיע בתיקון ציונים כדי להגיע לממוצע גבוה יותר.

pokik01

New member
תגובה..

את טועה.הם לא נותנים שום הזדמנות לבעלי ליקוי למידה. מי שיש לו ליקוי למידה יש לו ציונים נמוכים יותר,אין מה לעשות זאת עובדה. לעומת זאת בשוק העבודה אני עובד במחלקת פיתוח של חברת תוכנה מהמצליחות בישראל וזה רק מוכיח שהבעיה היא בבחינות ולא ביכולות.חבל שזה כך.אני שולח מכתב לשרת החינוך שתציע חוק בעניין הזה שבעלי לקויות למידה יהיו זכאים להקלה בתנאי הקבלה.

pokik01

New member
תודה רבה.נראה מה המושחטים יעשו..

בשביל בעלי לקויות הלמידה.אני לא אשב בשקט עד שאפתור את הבעיה הזאת.מדובר באלפי אנשים שנתקעים כי יש להם ממוצא של 70-75 ולא 80- 85 . אנשים טובים ומוצלחים.זה לא בסדר ואני לא אתן לזה לקרות..בסופו של דבר מה שאני טוען זה לא בשמיים זה דיי הגיוני.אני רוצה שמי שיש לו ליקוי למידה יזכה להקלה של 10 אחוז מסף הקבלה הנורמלי. נשמע סביר?

../images/Emo45.gif

נסה לרתום גופים כמו עמותת לשם (עמותת סטודנטים לקוי למידה), ניצן ואחרים למאבק.

למעלה