דוקטורט בארה"ב

• פותח הנושא julss
  • פורסם בתאריך

julss

New member
דוקטורט בארה"ב

היי,
אני מתעתדת לסיים תואר שני (להגיש את התזה) בסוציולוגיה בשנה הבאה ולהירשם לדוקטורט כך שאתחיל ללמוד בארה"ב בשנה"ל 2015-2016.

מבחינת היכולת שלי ללמוד דוקטורטֹּ+ לעשות רילוקיישן- אין לי בעיה, אין לי משהו שמחזיק אותי בארץ ואני נהנית לעבוד בסביבה לימודית, אקדמית ומוכנה לכך.
מבחינת הדרך אל הדוקטורט- אני בחורה מאוד מבולגנת עם הפרעות קשב ונטייה לשכחה וחוסר סדר (לומדת עם ריטאלין כבר שנים)- ומכאן שאני חוששת שלא אצליח לשרוד את תהליכי הרישום והבירוקרטיה ובטוח אפשל ולא אגיע לארץ המובטחת.
שאלתי היא כזאת:
האם מישהו/ מישהי כאן שנרשם באמצעות המרכז ללימודים בארה"ב? דיברתי איתם והם אמרו שהייעוץ שלהם עולה 600 שקל והם עוזרים עם יצירת קשר עם אוניברסיטאות, עזרה עם המבחנים (הבנתי שצריך שניים- טופל ו...עוד מבחן ששכחתי את שמו).

אני בטוחה שמדובר בעניין אינדיבידואלי, אבל במידה ואתם לא ממליצים- האם ישנם טיפים שאתם יכולים לזרוק לעלמה במצוקה? ובכלל, איפה מתחילים?
תודה :)

d a p h n a

New member
לדעתי חבל להשתמש בשירות של מישהו אחר

אם יש לך את היכולות שנדרשות לעשות דוקטורט (התמדה, יכולת לארגן חומרים וכו'), יש לך גם את היכולות הנדרשות כדי להרשם לדוקטורט.

ההמלצה העיקרית שלי היא להתחיל מוקדם. למעשה, להתחיל כבר עכשיו.

השלבים שאת צריכה לעשות:

1. לדבר עם מרצים בסביבתך ולהסתכל על איפה יושבים חוקרים שמעניינים אותך, ולגבש רשימה מסודרת של מקומות שאליהם את מתכוונת להרשם.

2. לעבור על החלק של ה-graduate admissions באתר של כל המוסדות שאת מתכוונת להרשם אליהם, ולעשות לעצמך רשימה מסודרת של כל הדברים שאת צריכה להכין כדי להרשם.
הדרך שחביבה עליי היא לפתוח בדפדפן של האינטרנט ב"bookmarks" תיקייה חדשה שנקראת "הרשמה", ותחתיה לשים לינקים לדף ההרשמה של כל מוסד, כשבשם הלינק יש את הדדליין.
אז להכין לעצמך גם תיקייה במחשב שנקראת "חומרי הרשמה", לסדר בה תת-תיקייה לכל מוסד כשבשם התיקייה יש את הדדליין לאפליקיישן (נגיד "yale Dec 30th"), ובתוך התיקייה לפתוח קובץ חדש בשביל כל חלק של האפליקיישן (נגיד letterofintent.doc, writingsample.doc וכד'). ככה את יודעת מה את צריכה להכין לכל מקום.

3. לעשות את הבחינות שצריך (GRE, TOEFL). לדעתי עדיף לעשות אותן מוקדם, גם כדי לגמור עם זה, וגם כדי שבמידת הצורך תוכלי לחזור עליהן.

4. לדבר מראש עם הממליצים העתידיים שלך כדי שידעו לצפות לכך שתבקשי מהם המלצות. ברגע שנפתחות האפליקיישנז בקיץ/סתיו, ליצור איתם שוב קשר ולהזכיר להם.

5. לקראת אוקטובר, כשהסמסטר בארה"ב נמצא בעיצומו (לא בתחילת הסמסטר, לא בסופו), ליצור קשר במייל עם האנשים שאת חושבת שתרצי לעבוד איתם שם. (לחילופין, אפשר לנסות לעשות את זה עכשיו, כשסמסטר ב' של השנה הנוכחית נמצא בעיצומו). עדיף לא לחכות לקיץ כי בקיץ מרצים רבים עסוקים במחקר או כד' ופחות עונים למייל. מצד שני, כדאי לא לתזמן את זה לתקופות הלחוצות של הסמסטר (ההתחלה/הסוף).

d a p h n a

New member
רגע, שנייה, כשאת אומרת

"המרכז ללימודים בארה"ב" את מתכוונת למרכז הייעוץ של קרן חינוך ישראל ארה"ב, של פולברייט?

כי אם כן, אז כן, שירות הייעוץ שלהם בהחלט יכול לעזור בדברים רבים.
אבל אל תצפי שהם יעשו בשבילך את העבודה או ממש יסדרו לך את העניינים. הם רק נותנים קצת עצות וקצת מידע. זה עוזר, אבל זה לא פותר אותך מהצורך לעשות את רוב עבודת ההרשמה.

אני חשבתי שאת מתכוונת לאיזה גוף מסחרי שעושה עבורך את רוב עבודת ההרשמה, ועל זה אני לא ממליצה.

julss

New member
כן, התכוונתי למרכז הייעוץ של פולברייט

סליחה אם לא הייתי ברורה.
ותודה רבה על העזרה! אני פותחת תיקיית הרשמה ברגעים אלו ממש

sivan12316

New member
אני נרשמתי השנה ללימודי דוקטורט בפסיכולוגיה

ונעזרתי בשירות הייעוץ שלהם ומצאתי אותו מאוד יעיל.

מצד אחד, כביכול את כל החומר יש באינטרנט אבל כן יש להם תרומה מבחינת התהליך עצמו.
קודם כל יש להם סדנאות שבהם יש המון המון מידע שלא תמיד יש באינטרנט והם נערכות לעיתים מול אנשי החינוך מהאוניברסיטאות בארה"ב.

לגבי המבחנים ( TOEFL ו- GRE) אין להם ממש איך לעזור, מלבד העובדה שהם מוכרים ספרים.
מבחינת ההליך הם עוזרים במציאת אוניברסיטאות מתאימות (מסבירים איך נכון לבחור אוניברסיטאות להגיש אליהם), איך למצוא מלגות, איך לפנות לפרופסורים לפני תהליך ההרשמה עצמו ואיך לכתוב את החיבורים וגם מאפשרים שליחה שלהם ליועצים שלהם לבדיקה ועזרה בעריכה ואיך לכוון לחיבור הכי טוב שאפשר.

תמיד זמינים לשאלות והכי חשוב עוזרים להתכונן לראיון (עושים ראיונות דמה).

יש כאלה שבאמת לא צריכים ולא מוצאים בכך תועלת. אני חושבת שזה מאוד מכוון ועוזר , חוסך זמן ונותן תחושה של שליטה בכל התהליך.

בכל מקרה, בהצלחה!

julss

New member
מאה אחוז, תודה

אני חושבת שאשתמש בעזרה שלהם, גם כי אני צריכה מסגרת ודחיפה וגם כי אני לא יודעת מאיפה להתחיל

tsrs

New member
רק רוצה לעודד

בפורום "עוברים לארה"ב" יש איזושהי תחושה שכל מי שעבר הוא נורא מסודר, הכין רשימות באקסל, סידר יפוי כוח, דאג לכל הביטוחים וקרנות הפנסיה וכו' וכו'.
אז רציתי לעודד שיש אנשים לא מסודרים עם חוסר כשרון לטופסולוגיה שהצליחו לעשות את המעבר לחו"ל ואפילו עם ילדים ולהישאר בחיים...
בהצלחה!

GeJuFan

New member
קבלי חיזוק שלישי

גם על קרן ישראל ארה״ב וגם על המעבר מטעם מישהי שלא מסודרת...
אני למשל עדיין ארזתי את המזוודות שלי חצי דקה לפני שהמונית הייתה צריכה להגיע לאסוף אותי לשדה התעופה. ואומנם לא עברתי עם ילדים אבל כן עברתי עם בע״ח שזה לדעתי עוד יותר קשה ומלחיץ כי בניגוד לילד לא תמיד הבע״ח איתך במהלך שעות הטיסה.

Philip Jr

New member
תשובה

אהלן,

קודם כל אני רוצה לחזק את התומכים והמחזקים, ולומר לך שאני בטוח שתסתדרי.. ושאין סיבה להיות במצוקה.

שנית, אני לא הרגשתי שום צורך בשימוש בשירות חיצוני, אבל אני מבין שלא כולם מרגישים כך, וזה בסדר גמור.. לפעמים נח שיש מי שמכווין מעט, למרות שחשוב לציין - אנחנו שמחים לעשות זאת כאן, ובחינם..

דפנה פירטה מצוין את השלבים שעלייך לעבור, בימינו זה יחסית פשוט..

אם יש לך שאלות נוספות לגבי התהליך אחרי שקראת את כל התגובות אשמח לעזור! ויהיה בסדר, יש לך המון זמן ונראה שעשית דברים יותר מורכבים

julss

New member
מצוין. תודה

גם המדריך לתארים מתקדמים בארה"ב, שנמצא בהודעות הנבחרות, בהחלט הבהיר לי כמה דברים :)

למעלה