דוקטורט ותינוק

EloraRose

New member
דוקטורט ותינוק

יש כאן דוקטורנטים שזוגתן ילדה במהלך הלימודים (זה יהיה בסוף השנה השלישית, ארה"ב= אחרי הקורסים והקומפס) ויכולים לשפוך אור לגבי איך זה השפיע על הלימודים? (האם פגע או האט את משך הלימודים, עד כמה יכולתם לעזור אם בכלל, איך זה התנהל אצלכם וכו')

Philip Jr

New member
תיארת אותי בדיוק

אבל התשובות לשאלות שלך מאד תלויות בכם ובסיטואציה שלכם. למשל, אני מבלה בימינו חלק נכבד מהזמן שלי עם התינוקת שלנו, בזמן שאשתי עובדת ולומדת. אני מפצה על זה בעוד עבודה בערבים ובסופי השבוע, אבל זה בהחלט מאט את קצב העבודה שלי. מצד שני זו התקופה המושלמת מבחינתי ובעיניי להיות אבא כמו שאני שואף להיות.
&nbsp
בכל מקרה, אם יש לכם שאלות יותר ספציפיות לאור העובדה שאנחנו בדיוק באותה הסיטואציה - שאלו ואענה בכיף.

3rd CYR

New member
גם אני

ילדתי בשנה האחרונה לדוקטורט (לקראת סוף איסוף הנתונים). ההשפעות:
1. ראיונות -- הכי בעייתי היו הראיונות עבודה שנפלו בדיוק באותה תקופה. עשיתי ראיונות טלפוניים בשבוע שלאחר הלידה וטסתי לראיונות העבודה שונים במהלך השבועות הראושנים לחיי ילד א'. זה היה סיוט מבחינת הנקה ושאיבות (בראיון הראשון לא רציתי בכלל להעלות את הנושא של דברים פרטיים כמו ילדים ולידה ורק בקמפוס נשברתי וביקשתי הפסקת שאיבה, אבל גם בראיון אחר -- הטיסה שלי הגיעה באיחור ובמקום שיהיה לי 3 שעות במלון, לשאוב, להתקלח ולהתארגן, ישר מהמטוס הגעתי לארוחת ערב. זה היה סיוט סיוט סיוט סיוט). גם פסיכולוגית זה היה לי אישית קשה לעזוב תינוק בן שבועיים או חודש ולטוס ליומיים.
&nbsp
2. מבחינת ההתקדמות בדוקטרט - הבאתי את התינוק לכל הפגישות עם המנחה (גם למנחה היה תינוק קצת יותר גדול אז הייתה אמפתיה, יש מנחים פחות מבינים). הפחתתי את הנוכחות ליום אחד מרוכז בלי התינוק ושאר הזמן עם התינוק. ככה זה כשאין כסף לבייביסטר. אם המנחה ומי שעבדתי במעבדה שלו תמורת המלגה לא היו הורים טריים יחסית בעצמם זה היה יותר קשה לעשות (משהי בחוג שילדה גם כן במהלך הלימודים נתקלה בציפיה של המנחה שלה להגיע למעבדה יומיים לאחר הקיסרי כי הוא הניח לגמרי בתמימות שזה מספיק זמן להתאושש מניתוח ולידה).
&nbsp
3. מבחינת העבודה על הדוקטורט -- סיימתי בזמן בלי בעיה. אבל שיניתי את שעות העבודה שלי ל3 עד 6 בבקר (בין הנקה להנקה) ואז עד 8 בבקר (כשהתינוק ויתר על הנקת 6). כיוון שבשלב ההוא כבר הייתי בג'ט לג תמידי בלאו הכי אז זה לא היה משנה שזה שעה מאד לא שגרתית. אבל זה היה סופר יעיל. לשבת ולכתוב בלי אימיילים שמציקים או הפרעות אחרות. אחכ בשעות הנאפ של התינוק עשיתי אימיילים ודברי עבודה שדורשים פחות ריכוז.
&nbsp
בקיצור, הייתי פחות מעורבת בחוג, העשיה הייתה מרוכזת לשעות לא שגרתיות וזה היה לחוץ אבל אפשרי בהחלט והרבה יותר קל ממה שבא אחר כך כשקיבלתי משרה אקדמית.

John the Savage

New member
משהו אחד שחשוב להוסיף

זה מאד לא צפוי. כל תינוק הוא שונה, ועד שלא יגיע היום לא תדעו איזה תינוק יש לכם. יכול להיות תינוק מאד נוח שישן כל הזמן ורק מתעורר כל כמה שעות לאוכל והחלפת חיתול, ויכול להיות תינוק קוליקי שבוכה שעות כל יום (ואולי אף כל לילה), כזה שלא משאיר לכם אפילו רגע אחד פנוי. תינוק כזה גם ידרוש מעורבות יותר פעילה של שני בני הזוג.

כך שבהתאם לאופי של התינוק ולאופי שלכם, יכול להיות מצב שהפגיעה בלימודים תהיה מינימלית, ויכול להיות מצב בו בשלושה-ארבעה חודשים הראשונים שניכם תצטרכו להיות כל הזמן סביב התינוק והתקדמות בלימודים תהיה כמעט בלתי אפשרית.

3rd CYR

New member

מקווה ששלך מהזן הנכון

John the Savage

New member
למען הפרוטוקול אני מעתיק לכאן

את התשובה שכתבתי בקומונה:

התינוקת המתוקה שלנו הרבה יותר קרובה לצד השני של הסקאלה. למרבה המזל, אין לי לימודים על הראש, ולקחתי 6 שבועות של "חופשת אבהות" (ותודה למדינת קליפורניה שמאפשרת את זה). אבל חשבתי להספיק כמה דברים נוספים במהלך השישה שבועות האלו, ושום דבר מזה לא יצא לפועל, כי היא פשוט לא השאירה לנו פנאי לכלום, בעיקר לא פנאי נפשי.

זה ילד ראשון? אצלנו אני זו שילדה

ואני זו שלומדת, וזה בהחלט האט את משך הלימודים - גם כי לקחתי 4 חודשים חופשת לידה, וגם כי כבר בזמן ההריון זה השפיע (בדיקות, וכו'), וגם מסיבות אחרות שלא קשורות למצב שלך. אבל אם בעלי היה זה שלומד, לא נראה לי שזה היה מפריע לו במיוחד (בהנחה שאני לא הייתי עובדת אז) - כי פשוט הייתי מטפלת בה בעצמי. אבל אצלי זו הייתה תינוקת שלישית, ולא היה שום קושי לאף אחד משנינו לטפל בה כשצריך, היינו מיומנים, וכו'. תינוק/ת ראשונ/ה, לפחות במקרה שלי, זה סיפור אחר לגמרי.

למעלה