דופק נפסק..

Imlilush

New member
דופק נפסק..

הי בנות יקרות, לאחר תקופה שעזבתי את הפורם כדי להתקדם לפורום הריון, ירדתי שוב ל"אובדן הריון" ובאתי להתייעץ..וסליחה על האורך, חייבת גם כאן לפרוק..
ב 1 בינואר קיבלנו תשובה חיובית להריון אחרי שאיבה של ביצית אחת והפרייתה, למרבה הפלא זה הצליח, אחרי יותר משלוש שנות טיפולים זו היתה הפעם הראשונה שניקלטתי, כמה ששמחתי, הבטא קפצה בכל בדיקה מחדש, בדיקת US ראשונה בסוף שבוע 6 היתה נפלאה, דופק קטן וחמוד, שק חלמון ובדיקות תקינות.

כמה ימים אחרי הבדיקה כל תופעות הלוואי המשיכו אבל היום אני יודעת לומר שהן השתנו, במקום הבחילות הרגילות, התחילה תחושה פשוט מגעילה בגרון, כאילו בכל רגע נתון נשאר לי אוכל דוחה שנתקע שם ולא מוכן לצאת, התחילו סחרחורות, כאבי ראש ועוד כמה תחושות מאוד אישיות שלא אפרט אותן.

שלשום באנו לבדיקה נוספת, סוף שבוע 8, כבר התעודדתי שאני מתחילה להתקדם בטרימסטר, ואוטוטו תהיה בטן, כבר התחלתי לחשב שבועות ולחשוב שהפעם, בקיץ לא תהיה חופשת יום הולדת כמו בכל שנה, תהיה חגיגה אחרת..
הבדיקה כמובן לא היתה תקינה, בלי שהיא תגיד לי ראיתי שאין דופק, היה סתם חלל עם משהו קטן בפנים.
מיד אחרי הלכנו ליועצת הריון, היא מסרה לי שכדאי שנחכה שבוע ונקווה שהכל יצא באופן טבעי אבל בכל מקרה היא נתנה לי ציטוטק ואמרה שעוד שבוע - אם לא יהיה חדש היא תסביר לי איך משתמשים בזה, מכיוון שאני ממש חדשה בתחום ומעולם לא התעמקתי וקראתי על הפלות, לא היה לי מה להגיד וגם לא לשאול..
את שישי ניצלתי לקרוא על התרופה ודי הזדעזתי, החלטתי שאני לא מוכנה לזה ואני מעדיפה לעשות גרידה ולסיים עם זה בלי כאבי צירים, ובלי מראות של דימומים, רק רוצה שיגמר.
מחר אני צריכה לדבר איתה / עם הרופא על ההחלטה שלי, אני מקווה שזה עדיין הזמן שבו אני יכולה להחליט ולא ללכת על הכדורים בלית ברירה.
יש לי עדיין את אותן תחושות כמו בשבועיים האחרונים, רעב כל היום, רגישות בחזה והתחילו כבר קצת התכווצויות כמו לפני מחזור, אני אשמח לדעת מנסיונכן, האם עדיין תהיה לי אפשרות לבחור בין כדורים לגרידה? (העובר הפסיק בעצם להתפתח קצת אחרי שבוע 6)
הבנתי שהתורים לבי"ח יכולים לקחת גם כמה שבועות, תוך כמה זמן אני יכולה ללכת לגרידה באופן פרטי?כמה זה עולה? איפה מבצעים? (אני בכללית אם זה משנה) כמה זמן החלמה?
האם בכל מקרה צריך לקחת ציטוטק להרחיב את צוואר הרחם? האם זה קורה בבי"ח או שבבית?
אני מודה שאחרי שקראתי על הכדורים אני די מפחדת מכל התהליך, אשמח לקבל קצת מידע, אולי אני ארגע קצת..
תודה לכם ותודה שיש לי את הפורום הזה כדי לפרוק להתיעץ ולבכות

ענבל ח1

New member
מצטערת לשמוע

עונה על מה שאני יודעת. זה לא מאוחר מדי לגרידה והאמת שאני מצדדת בהחלטתך. אני גם פחדתי מאוד מהכדורים אבל האמת שלי מיד הציעו גרידה ושמחתי על כך (לצערי בסוף נותרה לי שארית ברחם גם אחרי הגרידה ונאלצתי לעבור עוד פרוצדורה להוציאה אבל זה כבר נדיר יותר שקורה ולעומת זאת עם הכדורים שכיח יותר שלא כל התוכן יוצא ואז בין כה וכה צריך לעבור גרידה בנוסף). אני חושבת שכולם נותנים את הכדור לפני הגרידה אבל זה לא כואב בכלל, זה רק מרחיב את הצוואר ואת עוברת את הגרידה עוד לפני שמתחילים כאבים. בפרטי את יכולה לעשות מהיום למחר גרידה וזה תלוי בזמינות הרופא שבחרת. חברה שלי עברה לאחרונה אצל פרופ׳ יוסי לסינג בזמינות מיידית ואמרה שהוא היה מקסים ואנושי וממה שידוע לי הוא גם רופא מומלץ ומקצועי אז את יכולה לנסות להשיג אותו. לא זכור לי כמה עלתה לי הגרידה אבל אם יש לך ביטוח פרטי אז תוכלי לקבל החזר. נדמה לי שזה היה סביב 3,500 שח אבל לא סגורה על זה וכמובן זה גם תלוי מקום ורופא. בית החולים הוא בית החולים שהרופא שתבחרי עובד איתו. לסינג למשל עובד עם מדיקל בהרצליה.
מאחלת לך שבקרוב מאוד זה יהיה מאחורייך ותזכי להריון תקין

קרפי8

New member
מצטערת לשמוע

גם אני לא רציתי לקחת את הכדורים ובחרתי בגירדה.
זה לא מאוחר מידי לגרידה,בעיקר בגלל שהוא הפסיק להתפתח בשבוע 6 (גם אצלי הוא הפסיק להתפתח קצת אחרי שבוע 6 והסבירו לי שבגלל זה הגרידה פשוטה יותר לביצוע)
&nbsp
אני רציתי לעבור כמה שיותר מהר את הגרידה ושמחתי גיליתי שבאסותא ראשון (שהייתי גם מטופלת פוריות שלהם) מבצעים גרידות בכל שני ורביעי ע"י דר גידי פייט.
אני דיברתי איתם ביום ראשון על הבוקר וקבעו לי תור ביום שני למחרת.
כל הצוות שם היה מאוד רגיש ואמפטי במיוחד דר גידי פייט שהיה סבלני נחמד
ומקצוען שלשמחתי הצליחו להוציא בגרידה הכל בצורה חלקה.
&nbsp
ושוב אני מצטערת לשמוע ושולחת לך חיבוק גדול

&nbsp

מצטערת לשמוע - משתפת מניסיוני

לי היו 2 הריונות שהיתה בטא אך לא היה דופק. מה שהומלץ לי ואולי בגלל האנדומטריוזיס זה לעבור גרידה כדי לוודא שהרחם נקי לטיפול הבא. ( עשיתי בעתידים מדיקל סנטר והיו מקסימים עם הרופא המטפל שלי, החזר מלא מביטוח פרטי)
התהליך היה פשוט פיזית , פחות נפשית, קחי את הזמן להתאבל... תתחזקי.. ותמשיכי במסע - רק התמדה תעזור לנצח .. חיבוק גדול

dandale1

New member
יכולה לשתף מנסיוני

עברתי 2 הפלות, שתיהן עם ציטוטק
החוויה שלי היתה "קלה" יחסית, תוכן הרחם יצא בפעם אחת ללא צורך בהתערבות כירורגית, העדפתי ציטוטק כי לא היה צורך להמתין לגרידה ואין צורך בהתערבות כירורגית.
לדעתי נותנים ציטוטק עד שבוע 9, לאחר מכן זה רק גרידה
אני הלכתי למיון נשים בתה"ש, לאחר שווידאו שאין דופק הרופא החדיר לי את הכדורים, לאחר כשעה וחצי החלו התכווצויות
בפעם השניה לקחתי אופטלגין חצי שעה אחרי החדרת הכדורים אז לא היו כאבים, רק מעין גל חום.
אם יש שאלות נוספות, תרגישי חופשי לשאול

נותר לי לאחל שיעבור מהר וההריון התקין יגיע מהר!

Rמחכה7

New member
לצערי יש לי נסיון עשיר...

עברתי הרבה הפלות
עכשיו באמצע אחת מהן...
&nbsp
האמת שבמצב שלך את יכולה לחכות אפילו שבועיים (אם את מסוגלת נפשית) וזה יכול ליפול לבד
כשזה נופל לבד- מתחיל דימום, זה יכול להיות דימום כבד עם גושים וכאבים - מומלץ לקחת משככי כאבים,
אם יש דימום כבד מאוד (שמצריך להחליף פד כל חצי שעה )- ללכת למיון.
יתכן, שזה יפול מעצמו, ולא תצטרכי גרידה
&nbsp
אפשרות אחרת זה גרידה- אני עברתי הרבה כאלו.
חלקם בגלל שההריון היה בשבוע מתקדם ולא היה שייך לקחת ציטוטק, וגרידה אחת אחרי שההריון נפל לבד אבל לא היתה הפלה מלאה
&nbsp
היום אחרי נסיון 'עשיר' - מעדיפה לחכות שיצא לבד ולחסוך לגוף עוד גרידה.
אחרי הכל זו פעולה כירורגית
&nbsp
במקרה שלך, אם לא קשה לך לחכות שבוע- הייתי מחכה, אולי יצא לבד
אם לא, לשקול שוב אם עדיף גרידה או ציטוטק, הבעייתיות בציטוטק, שלפעמים גם בציטוטק לא הכל יוצא וצריך גרידה
&nbsp
אם את מחליטה ללכת על גרידה:
תנסי בכמה בתי חולים, בדרך כלל אפשר להשיג תור תוך שבוע (תבכי קצת, תתעקשי, ואל תנסי להראות חזקה וגיבורה)
אפשר גם לעשות בפרטי, אבל לדעתי זאת לא פעולה שמצדיקה ללכת לרופא פרטי. (אפשר באסותא, לא מכירה את הכללית, אז לא יודעת לייעץ)
&nbsp
לגבי החלמה- אצלי במרבית הפעמים היה דימום של כמה ימים. ומבחינה פיזית למחרת הרגשתי טוב (חוץ מפעם אחת שהיתה סיוט, אבל אני יוצאת מן הכלל)
&nbsp
לא יודעת אם בשלב שלך צריך ציטוטק להרחבת צוואר הרחם, תלוי במדיניות של בית חולים.אגב, לפעמים מרחיבים את צוואר הרחם עם למינריות (כמו מקלות - עשויים מאצות ים- שמחדירים לצוואר הרחם, הם מתרחבים וגורמים לפתיחה) - מחדירים אותם בבית חולים ומשחררים הביתה, ומבקשים ממך לחזור אחרי כמה שעות.
&nbsp
מקווה שעזרתי
בשורות טובות
&nbsp

פאשון

New member
צר לי

עד שהיה מה להחזיר...הוא נפל.
אני עברתי 2 גרדות והפלה טבעית אחת. לדעתי עדיף גרידה. גם לא כדאי להשאיר מחשש לזיהומים ברחם.
גרידה גם בפרטי וגם בציבורי מאוד מהירה. כמה ימים. אני לא יודעת אם אפשרי לעשות בדיקה לעובר בשבוע כזה מוקדם אבל אם כן, אני חושבת שזה כדאי. אני מצטערת שלא בדקתי את האפשרות.
בגרידה יום למחרת את חוזרת פיסית לשגרה. בהפלה טבעית, קצת יותר.
אני ממש מצטערת על האובדן. כמה כאב לב...:( שולחת חיבוק והמון כוחות.

אמאלוסי

New member
דעה שלי

תראי, לא קראתי תגובות קודמות, אז אולי אני חוזרת על הדברים.
עשיתי 2 גרידות , כי נורא רציתי כבר לסיים עם זה. פעם שלישית החלטתי לחכות (באישור רופא) ואז הרב יצא טבעי ואחר כך שמו לי בבית חולים 4 כדורי ציטוטק (וגינלי) ויצאו שאריות אחרונות.
מבחינת החלמה נפשית, הפלה טבעית הייתה לי הרבה יותר טובה. כאילו בהפלה טבעית הייתה לי שליטה על הגוף.
זה לא שגרידות נוראיות, ממש לא. הרדמה קצרה. אחרי פעם ראשונה ישנתי חצי יום, אחרי פעם שניה בכלל יצאנו ישר למסעדה.
אז תחליטי מה את רוצה.
אם תרצי לעשות בפרטי, אני עשיתי אצל דר' גינגולד באמת מדהים ואנושי וזה היה בכלל דרך כללית מושלם. תמורת 120 שקל ועוד גרושים לבית חולים.
http://www.d.co.il/80123606/46500/
עוד נקודה - אם את הולכת לגרידה, את צריכה לקחת כדור דרך פה, להרחיב את הצוואר. אם את עושה רק ציטוטק, תבקשי שישימו לך וגינלי, כך לא יהיו לך תופעות סיסטמיות - בחילות וכן הלאה. לי לא היו שום תופעות לוואי.
ונקודה אחרונה - אחרי גרישדות תמיד יהיה חשש שצוואר נפגע (למרות שזה עלול לקרות באחוזים מאוד מאוד קטנים).
אז תחליטי מה שהלב אומר לך, שיעבור בקלות ובע"ה בנסיון הבא יהיה הריון ארוך ומשמעמם ובשורות טובות.

עצוב מאד. אני עברתי גרידה במעייני הישועה

גילינו על הפסקת דופק בהריון הקודם בשבוע 13. מאחר שההריון כבר היה מתקדם מדי להפלה על ידי כדורים, ישר אמרו לי על גרידה.
בבתי חולים ציבוריים התור הוא באמת ארוך וחברה אמרה לי שאת מרגישה עוד מספר.
בהתייעצות עם מישהו מעזר מציון, הוצעה לי האופציה של מעייני הישועה.
האמת? כזו רגישות לא רואים כל יום. המצב הוא גם ככה פגיע ועלוב, אז לבוא לבית חולים ציבורי ולהרגיש פרטי זה יתרון קטן בתהליך כזה, תסלחי לי על מילה, מחורבן.

אני קיבלתי שני כדורי ציטוטק לקחת בבית והשאר נעשה בבית חולים.
למרות שאני לא יודעת מה הייתה ההשפעה של זה כי הקאתי המון (היו לי ציסטות בשחלות וכנראה גירוי יתר).

במחזור הראשון שאחרי הגרידה חזרתי לטיפולים ונקלטתי עם העובר שהיום הוא בני הבכור.
בהצלחה!

a morph

New member
קודם כל חיבוק
גם אני עברתי את זה לפני שבוע וחצי

גם אצלי העובר הפסיק להתפתח בשבוע 6, גם אני לא רציתי ציטוטק, לא כי פחדתי מתופעות הלוואי אלא כי רציתי תהליך קצר ומהיר. הרופאה שמטפלת בי ב-IVF מאוד מתנגדת לגרידות, בגלל החשש לפגיעה ברירית, הידבקויות וכו', אז בסוף הסכמתי לקחת ציטוטק.
סיבה נוספת שהסכמתי הייתה שממילא כבר חיכיתי שבוע שההריון יפול לבד, ולקבוע תור לגרידה היה לוקח עוד יותר זמן.
לגבי תופעות הלוואי, זה מאוד מאוד אישי. יש לי חברה מאוד טובה שעברה את זה מאוד בקלות לפני כמה חודשים: קיבלה את הכדורים, חיכתה שעתיים בהשגחה, ואחרי שבשעתיים האלה לא התחיל כלום, אפילו לא כאבים, הלכה הביתה, שק ההריון נפלט לה לקראת הבוקר.
אני לעומת זאת התחלתי להרגיש התכווצויות תוך חצי שעה, תוך שעה כבר הייתי עם כאבים כמו בשיא של המחזור, ותוך שעתיים הייתי עם כאבי תופת, דימום חזק, צמרמורות, שלשולים, גלי חום-קור והרגשה כללית זוועתית. מרוב שהרגשתי רע נאלצתי להישאר לילה באשפוז. שק ההריון נפלט כעבור כיממה אחרי מתן הכדורים, אגב.
אחרי יומיים באתי למעקב וראו שהשק אכן יצא אבל הרירית עדיין עבה וקיבלתי עוד מנה של ציטוטק. הפעם הייתי חכמה יותר ומיד אחרי הכדורים ביקשתי אופטלגין, והפעם הטיפול עבר ממש בקלות, היו קצת כאבי מחזור ודימום אבל לא מעבר לזה, אחרי שעתיים הלכתי הביתה.
המסקנה שלי היא לקחת מיד משכך כאבים חזק, לא לחכות, אחרת תופעות הלוואי עלולות להשתולל. אגב, בזמן שחיכיתי לביקורת ישבה איתי בתור מישהי שקיבלה ציטוטק יחד איתי ועליה זה בכלל לא השפיע, אבל בכלל, ברמה כזאת ששלחו אותה ישר לגרידה, אז גם זה קורה
מה שלא תבחרי לעשות, העיקר שיעבור בשלום, זה קשה נפשית יותר מאשר פיזית אבל באיזשהו שלב מגיעה ההשלמה ומשם זה כבר קל יותר.
והכי חשוב, בהצלחה בהמשך!

טלי963

New member
מצטערת על ההפלה שאת צריכה לעבור

אני גיליתי שעובר הפסיק להתפתח כשהגעתי לשקיפות עורפית. העובר התאים לשבוע 8, הרופא אוטומטי שלח לגרידה, אני ביקשתי כדורים כי נורא חששתי מפגיעה ברירית הרחם (היתה כאן מישהי שאחרי גרידה רירית שלה נפגעה ולא הצליחה אף פעם לעבור 3 מ"מ וכל הזמן ביטלו לה החזרות). היו כאבים די חזקים במשך כשעתיים, אבל כבר באותו יום בערב השק נפלט והרגשתי הקלה עצומה (יום למחרת כבר יצאתי עם בן שלי לטיול בפארק).
למזלי הכל יצא מפעם ראשונה, אחרי 3 ימים קיבלתי עוד מנה לכל מקרה, אבל היא לא עשתה לי כלום, לא כאבים ולא דימום.
מאחלת שתעברי את זה כמה שניתן יותר בקלות (לפחות מבחינה פיזית) ושפעם הבאה ההריון יגיע מהר ויימשך 9 חודשים מלאים וייגמר בידיים מלאות.

acka

New member
מצטערת לקרוא

מאחלת לך שלכל הפחות יצא לבד, ללא התערבות ושבקרוב יגיע ההריון התקין.

למעלה