דוקטורט בחו״ל/ Reality check

ron1222

New member
דוקטורט בחו״ל/ Reality check

דוקטורט בחו״ל זה משהו שמעולם לא עלה על דל דעתי. למעשה, על דוקטורט בישראל גם כן מעולם לא חשבתי...

אבל, בימים אלו אני עסוקה בשאלה האם זה בר ביצוע או כדאי בכלל מבחינתי, ואשמח מאוד לשמוע את דעתכם.
אני בת 41, יש לי שלושה ילדים בגילאי בית ספר, מיסודי ועד תיכון... אני חיה בניו ג׳רזי על ויזת H4 (בתהליכי גרין כארד מתקדמים)כבר שנתיים לאחר שהגענו לכאן בעקבות הצעת עבודה מפתה שבעלי קיבל בתחום ההי-טק, מסוג המשרות שדורשות השקעה מעלות החמה ועד צאת הנ&$#?.
במהלך השנתיים האחרונות השקעתי בעזרה לילדי ולמשפחה כולה להתאקלם כאן, וכתבתי תיזה במסגרת לימודי תואר שני בתרבות שהתחלתי בארץ באוניברסיטה הפתוחה. התיזה הוגשה השבוע בחגיגות גדולות ועכשיו הגיע הזמן להמשיך הלאה. בקיץ האחרון בביקור מולדת בישראל נפגשתי עם המרצה שלי שהציע לאור ממוצע הציונים שלי ורמת התיזה שכתבתי שאבדוק אופציה ללימודי המשך בNYU מכיוון שיש שם מחלקה שמתרכזת בתחום המחקר שלי. (הסוציולוגיה של האוכל)
הצצתי קצת באתר שלהם, ראיתי דרישות ונושאי מחקר, ואכן יש התאמה מושלמת לתחומי העניין שלי.
עד כאן רקע, ועכשיו לשאלות:
האם השקעת הזמן הנדרשת בלימודים כאלו אפשרית במצבי המשפחתי, דהיינו- שלושה ילדים ובעל שעובד כמו שתיארתי, מה שמשאיר לי ללימודים רק את הבקרים כשהילדים במסגרות ועוד שעה שעתיים בערב עד שאני קורסת?
האם בלימודי דוקטורט כזה ניתן לצמצם את הזמן באוניברסיטה עצמה ליום/יומיים בשבוע בלבד?
ומבחינה כלכלית, האם ניתן לקבל מלגות קיום בתחום שלי לדעתכם?
ושאלה אחרונה - פחות טכנית ויותר אישית- הרצון שלי ללמוד לדוקטורט נובע אך ורק מאהבה לתחום הידע. מקצוע כבר יש לי, ואני לא צעירונת. התחרותיות באקדמיה מאוד מרתיעה אותי. גם מבחן באנגלית ובמתמטיקה די מרתיע אותי. האם נתונים כאלו מספיקים לייצר מוטיבציה לכזה פרוייקט? אין לי כאן שום רצון בקרש קפיצה כלכלי או חברתי או הגירתי. אני רק רוצה ללמוד את התחום לעומק ולהמשיך לחקור אותו ואולי להתחיל בהמשך ללמד אותו.
מה דעתכם?

Philip Jr

New member
אני חושב שמעולם לא היה עידן

שבו מידע היה זמין כל כך. מי שרוצה ללמוד ולחקור תחום לעומק יכולה לעשות זאת באינספור דרכים שלא כוללים לעשות דוקטורט.. ואם כבר יש לך מקצוע שאת מרוצה בו, משפחה, וחיים טובים בסך הכל - למה להיכנס לסיפור הזה? לי קצת קשה להבין את זה, למרות שאני יכול גם באותה המידה למצוא סיבות מדוע כן לעשות זאת.
&nbsp
ועדיין - בעיניי לא נבון כל כך ללכת לדוקטורט רק כי יש מחלקה רלוונטית באזור שלך, או כי מרצה/מנחה הציע.. לכי על זה אם יש סיבות טובות לעשות זאת.. כי אין ספק - יהיה לך מאתגר מאד לסיים את הדוקטורט בזמן סביר ובלי ״להתפרק״..

אישית, לפי מה שאת מתארת, נשמע לי

תפור עלייך, ושתפיקי מזה המון. הדבר היחיד שהייתי מבררת זה אם באמת תוכלו להסתדר מהפן הכלכלי. פרט לזה - נשמע לי לגמרי doable - הילדים גדולים, את פנויה - חסר רק להתקבל, ואת בדרכך לחוויה של פעם בחיים - להיות במרכז של המרכז, כשמגיעים חוקרים מובילים בתחום להרצות, כשאת יכולה להשתתף בכנסים הכי חשובים. פשוט הזדמנות לא נורמלית.
אני אומרת לכי על זה.

Boston Guy

New member
זה עניין של כח רצון

אחי התחיל וסיים את הדוקטורט שלו תוך כדי עבודה - שהדרך היחידה להגדיר אותה היא "משרה מלאה +++".
שעות כתיבת הדוקטורט (שלקח לו כמעט 5 שנים) היו בין 3 ל 5 בבוקר כל יום - כי ישיבה ראשונה בעבודה היא לרוב ב 6 בבוקר.
הילדים שלו היו קצת יותר גדולים משלך - צבא, סוף תיכון ותחילת תיכון.

Philip Jr

New member
נשמע שאחיך אדם נדיר

אבל מה שיותר מעניין מכמה זמן לקח לו לסיים דוקטורט, באיזה שעות ובני כמה היו ילדיו - זה מה הייתה המוטיבציה שלו לעשות את הדוקטורט מלכתחילה?
&nbsp
כמו שאתה אומר, זה עניין של כח רצון, או אני מעדיף לומר - מוטיבציה. אפשר להסתדר עם השעות, עם העלות, וזה אחלה שיש תוכנית מתאימה. אבל, ואני אצטט את פותחת השרשור כאן: צריך ״לייצר את המוטיבציה לכזה פרויקט״, ואני לא חושב שהיא באותו המקום שאחיך היה בו מהבחינה הזו.
&nbsp
ללמוד תחום לעומק, לקבל ידע, להיות חלק מעולם תוכן מסוים - אפשר גם באמצעות רישום לקורס, הגעה לכנסים והרצאות, סמינרים, webinars, קריאת מאמרים ופרסומים אחרים בתחום ואלף ואחת דרכים אחרות. לסיים דוקטורט, על כל חובותיו ודרישותיו, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

ron1222

New member
תודה על התשובות עד כה

על מנת לאסוף עוד מידע, האם מקובל לבקש פגישה עם יועץ בתוכנית לפני התחלת תהליך הרשמה?

מבחינת השקעת הזמן, השנתיים הראשונות

מן הסתם יהיו תובעניות יותר מפני שתצטרכי לקחת קורסים (במידה רבה לעשות את התואר השני מחדש, חוץ מהתזה). לאחר מכן, ניהול הזמן יכול להיות גמיש יותר.
&nbsp
מבחינת הקבלה לתוכנית, סביר שתצטרכי להגיש דוגמת כתיבה, באנגלית כמובן (אז תתכונני לתרגם, אם אין לך), ותצטרכי לספק הסבר מה המטרות שלך בלימודי הדוקטורט. אלו דברים חשובים הרבה יותר מאשר ציוני ה-Toefl וה-GRE.
&nbsp
בכל מקרה, הייתי מתחיל מגלישה לדף המחלקה שבה את מתעניינת ומבדיקת החלק באתר שדן ב-Graduate Studies באופן כללי ובלימודי הדוקטורט באופן פרטני.

אור302

New member
לא, את מחפשת את המידע ברשת

או שולחת אימייל עם שאלות ספציפיות. בדרך כלל אין יותר מדי מה לשאול גם. כן כדאי לך להיפגש עם סטודנטים שם ולראות מה יש להם להציע. זה יעזור לך מאוד.
&nbsp
תשובה פשוטה לשאלה שלך לגבי הכדאיות - לחפש מוסד אחר, פחות תובעני, יותר גמיש. היות שמקצוע כבר יש לך - מה את צריכה להתמודד את אורח החיים המלחיץ של דוקטורנט במוסד יוקרתי? אפשר שבמוסדות אחרים באיזור ישנן אפשרויות דומות שכוללות קורסים מסוימים עם המרצה המבוקש הזה או חברות שלו בוועדה שלך. מה שאנשים עושים לפעמים, זה להצטרף לקורס עם מרצה מבוקש בתור סטודנט חיצוני ואז לאחר שהוא מכיר אותך לבקש ממנו המלצות. זה יקדם מאוד את הסיכויים שלך להתקבל בכל מקום. אולי אפשר גם לקחת אצלו קורסים מבלי בכלל להיכנס לתכנית דוקטורט. זה יורת מקובל לקורסים לתואר ראשון אבל אולי הוא יאשר לך גם קורסים מתקדמים.

Philip Jr

New member
לרוב אין ״יועץ״ של ממש

יש אולי מזכירות לתוכנית, ושם יכולים לענות לך על שאלות - אבל לרוב המידע המצוי בידיהם מצוי גם באתר של התוכנית, או ב - graduate handbook שצריך להיות זמין ברשת.

GeJuFan

New member
היי אשמח אם תצרפי

את הלינק הספציפי? מעניין אותי אם זה גם אותו דף שגם אני מסתכלת עליו.

ron1222

New member
הי גג׳ו!!

לאיזה לינק את מתכוונת? לאתר של התוכנית בNYU? קוראים לזה food studies.

GeJuFan

New member
אממ זה נראה יותר

כמו דוקטורט שהוא תחת המחלקה לתזונה מאשר לסוציולוגיה. אבל אני מניחה שזה תלוי מאד מה בדיוק את מחפשת לחקור, יש לך איזה רעיונות ספיציפים?- אני אשמח לעזור לך כמיטב יכולתי, התחום לימוד שלי שהוא קונדיטוריה וניהול עסק, אבל יש לי עניין מעמיק באוכל וסוציולוגיה, ואני שוקלת ברצינות לגשת לכיוון הזה כדוקטורט בעצמי.
&nbsp
הייתי שואלת גם מה את מחפשת לעשות עם התואר בסיומו?
&nbsp
אני עדיין עושה תואר ראשון, אבל ממה שהבנתי דוקטורט זה משהו שלוקח מינימלית 5 שנים לסיים וזה לא מעט עבודה - אבל על זה הדוקטורנים שיש להם ילדים יוכלו לענות לך ביתר קלות.

למעלה