דופק מקסימלי

gargy1

New member
דופק מקסימלי

שלום,
אני בן 34. לפי הנוסחה, הדופק המקסימלי שלי אמור להיות 186.
ברור שזה יכול מעל לזוז וזו לא נוסחה מדויקת, אבל קניתי שעון דופק polar m400 שנחשב למדוייק, ובמאמץ גבוה מאוד הגעתי לדופק של 193.
זה הגיוני?

תודה

itay0304

New member
מאוד הגיוני

הנוסחה עובדת לפי ממוצעים.
אני לדוגמא בן 47 לפי הנוסחה הדופק המקסימלי אמור להיות 173 אבל בבדיקת מאמץ שערכתי לפני כמה חודשים הדופק המקסימלי היה 195

אילון22

New member
דופק מכסימלי זו המלצה ולא מטרה

הכוונה היא שתתאמן כך שלא תצטרך להגיע לדופק מכסימלי. אין בכך כל תועלת בריאותית
להפך- בדופק הזה אתה כבר בטווח האנאירובי (אוגר חומצת חלב בשרירים), מעמיס על הלב עומס מיותר ומסכן את עצמך בהפרעת קצב מסוכנת (פרפור חדרים).
"נגיעה" של מספר דקות בדופק המכסימלי הכרחית בספרינטים, אינטרוולים או בסיומת תחרותית- אבל לעולם אינה מטרה בפני עצמה.
אם תתאמן נכון- בטווח 75-85% מדופק המטרה תגיע ל"אפקט אימון" אופטימלי ובמשך הזמן תוכל לבצע מאמצים עצימים עם דופק נמוך.

דופק מקסימלי

דופק מקסימלי הוא מספר שניתן למדוד בצורה מדוייקת רק במבחני מאמץ שמכוונים להגעה לדופק מקסימלי. הנוסחה של 220 פחות הגיל - היא נוסחה מאוד מאוד לא מדוייקת כיוון שהיא לא לוקחת בחשבון פקטורים שונים כגון גנטיקה, מידת אימון , מין וכדומה. אם אתה מכוון לאימון איכותי מבחינת התכנית שלך, הסיבה העיקרית שאתה צריך דופק מקסימלי היא כדי לקבוע את איזורי האימון שלך - ה ZONES. יש 5 כאלה ולדעתי הפולאר M400 יודע לקבוע לך אותם אם תכניס נתונים - למשל דופק מקסימלי...
אז הדרך הנכונה הנה לעשות מבחן מאמץ ולבדוק מה הדופק המקסימלי שלך - כפי שעשית.אתה יכול לקחת את המספר הזה או לחזור ולעשות מבחן ספציפי לדופק מקסימלי שאולי יוסיף לך מספר פעימות ואולי לא. את המספר הזה (שהחלטת מהו מבין השניים) הייתי מכניס. מעבר לכך זה מספר סתמי. עדיף לא להגיע אליו אלא אם אתה בתחרות ורוצה להגיע למצב של ALL OUT .
שיהיה בהצלחה,
ד"ר נועם רשף
מומחה בכירורגיה אורטופדית
פגיעות ספורט וארטרוסקופיות

למעלה