דוקטורט בייל

dafy7

New member
דוקטורט בייל

שלום האם יש בנינו מישהו שלמד בייל? יש לי כמה שאלות לשאול

Philip Jr

New member
אכן יש ביננו

מקווה שהיא תבוא

עד אז את מוזמנת לפרט ואולי אחרים יוכלו לעזור.

d a p h n a

New member
כמו שאמרו לך, העסק ילך יותר מהר

אם תשאלי את השאלות שלך כאן, ואז מי שיודע את התשובות יוכל לענות.

dafy7

New member
שאלות

אוקיי אז אני מחפשת לשמוע מהחוויה של מישהו שעשה שם קודטורט. מחפשת לשמוע איפה ואיך אפשר למצוא מלגות. מבקשת לשמוע כמה זמן זה לקח, כמה זה עלה ואם נעים שם. תודה

d a p h n a

New member
בדיוק בגלל זה רציתי שתשאלי את השאלות כאן

כי רובן הן שאלות שגם מישהו שלא למד בייל יכול בהחלט לענות עליהן.

יעזור אם תגידי גם באיזה תחום את (לפחות בגדול), כי זה יכול לשנות את התשובה.

- קודם כל, לגבי מלגות, לא ממש צריך לחפש אותן או לאתר אותן. הנורמה בארה"ב, בודאי במוסדות פרטיים יוקרתיים כמו ייל, היא שכל הדוקטורנטים (או כמעט כולם) מקבלים מלגה מלאה + מלגת מחייה שמספיקה לקיום סביר של אדם אחד ברמת חיים סטודנטיאלית. מאחר וכך, את לא צריכה להתחיל לחפש מלגות. מה שאת צריכה לעשות זה להרשם ללימודים, ובמידה ויחליטו לקבל אותך יש סיכוי מאוד מאוד גבוה שתקבלי מלגה.

- לגבי "כמה זמן זה לקח", בעקרון ברוב התחומים תכניות לדוקטורט בארה"ב בנויות כמסלול ישיר לדוקטורט (גם אם את מגיעה עם תואר שני), והן כוללות שלב של קורסים, שלב של בחינות, ורק אז את שלב המחקר/כתיבה של הדוקטורט. האורך והאופי של השלבים הללו מאוד משתנה מתחום לתחום (בגלל זה יעזור אם תתני כיוון בעניין הזה).

בגדול, אורך "סטנדרטי" על הנייר של תכנית דוקטורט בארה"ב הוא חמש שנים. אבל בעוד שבמדעים המדוייקים, למשל, מאוד מקובל לסיים את הדוקטורט בפרק הזמן הזה, ואפילו בפחות זמן מזה, במדעי הרוח מאוד מאוד נדיר לסיים דוקטורט בחמש שנים. בדרך כלל הזמן המינימאלי שנדרש כדי לסיים דוקטורט טוב במדעי הרוח ובחלק גדול ממדעי החברה הוא שש שנים.

לגבי ה"נעים", והחוויה, כאן כבר יותר יצטרכו לענות אנשים שלמדו שם ממש, וכאן שוב ההבדל בין מחלקה למחלקה יכול להיות מאוד גדול, בגלל שזה פשוט תלוי באופי של האנשים.
אני יכולה להגיד לך שאני מכירה כמה אנשים שלמדו או לומדים בייל ורובם ככולם מרוצים. העיר ניו הייבן עצמה נחשבת למקום לא נעים כלל (זו עיר שרובה ענייה ובמצב לא טוב), אבל קודם כל היא השתפרה מאוד בשנים האחרונות, ושנית האזור של האוניברסיטה עצמה אמור להיות חביב למדי ממה שאני שומעת.

dafy7

New member
פירוט

מקסימים אתם! תודה
אסביר לכם את המצב שלי קצת. אני כרגע עושה תואר שני בלונדון. את התיזה שלי אני עושה על נתונים של מחקר שמתקיים במרכז לחקר הילד בייל. אני לומדת פה תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית פסיכואנליטית.
שלחתי מייל לאישה שעומדת בראש המחקר בייל שהיא גם אחת המנהלות של האנה פרויד סנטר בבקשה להרחיב את התיזה לדוקטורט או לעשות פולו אפ למחקר הזה או הערכה. בין אם כאן לבונדון או בארץ בשיתוף עם היבנתחומי או בייל. היא כתבה לי שהיא תשמח להיפגש איתי חודש הבא כשהיא מגיעה ללונדון ושאלה אותי אם יש לי מימון להגיע לייל.
ומכאן השאלה שלי על מלגות
למרות שבאתר של התוכנית אני לא רואה על כמה זמן מדובר ומה המחיר לשנה במידה ואין לי מימון
ובגלל זה אני מנסה לאסוף פרטים
על ניו הייבן לא שמעתי עד שהיא שאלה אותי אם יהיה לי כסף להגיע

http://psychology.yale.edu/brochure/overview-program

יכול להיות שהיתה איזו אי הבנה בינכן לגבי

מה המטרות שלך? כי לא שזה לא קיים, אבל זה לא מאוד נהוג בדוקטורט, בתכניות הטובות שבאוניברסיטאות הטובות, שאין מימון.
כך שאם מסיבה כלשהי דוקטורט בפסיכולוגיה בייל הוא ללא מלגה (או שהם לא מציעים לך מלגה), הייתי ממליצה לך לנסות להתקבל לדוקטורט במקומות אחרים - אבל אני לא המומחית לפסיכולוגיה פה בפורום, זה התחום של פיליפ וקוסם.

Philip Jr

New member
דוקטורנט בפסיכולוגיה בייל

אכן מקבל מימון, ואפילו מימון טוב יחסית ממה ששמעתי. ללא מימון גם אני לא הייתי הולך על זה..

John the Savage

New member
אני משער שכונתה היתה

אם יש לך מימון להגיע לייל כחוקרת אורחת.

ניראה שהשאלה ששאלת אותה היתה שאלה כללית והאופציה של לימודי דוקטורט בייל היו רק אחת האפשרויות ברשימה, ואני משער שהיא רצתה לדעת אם יש לך אפשרות להשיג מימון להגיע לייל לתקופה מסוימת כאורחת לצורך עבודה על מחקר משותף.

d a p h n a

New member
גם אני מבינה את זה כך

כאילו היא שואלת אם יש לך מימון להגיע בתור חוקרת אורחת או משהו דומה, ולא למטרת דוקטורט.
זה לא אומר שהיא שוללת דוקטורט, אלא שדוקטורט זה משהו שצריך להרשם אליו בצורה מסודרת.

Philip Jr

New member
עוד תשובה

דפנה נתנה לך תשובה מאד מפורטת וטובה על מרבית שאלותייך, רק אציין דבר אחד - ההנאה שלך ממקום מסוים ועד כמה נעים בו תלויה בין השאר בך ובאנשים סביבך ולאו דווקא בסביבה הפיזית.

כלומר, עד כמה את מכירה את ניו-הייבן? היית במקום דומה בעבר, או בארה"ב בכלל? מה את מחפשת במקום שבו תגורי, אם נשים בצד רגע את השיקולים האקדמיים? ותמיד זכרי שלא פחות חשוב מכל זה יהיו האנשים שאיתך כפי שדפנה הזכירה, שיכולים לעשות הבדל גדול בעד כמה נעים להיות במקום כלשהו.

מעבר לזה לא ברור לי לפחות אם כבר התקבלת או שהשאלה היא יותר תאורטית, אבל אם את עדיין לפני תהליך הרישום אני הייתי ממליץ תמיד לנסות בנוסף למוסדות אחרים, לראות אם תתקבלי ולאחר מכן לבחון את האפשרות הספציפית של ייל מול האפשרויות האחרות שיהיו לך אם בכלל.

בהצלחה!

ABD2b

New member
מוסיפה הסתייגות

קחי בחשבון את האישיות שלך. אם את כמוני, ולא יוצאת מהספריה/מעבדה/משרד שלך ואם את מגיעה ללא משפחה, אז שיקול המקום לא רלוונטי בשבילך כל כך. אני למשל, כשפניתי לתוכניות ד"ר בכוונה התעלמתי משיקולי מיקום והלכתי רק עם התאמה אקדמית.

הנק' מוצא שלי היא (והיא שונה משל פיליפ, ואת צריכה לשאול את עצמך מהיא הנק' מוצא שלך) -- דוקטורט זו תקופה מוגבלת של כמה שנים שהן השקעה למען העתיד הרחוק יותר. לכן אין טעם להתפשר על מצוינות אקדמית לטובת סצנת תרבות וחיי לילה סוערים של הכרך הגדול כמו שאת אוהבת, ומזג אוויר נעים וחמים כל השנה. מעבר לארץ אחרת לטובת דוקטורט זה דבר קשה ולא כדאי לעשות אותו בשביל משהו פחות מהכי טוב שאת יכולה. לכן, למשל, חמש שנים, אפשר לחרוק שיניים מקור ושיעמום ולגור באיתקה אם קורנל זה הדבר שהכי טוב בשבילך, גם אם את היית רוצה לגור באוסטין טקסס. אם את כל כך רוצה לגור בטקסס, תעשי דוקטורט מדהים ותקבלי שם משרה (הבנת את ההקבלה).

וכמובן, שיקולים פרקטיים/העדפת מקום יכולים לשחק תפקיד בשלב קבלת ההחלטה לאן ללכת אם התקבלת לכמה תוכניות שהן כולן מצוינות ומדהימות, ומתאימות לך באותה המידה. אבל אני לא הייתי פוסלת מקום מלכתחילה בגלל שהוא נמצא בעיירה מנומנת/בלי קהילת ישראלים/בלי חיי לילה/קר מידי וכד'. כאמור, זו גישת מחשבה אחרת, לא טובה יותר או פחות מזו של פיליפ. סתם נקודה למחשבה.

Philip Jr

New member
בהחלט..

התחלתי לחשוב על המעבר לצורך דוקטורט עוד לפני שפגשתי את אשתי, ובכלל לפני הרבה שינויים שחלו מאז בחיי. אם הייתי עובר כרווק ואולי גם בגיל קצת מוקדם יותר השיקולים שאני הייתי נותן להם את המשקל המירבי היו שונים לגמרי.

בסופו של יום הגעתי לעיר די מנומנמת, עם קהילת ישראלים קטנה, בלי יותר מדי חיי לילה ועם קור כלבים של FEELS LIKE מינוס 25 ושמישהו יציל אותנו!

Sonic hedgehog

New member
על הרוב אני יכולה לענות בשמו

אבל לא נראה לי שזה יהיה רלוונטי לך. התוכנית שלו הייתה במוזיקה- הלחנה. יחסית קצר ביחס לתוכניות אחרות וזה מעין מסטק שמוספים לו שנה (תוכניות אחרות כנראה יהיה שונות בהחלט). הוא קבל מלגה מלאה (וכך יהיה ברוב תוכניות הדוקטורט.
לגבי החוויה אני פחות יכולה לספר אבל אם תעלה שאלות ממוקדות אז אשלח לו.

אריאדנה

New member
כל תכניות ה-Phd שאני מכירה פה באוניברסיטה

מגיעות עם מימון מלא למתקבלים (שכ"ל + מלגת קיום מכובדת). דוקטורטים מקצועיים, כמו JD או DPsyc או MD כבר הרבה יותר קשה לממן. אפשר תחת תנאים מסויימים לקבל מלגת שכ"ל, אבל אני לא מכירה אף אחד שמקבל שכ"ל מלא + מלגת קיום כמו במסלולים ל-Phd.

Phd ממוצע במדעי החברה לוקח 5-6 שנים, אני לא כל כך יודעת איך זה בפקולטות האחרות. כמה זה עולה מאוד תלוי, כאמור, בסוג הדוקטורט שלך.

מאוד נעים כאן! את מוזמנת לשאול שאלות ממוקדות יותר ואשמח לענות.

dafy7

New member
תודה!

תודה רבה לך!
ברגע שיהיה לי יותר פרטים אפנה אלייך עם עוד שאלות
המון תודה!

dafy7

New member
שאלות לאריאדנה

היי. רציית לשאול אותך בתור מישהי שנמצאת כרגע בייל. איפה בחרת לגור? ומה האפשרויות של מגורים? האם ניו הייבן היא כמו עיירת סטודנטים כי שם האוניברסיטה או דווקא רוב האנשים גרים מחוץ לה?
האם יש חיי חברה או קהילה ישראלית?
בהנחה שאני מגיעה לבד בין אם רק לקיץ להיות עוזרת מחקר ובין אם לעשות ודקטורט הייתי רוצה להיות במקום אל מבודד. מקום שיהיה בו נעים ללכת גם בלילה ושיש בו אפשרויות להתחבר. אני לא יודעת אם יש שם מעונות או בכלל הייתי רוצה לשמוע ממך את החוויה שלך. תודה רבה

למעלה