דופק גבוה מאד מאד

zap110

New member
דופק גבוה מאד מאד

שלום רב אודה לעצתכם
אני בת 34 בריאה בדרכ, מתאמנת כ-4 פעמים בחדר כושר (פעמיים ספינינג פעמיים כוח)
לאחרונה קניתי שעון פולאר לשיעורי הספינינג ומה שראיתי זה שבמנוחה הדופק שלי כ-65 אבל ישר הוא מתחיל לטפס לאזור ה-120 (הליכה רגילה)
בשיעורי הספינינג אני מגיעה לאיזור ה-190-200 BPM תוך 10 דקות אבל אני יכולה להוסיף עוד עומס ואני נושמת סבבה (מתאמצת אבל עדיין מרגישה שיכולה עוד להתאמץ)
מה שהבנתי שזה לא בסדר כי המקסימום שעליי להגיע זה 176 (200 פחות הגיל)
שאלתי
מה זה אומר הדופק הגבוה מידי הזה? המדריך כל הזמן אומר לי לא לעבור את ה-160 אבל אז אני בקושי מתאמצת
זה אומר שאני לא בכור אירובי טוב / לא נושמת טוב? שזה יכול להזיק לי?
בדקתי את השעון ואין איתו בעיה הוא גם מהודק טוב וכד - כך שאני צריכה להבין מה עושים עם הדופק הזה והאם להעמיק בבדיקות ואיזה (מה שמטורף נראה לי כי בלעדי השעון לא הייתי יודעת שהדופק שלי גבוה מדי...)

zap110

New member
תוספת

האם זה מעיד על הפרעת קצב ומה עליי לעשות עכשיו - להפסיק להתאמן (זה עושה נזק שאני מתאמנת בדופק גבוה כזה?) כי להתאמן בדופק נמוך לפי השעון אז כבר כדאי לי לא לעשות כלום...לא מרגישה עבודה

Guarden

New member
לא לדאוג בכלל!

עד שהתשובה המקצועית תגיע אגיב מידע אישי אני לא רופא ולא איש מקצוע בתחום

דופק מקסימלי כשמו כן הוא הדופק המקסימלי שהגוף יכול להגיע אליו
עבור נשים הראו שהממוצע הוא 226 פחות הגיל כלומר הדופק המקסימלי הממוצע בגילך צריך להיות 192
אבל זהו רק הממוצע וישנה סטייה גדולה בין אנשים שונים לפעמים עד 20 פעימות בדקה

כלומר יש נשים בגילך שהדופק המקסימלי שלהם 212 ויש כאלה שהוא 172 ובשני המקרים זה תקין ונמצא בתחום ההתפלגות הסבירה

ההמלצה שלי בדיקת מאמץ במכון וינגייט או מכון איכותי אחר על מנת למצוא את הדופק המקסימלי ולשלול בעיות אחרות שהם מאוד נדירות בנשים צעירות ובטח אצל ספורטאית כמוך
ואז לעבוד ביחס לדופק הזה לדוגמא 85% מדופק מקסימלי

אני גם מציע לבדוק את שעון הדופק לוודא שאכן הוא תקין ולא מזייף

zap110

New member
בדופק מקסימלי לא צריך

להרגיש שבקושי נושמים?
כי אני בספיננינג רק השעון גרם לי לעצור..יכולתי לעלות עומס עוד ועוד..

Guarden

New member
אני בטוח שלא היית בדופק מקסימלי

אחרת היה מאוד קשה לך לשמור על הדופק הזה למשך יותר ממספר דקות בודד
לכן כנראה הדופק המקסימלי האישי שלך גבוה יותר או שמד הדופק מזייף

בכל מקרה זה לא נראה לי בעייה בריאותית משום סוג שהוא

תנסי אולי לבדוק את מד הדופק על הליכון אל מול מד הדופק הפנימי של ההליכון כאשר שמים את הידיים

למעלה