דופק מקסימלי

mikedoron02

New member
דופק מקסימלי

שלום

במירוץ האחרון רצתי עם האמביט שלי שהראה שבסיומו של המירוץ שבו נתתי את כל מה שיש לי הגעתי לדופק 200.
אני בן 39.5 רץ כ 25 ק"מ בשבוע. האם אני יכול להניח ולהזין בשעון שהדופק המקסימלי שלי הוא 200?
לפני שבע שנים במירוץ אחר הגעתי בסיטואציה דומה לדופק 195. יכול להיות שהדופק המקסמלי גדל עם הגיל?

Y4NN C0HEN

New member
דופק מקסימלי חד משמעית לא גדל עם הגיל

וכדי לקבוע דופק מקסימלי, ובכך לתת תוקף לאימונים מבוססי דופק, צריך להיבדק במעבדה ולבצע בדיקה שבה תגלה את הדופק המקסימלי שלך.
&nbsp
אני לא מבין מה הטעם להיסחב עם רצועת דופק מעיקה ולהתעסק בדפקים אם לא ידועים לך הפרטים האמיתיים. מי שמתאמן לפי דופק מבקש כביכול להתאמן בדיוק מירבי, אם אתה רק מניח את הדופק המקסימלי שלך, כל שאר הנתונים (הZONE) פשוט לא מדוייקים, וזה מחמיץ את המטרה.
למה לא להתאמן לפי קצב?

אילון22

New member
דופק מכסימלי הוא לא יעד

אין לגזור מדופק רגעי שהגעת אליו בריצת All out מסקנות לגבי שיטת האימון שלך.הדופק יכול להגיע גם ל- 220 - אבל מעבר לכך אתה נכנס לתחום שעלול להביא להפרעות קצב מסוכנות.
אפשר לקבוע דופק מכסימלי במעבדה- אבל יותר חשוב להגדיר את ה"סף האנאירובי" שלך (סף חומצת חלב- סח"ח) כי ממנו ניתן לגזור את התחומים הרצויים לאימון.
אימונים יעילים מבחינת השגת אפקט אימון נעשים בדרך כלל מתחת לסח"ח (70-75%) ממנו או מהדופק המכסימלי.

moshik171

New member
בתור אחד שהוא לא מאמן להלן שני השקלים שלי

היי

הדופק המכסימלי כנראה לא עלה פשוט לפני שנה או שנתיים לא התאמצת.
אתה יכול להזין בשעון דופק מכסימלי 200.
לדופק 220 לא הייתי מנסה להגיע וגם לא לדופק המכסימלי. יש שלב שבו הלב לא מצליח לספק לעצמו חמצן (קוראים לזה התקף לב) וזה נמצא באזורים הללו אז להגיע לדופק מכסימלי לשניה שתיים זה אולי בסדר אבל לא הייתי נשאר שם שעות.
יש לי מאמן שהדופק בכלל לא מעניין אותו הוא עובד על ואטים (באופניים). באימונים כאלו אני מגיע ל 98-100% מהדופק המכסימלי.
אם אתה כבר מגיע לדפקים כאלו הייתי עושה בדיקת ארגומטריה.

בהצלחה בכל מקרה
מושיק

למעלה